muutused emakakaelal 18.01.22 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

tere, sooviksin teada kas olukord on halb . nimelt tehti pap test.. arst on puhkusel ja infot ei ole
kopeerin siia
Leukotsüüdid: Vähe leukotsüüte Lameepiteelirakud: Düsplastilised lameepiteeli rakud Silinderepiteelirakud: Reaktiivsete muutustega silinderepiteeli rakud Mikrofloora: Pulkbakterid

Lameepiteeli düsplaasia nõrgast mõõdukani
kas see kui oli nädal enne pap testi põiepõletik võis seda analüüsi mõjutada ?

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Teil on tegemist emakakaela kerge-keskmise astme vähieelse seisundi ehk düsplaasiaga. Põletikupilti antud analüüsis ei ole ja kindlasti ei ole see seotud eelneva põiepõletikuga. Rakumuutusi emakakaelal põhjustab elu jooksul sugulisel teel leviva HPV ehk inimese papilloomiviirusega. Teil on soovitav teha HPV test ja emakakaela lisauuring ehk kolposkoopia, mis täpsustab olukorda emakakaelal. Selle alusel otsustatakse edasine jälgimise-ravitaktika.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

PAP testi analüüs

Tere mul on tohutu hirm kuna ma ei saa vastusest midagi aru.Lisaks kas seda on võimalik lõigata,et hävitada see halb HPV mis sama oli ennem rasedust?
Ja kui mina ravin kas mees annab selle tagasi?

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Teie emakakaela test näitab kergeid mittespetsiifilisi rakumuutusi-ASCUS. Kui teil on selline vastus korduvalt olnud, siis on soovitav teha lisauuring ehk kolposkoopia. See uuring täpsustab ...

Loe edasi

Hpv

Tere!

Käisin selle aasta kevadel günekoloogi juures kontrollis. Võeti Pap test ja sealt leiti ascus ehk võimalikud kerged muutused. Arst ei teinud midagi ja palus aasta pärast uuest kontrolli ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Kui olete saanud 2 doosi HPV vaktsiini, siis olete suure tõenäosusega saanud suhteliselt kõrge kaitse HPV t 16 ja 18 suhtes. Sugulisel teel levivad paljud teised HPV tüved, mis ei ole ...

Loe edasi

Rakumuutused emakakaelal

Tere

Augustis sain diagnoosi: Leukotsüüdid: ektotserviksis rohkelt põletikurakke, endotserviksis rohkelt põletikurakke Lameepiteelirakud: reaktiivsete muutustega lameepiteelirakke, düsplastilised ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Koeproovis kirjeldatud koilotsütaarsed muutused on seotud HPVga. Võimalik, et nõrgad rakumuutused HPVst on veel olemas, kuid HPV on praeguseks hetkeks immuunsüsteemi poolt hävitatud. Antud ...

Loe edasi

Emakakaelas rakumuutused

Tere,

käin igal aastal märtsis naistearsti vastõvõtul ( tavakontrollis). Sell aastal panin aja ühe teise arsti juures. Käisin tegemas PAP-testi, kuna minu sünniaasta on 1974 ja kutsuti neid ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tetre. Kui on muutused väga algelised,te ei pea muretsema kohe üldse. Tuleb jälgida ja teha uuringud mida teile määratakse. Vajajduslel tehakse konisatsioon (emakakaelal). Sageli need muutused ise kaovad ...

Loe edasi

emakakaelal on rakulised muutused

Tere.olen 26a 2 lapse ema, nüüd käisin sünnitusjärgsel kontrollis ja võeti proovid, põletikunäitajaid ei ole aga emakakaelas pidi olema rakulised muutused ,mida see tähendab,kas siis ravi vaja ei ole,tagasi ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ilmselt võeti Teilt Papa-preparaat ja seal olid atüüpilised rakud.Kuna olete noor naine,siis ei tehta esialgu mingit ravi,vaid jälgitakse kuue kuuliste intervallidega korduspreparaate kontrollides.Soovitav ...

Loe edasi

muutused emakakaelal

tere,

asi selline, et umbes nädal tagasi sain teada, et minu emakakaelal on lameepiteeli dusplaasia PAP III A, HSIL, CIN 2, PAP II.
määrati edasi kolposkoopilisele uuringule.
mis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Nele,
kuna Teil on emakakaela PAP analüüsis leitud mõõdukas düsplaasia e. rakukahjustus, siis on kolposkoopial (suurenduse abil) võimalik paremini hinnata selle kahjustuse ulatust ja kolposkoopia ...

Loe edasi

naistehaigused

OLEN KOLMANDAT KUUD RASE.ARST SAATIS MIND KOLPOSKOOPIAT TEGEMA.PANI LIHTSALT AJA KINNI, AGA MIDAGI TÄPSEMALT EI SELETANUD.MILLEKS SEE VAJALIK ON?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kolposkoopia on täpsem emakakaela uuring juhul kui on tegemist kas emakakaela muutusega tsütoloogilisel preparaadil või on silmaga nähtavad muutused emakakaelal, mida peaks suurendusega vaatama ja vajadusel ...

Loe edasi

PAP test

TERE!
Mõned nädalad tagasi käisin naistearsti juures, kus võeti PAP-analüüs, vastuseks tuli PAP-II, ASCUS atüüpilised lameepiteelrakud. Kusjuures mul emakakaelal krooniline protsess, mida on ravitud. ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere Merike.
ASCUS on lühend inglise keelest (Atypical Squamous Cells of Undetermined Significance) - kindlaks määramata tähendusega atüüpilised lameepiteeli rakud. Kui Teil on varem olnud emakakaelal ...

Loe edasi

Pap-test

Olen 22-aastane naine ja ei ole olnud vahekorras. Kas minule ei saa teha Pap-testi ? Kas lihtsalt selle pärast, et hüümen on terve? Kui nii, siis kas mul siiski võivad olla muutused emakakaelal? Olen ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere! Ikka saab võtta analüüs. On olemas väikesed tupepeeglid , millega avatakse tupp ja emakakal tuleb nähtavale. Neitsinahal on väike avaus, kust väljub menstruaalveri, seega neitsinahka selliselt ei ...

Loe edasi

PAP viirus

Oma günekoloogi juure tavakontrollis peale sünnitust käies ütles ta et mul võib olla emakakaela haavand,seda on vaja mikroskoobiga vaadata.Ta võttis ka PAP analüüsi ja vastuse kohta ütles,et see on korras(seal ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! PAP analüüs näitab rakulisi muutusi emakakaelal. PAP I-II on normaalne leid. Kolposkoobiga on muutused emakakaelal hästi jälgitavad ja kui on kahtlus muutunud alale, tuleb võtta biopsia e. koeproov, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi