Rasestumine katkestatud vahekorras 16.01.22 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Mina kui vahekorras oma mehega olen olnud, oleme alati katkestanud enne seemnepurset. Oleme vahekorras 3-4x nädalas, vahel ja mitu päeva järjest paar korda. Hetkel on mul rinnad juba paar paeva veidi hellad ja tundlikud veidike tihked thndyvad. Kas see voib olla sellest, et ma olen rase?

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Peate ära ootama oma järgmise menstruatsiooni. Kui see õigeaegselt ei alga, siis on soovitav päevade hilinemisest nädala jooksul teha rasedustest.
Katkestatud vahekord ei ole adekvaatne tõhus rasedusvastane meetod. Kuna elate aktiivset suguelu, siis on soovitav valida tõhusam rasedusvastane meetod, kui teil praegu raseduse plaani ei ole. Valida saab rasedusvastaste tablettide, plaastrite, tuperõnga, erinevate emakasiseste spiraalide, rasedusvastase implantaadi vahel. Palun pöörduge selles suhtes konsultatsioonile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rasedus!

Tere!Oleme samal teemal juba vestelnud kuid leidsin ultraheli pildi ja see tekitab segadust,sest seal 2 erinevat nr mis näitavad raseduse suurust.Selle järgi vaadates tekib mulje,et rasestusin siiski 10.07 ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Arvestades mõlemat ultraheli leidu, on kõige tõenäolisem, et rasestumine toimus 24.07 ( juhul, kui tsükkel on 24 päeva). 28-päevase tsükli korral on tõenäoliselt ovulatsioon ja rasestumine ...

Loe edasi

Rasedus

Tere!Küsisn Teilt mingi aeg küsimuse-Olin kaitsmata vahekorras 10.07.2017 peale mida võtsin sos pilli(sama juhtus ka 11.07 siis pilli enam ei võtnud) 17.07 hakkas menses mis kestis 2 päeva,ei olnud roosakas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Olemasoleva info alusel toimus rasestumine kõige suurema tõenäosusega just 24.07.
Heade soovidega,
Katrin Seidelberg

Loe edasi

Mure "päevadega"

Tere,

Mul on ehk natukene rumal küsimus kuid kirjutan siiski. Olen 21aastane ning mul on kindel partner. Kondoomi kasutame nii, et kuidas juhtub. Olen teadlik, et "välja tõmbamine" ei tähenda, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Normaalne menstruatsioon kestab kuni nädal aega ja on intervalliga 21-35 päeva. Vereeritus ei pruugi olla igal kuul samasugune. Vaid juhul, kui menstruatsiooni ajal esineb ebatavaliselt minimaalne ...

Loe edasi

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Rasestumine tabletivabal perioodil

Tere!

10.02.14 unustasin sisse võta ühte tableti. 11.02.14 tuli meelde ja ma võtsin korraga 2 tabletti. Tabletid kasutasin nädala lõpuni. See on minu teine pakend järjest. Eelmine kord pidin ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kuna võtsite ununenud tableti päev hiljem, nõrgeneb rasestumisvastane toime ja soovitan praegu kuni veritsuse ( menstruatsiooni) alguseni kasutada kondoomi. Uue pakendiga alustage veritsuse ...

Loe edasi

Prostatiidi mõjud naisele

Tere!
Kui elukaaslane põeb kroonilist prostatiit, siis mis mõjud võivad sellel olla mulle? Koos oldud aja jooksul on mul tekkinud pidev urineerimisvajadus, kas selle põhjuseks võib olla prostatiit? ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
prostatiit on eesnäärme põletik, mille tekitajateks võivad olla klassikalised sugulisel teel levivad haigustekitajad (Chlamydia trachomatis, Neisseria gonorrhoea, Mycoplasma genitalium jt), ...

Loe edasi

antibeebipillide lõpetamine

Tere,

selline võibolla naiivne küsimus, aga kui lõppevad nö. tabletipäevad ning esimestel päevadel ollakse vahekorras (veel pole veritsust) ning siis üldse peale tabletivaba päevasid lõpetatakse ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
rasestumine pillivabal perioodil, kui eelnevalt kolme nädala jooksul on pille korralikult võetud, pole võimalik.

Loe edasi

Rasestumine

kui suguti võetakse enne seemne -purset tupest välja, kui suur on sellisel juhul rasestda?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Katkestatud suguühe on siiani olnud üks rasestumisvastastest meetoditest, mis on teiste vahenditega võrreldes vähem efektiivne, see tähendab, et sellist meetodit kasutades võib tekkida siiski ...

Loe edasi

vahekord

mul on selline mure, et minu poiss ei taha kondoomi kasutada ning ütleb et ma ei jää rasedaks kui meil on katkestatud vahekord. kas see vastab tõele ja milline on võimalus, et ma ikka jään rasedaks??

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Katkestatud suguühe on rasestumisvastaste vahenditega (pillid, spiraal, kondoom) võrreldes kõige vähem efektiivne. Kui kasvõi väike kogus spermat sattub siiski tuppe, on rasestumine võimalik. ...

Loe edasi

HIV

Kui lähedasest kontaktist piisab, et nakatus HIVi? Asi selles, et olin noormehega ainult korraks vahekorras, st et mingit seemnevedelikku ei olnud ja vahekord kestis kõigest minut. Kas on võmalik, et ma ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Nakatuda HIV-i võib sugulisel teel, ka kaitsmata katkestatud suguühte korral.
Kas Sa muretsed selle pärast, et oled kindel, et partner on HIV-positiivne? Kui ta on tõepoolest HIV-positiivne, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi