Muutus rinnanibu kujus 11.10.20 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere

Lõpetasin viis kuud tagasi lapse imetamise (olen imetanud kahte väikest last järjest). Märkasin hiljuti, et vasaku rinna nibu on parema rinna nibust teistsuguse kujuga ja näitab suunaga alla - parema rinna nibu näitab pigem üles. Kas selline muutus on pärast imetamist normaalne?
Samuti on mul vasakus rinnas, kaena all, õlas ja küljes viimasel ajal valulikkust, mille siiani panin küll laste ringitassimisest tekkinud lihasvalu arvele.
Kas peaksin muretsema ja kiiresti arstile pöörduma?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 32-aastane

Kirjeldatud kaebused ei viita rinnavähile. Kui olete väga mures, siis saate alati pöörduda rinnakabinetti, kas PERH või IT Keskhaiglasse. Saatekirja ei ole vaja.
Vajalik on nimetada tarvitatavad ravimid, eriti antibeebipillid, EVRA plaastrid, NuvaRing, siis teha uuring 7-l ravimivabal päeval.
Kui hormonaalseid kontratseptiive ei kasuta, siis viimase menstruatsiooni 1. päev.
Alla 40-aastastele on valikuuring rinna ultraheliuuring. Peale uuringut saab apteegi käsimüügist rinnavalu leevendavaid vahendeid.
Enamasti on tegemist laienenud piimajuhadega sellistel juhtudel.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee 24/7

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

rinnanibu

Tere !

Olen 58 aastane. Käisin aasta tagasi mammogrammi tegemas, kõik oli korras. Juba siis märkasin ja rääkisin ka arstile, et vasak rinnanibu on pisut sisse tõmbunud. Nüüd pole enam pisut, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Normleiu puhul tehakse profülaktilisi mammogramme (tasuta) iga 2 aasta järel.

Vastused:
1.Rinnanibu sissetõmme on üks kümnetest vähile viitada võivast sümptomist
Loe edasi

kas rinnavähk

Tere!
Mure tunnen oma ema pärast. Ema on 58 aastane. Tunneb juba teist päeva vasakus rinnas tugevat "närivat" valu. Soojas vannis valu kaob. Rindades tukke ei ole tunda. Samuti ei ole muutusi rindade ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Suur tõenäosusega on probleem seotud stressiga. Reeglina rinnavähk ei valuta. loomulikult peab teie ema pöörduma arsti juurde ja tegema mammografia uuringu. kõike head soovides Dr kadastik

Loe edasi

rinnanibude muutus

Tere!
Olen 24. a naine. Mulle teeb muret rinnanibude sissetõmme. Rinnanibu ots on kergelt sissepoole tõmbunud. Erutatud olekus on rinnanibud endised. Olen ka varem seda sissetõmmet täheldanud ning ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Teil on õigus, noortel naistel ongi rinnanäärme probleemid eelkõige seotud hormoonide tööga, siis tuleks mõelda põletikele. Ka on igal naisel vaid talle omane anatoomia.
Külastage ...

Loe edasi

tükk rinnas

Tere!

Olen 19 aastane sünnitanud naine.Paar päeva tagasi avastasin vasaku rinnanibu juures valuliku tükki, kas see võib olla tingitud hormonaalsetest muutustest?Kas peaksin põõrduma arsti poole?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Jah,Te peaksite pöörduma arsti poole.Kuna olete nii noor,siis ilmselt vajaksite ultraheliuuringut rindadele.

Loe edasi

rinnanibu muutus

Tere!

Olen 26a kahe lapse ema (4a ja 6k). Esimene laps sai rinda 1a 1k. Teise lapse imetamise ajal olen täheldanud et vasaku rinna nibu hoiab sissepoole - varem see nii ei olnud. Ise katsudes ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Arvan, et see sümptom on seotud imetamisega. Igaks juhuks võiksite ikkagi käia mammoloogi juures.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi