Punnid tupeavas 09.09.18 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere, kuu aega tagasi avastasin , et tupeavasse on tekkinud miskine valge punn. Ei valuta, ei sügele. Neli kuud tagasi sain viimase Depo provera süsti..
Arst arvas, et on kondüloom, sain vastava Aldara 5% kreemi kolm pakki. Asi selles, et kindel partner on olemas ja tal pole sääraseid punne. Palun aidake!

Arst vastas:

Katrin Seidelberg

dr Katrin Seidelberg

Günekoloog

Qvalitas Arstikeskus AS

Tere!

Suure tõenäosusega on tegemist kondüloomiga. Aldara on väga efektiivne kreem kondüloomide ravis ja ravikuuri pikkus on kuni 6 nädalat. Samuti on võimalus, et kondüloomid aja jooksul iseenesest kaovad. Kondüloome põhjustav HPV viirus on väga levinud ja see, kas kontakt viirusega põhjustab kondüloome, sõltub organismi immuunsüsteemist. See tähendab, et partneril ei pruugi olla kunagi kondüloome, ehki ta võib olla viiruse kandja. Ainuke võimalus HPVga natumise eest kaitsta, on ennast vaktsineerida. Lisaks emakakaela vähi vastasele kaitsele annab HPV vaktsiin kaitse ka kondüloome põhjutavate HPV tüüpide 6 ja 11 vastu.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Moodustised tupeavas

Tere!
Olen 28 a naine.Nädal aega on tupes olnud ebameeldiv tunne, voolus, punetus. Kahtlustasin seent (kuna enne on tihti olnud), seda kinnitas ka arst. Mure aga on praegu milleski muus. Tupeavas, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Ter. Võimalik, et teil on ikkagi tupeseenest tekkinud muutused genitaalidel. Täpse diagnoosi määramiseks peab võtma analüüsid. Kondüloomidele on spetsiifiline proov, mis määrab selle haiguse.Soovitaks ...

Loe edasi

tupp

tere!!
minu küsimus on selline,et mul on tekkinud häbeme piirkonda väikesed punnid...pole valusad ega suured.aga ikkagi punnid...kas se on üldse normaalne ja kas need kaovad ise ära...
ette ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kõikides naha piirkondades, ka häbeme piirkonnas võivad tekkida põletikulised "vistrikud". Tähtis on hügieen, sage, soovitavalt intiipesu-geeliga, pesemine. Kui "punnid" ise ei kao, peab pöörduma ...

Loe edasi

tupeavas imelikud punnid

kasutasin tupesiseseid pharmatexi tablette ja mingi aeg tekkisit tupeavasse punnid, ootasin ja nyyd on nad suurenenud. algul oli kibe ja valus nyyd enam ei tunne neid, aga nad on olemas- kas ma peaksin ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere Kätlin.
Pöörduge nahasuguhaiguste või naistearsti poole.
Tervitades Aire Sekavin

Loe edasi

sügelus

tere!
Olen 19 aastane.suguelu olen elanud peaaegu pool aastat.juba mitmendat korda on mul sügelus tupe piirkonnas, esimetel kordadel oli see rohkem tupeavas , sellel korral on kliitori ümbruses. ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
On võimalik, et tegemist on seenepõletikuga. Seenepõletikust on siin portaalis korduvalt juttu olnud. Sisestage otsingusse seenepõletik või tupeseen ja saate lugeda erinevate tohtrite vastuseid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi