Ärgates üks rind paistes 16.01.20 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Ärkasin eile kohutavalt valusa ja silmnähtavalt paistes parema rinnaga. Rinna siseküljel on tunda kõva turses ala. Valu on meeletu ja ei lasknud ka öösel magada. Ei imeta. Üks laps - 14-aastane. Viimati käisin OÜ Mammograafis 26. novembril teise rinna pärast, mis kohati valutab, kuid nüüd on tegu teise rinnaga ja sellist turset ja valu pole enne olnud. Novembris vaadati mõlemad rinnad ultraheliga üle ja tuvastati fibrotsüstilised muutused ja mõned tsüstid mõlemas rinnas. Hetkel mulle tundub, et on ka väike palavik. Panin uue aja OÜ Mammograafi, kuid pääsen vastuvõtule alles 30.jaanuaril. Olen mures võimaliku põletikulise rinnavähi pärast, mis pidi kiiresti levima. Punetust ega löövet ega apelsinikoore nahka pole, on vaid turse ja valu. Kas peaksin püüdma kiiremini spetsialisti juurde saada? Kuhu?

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!
Kui kaebused püsivad, siis pöörduge otse Rinna tervise kabinetti Magdalena polikliinikus ja rääkige oma murest . On võimalus, et nad saavad pakkuda Teile kiiret abi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Valulik rind

Tere. Selline küsimus. Mul vasak rind küljepealt katsudes valus ja mingi tihend on ka. Märtsikuus käisin selle probleemiga mammograafi juures ja ultrahelis, ei leitud midagi, aga rind siiani valus, kas ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kui mammograafia ja UH on tehtud,siis muretsemiseks erilist põhjust ei ole.Mina soovitaks Teil apteegi käsimüügist osta Mastodynon tablette ja võtta neid 2-3 kuud ,iga päev üks tablett.See on loodusravi ...

Loe edasi

Fibroadenoom rinnas

Tere!

Jaanuaris pöördusin arsti juurde, kuna vasakus rinnas oli mõnda aega ebamugavustunne, mis häiris. Tehti uuringud, biopsia - nii peene nõelaga, kui siis juba väheke suuremaga. Tehti mammograafia ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
rindade valulikkuse väga sage põhjus ongi rindade fibrotsüstilised muutused (mastopaatia, fibroadenoomid).
Rindade fibroadenomatoos väga levinud, esieneb 50-60% naistest. Sellised healoomulised ...

Loe edasi

Üks rind teisest suurem

Selline probleem on, et laupäeval 24.04 avastasin ma, et parem rind on teisest märgatavalt suurem, samuti ka rinnanibu ümber olev tume ala on suurenenud. Otseselt rind ei valuta, kuid hellad on nad natukene ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
väga sageli ei ole rinnad täpselt ühesuurused. Rinnad suurenevad ja muutuvad tundlikumaks menstruatsioonitsükli teises faasis, s.t. 2 nädala jooksul enne järgmist menstruatsiooni. Muretsemiseks ...

Loe edasi

RINNAD IMETAMISE AJAL....

TOIDAN OMA LAST-JUBA 2 AASTAT RINNAGA. PIIMA ON OLNUD ALATI PALJU.MILLEGI PÄRAST JÄI U. 6 KUUD TAGASI YHEST RINNAST PIIMA TUNDUVALT VÄHEMAKS.ANNAN SEDA RINDA TALLE IKKA, SEST EI TAHA, ET PIIM SEALT TÄIELIKULT ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Kui te tõesti toidate põhiliselt ühest rinnas siis väike erinevus rindade vahel võib tekkida ja jääda, kuna üks rind on rohkem välja venitatud. Rinnapõletik võib seda mutust soodustada.Ü. Kadastik

Loe edasi

Mis see on?

tere,
ma olen 15 aastane ja mul on mure. nimelt hakkas mul kaks päeva tagasi üks rind valutama ja see on nibu juurest ühel poolt ka natuke punane. kui ma seda katsun siis seal oleks nagu mingi tükk. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Tegemist võib olla (naha)põletikega või hormonaalsete muutustega.
Pöörduge plaanilises korras oma perearstile.
Rinnanäärmeid on õige kontrollida m.tsükli 5.-15. päevani ...

Loe edasi

munasarja põletik

Eile arsti juures selgus, et mul on äge vasaku munasarja põletik. Kas see mõjub kuidagi ka rindadele. Asi on selles, et parem rind on kogu aeg valus. Kas peaksin rindasid ka kontrollida laskma. Tänan.

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.

Munasarjapõletik ise ei peaks tekitama rindade valulikkust. Kui Teil on üks rind valuline, soovitan kindlasti kontrollida ka rindu.

Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi