Päevad ja veritsus 20.03.18 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere minu mure on selline, et mul rasedus katkes veebruaris ja märtsi alguses hakkasid uuesti päevad. Kestis kuus päeva ja peale seda on vahepeal tulnud verd ja pruuni möga. Vahepeal ei tule midagi ja siis jälle tuleb natuke verd ja pruuni möga. Vahepeal valutab ka kõht ja on imelik olla. Tegin ära ka raseduse testi ja testi oli üks triip tume ja teine hästi hele, et ma ei saagi aru kas on positiivne või negatiivne.
Rasedus katkes mul sest oli suur hemotoom. Kas võib ka nii juhtuda et hemotoom on tagasi tulnud, sest tuleb mingit pruuni möga ja verd.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 33-aastane

Kirjutage üles kuupäev, millal rasedus katkes. Kas teostati emaka õõne puhastus või saite tablettabordi tablette? Reeglina taastuvad menstruatsioonid 4-6-8 nädala pärast. Määrimine on tavapärane, kui ei ole teostatud puhastust, rasedustest võib jääda õrnalt positiivseks.
Hematoom on enamasti seotud rasedusega, mis reeglina imendub.
Olukorra selgitamiseks, lisainformatsiooniks, teiseseks nõustamiseks broneerige aeg naistearstile.
Kui tekib palavik ja kõhuvalu süveneb võib ka perearst kontrollida vereanalüüsides põletikunäitajaid.
Alati saate ise kohe pöörduda laborisse synlab.ee ja ise tasudes kontrollida rasedushormooni HCG, kliinilise vere, CRV.

Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Menstruatsioon

Tere! Lõpetasin billide võttmise mai kuus. Kuna soovime mehega last saada. Päevad käisid nii nagu ikka tugevate kõhukrampidega ja kuskil 3-4päeva. Nüüd see kuu tegin enne päevasid testi mis oli negatiivne ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Palun kontrollige nädala möödudes veel rasedustest. Kuna pillide lõpetamisest ei ole veel 6 kuud möödas,siis võib esineda menstruatsioonitsükli häireid.
Olge rahulik ja ärge muretsege,
Loe edasi

Päevad kestavad liiga kaua

Tere! Olen nüüd juba kokku 10a minipille söönud, Yarinasid, eelmine kuu läksime külla ja unustasin pillid koju, kaks päeva ei võtnud pille, edasi võtsin, aga hakkasid järsku keset pilli võtmist nädalat ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kui unustada üks või enam päevi pill võtta, siis selle tulemusena tekib alati veritsus. Vähene veritsus võib kesta 1-2 nädalat, kuid võib olla ka pikem. Kuna nüüd on pillivaba nädal, siis sellega ...

Loe edasi

Päevad

Tere!Mul on selline asi ,et mul on olnud päevad juba 14 päeva ja ei näe lõppu ka (mul hakkasid päevad 2 nädalat varem)

Milles võib asi olla? Ise olen 15 a
Paljud räägivad ,et mul võib ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

Tsüklihäireid võib esineda paljudel erinevatel põhjustel Sellises vanuses toimub veel emaka-munasarjade areng, hormoonide tasakaal võib kergemini muutuda. Suurem füüsiline-psüühiline ...

Loe edasi

beebipillid ja päevad

Tere

Detsembris stressi, ebatervisliku toitumise jne tõttu jäi menstruatsioon peaaegu,et ära - ehk kestis ainult kaks päeva ja oli pruun veritsus. Jaanuaris kirjutati mulle pillid välja (mercilon). ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Pillega alustades on üheks sagedasemaks kõrvaltoimeks esimese paari kuu jooksul tekkiv ebakorrapärane vähene veritsus või harvem ka pidev määrimine. Sellisel juhul on soovitav pille skeemi ...

Loe edasi

Pillid ja päevad

Võtan pille juba pikemat aega, aga viimasel 7- päevasel pausil ei hakanud päevad nii nagu peaks, viimase pilli võtmisest oli möödas 7 päeva (tavaliselt kulub selleks 1-2 päeva), kui päevad hakkasid ja ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
veritsus pillide võtmise ajal toimub pillide skeemi järgi. Kui pillide võtmine katkestada, tekib nädalase pausi ajal veritsus, kuid alati ei pea veritsus tekkima täpselt samal päeval peale ...

Loe edasi

Cerazette ja veritsus

Olen võtnud umbes seitse kuud Cerazette tablette. Laps on praegu 11-kuune ja saab rinda hommikul ja õhtul, kuid vahest ei taha ta sedagi.

Kui olin tablette kolm lehte äratarbinu ja alustasin ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ilmselt on m.tsükkel taastunud ja nüüd sobiks rasestumisvastase vahendina juba kombineeritud rasestumisvastased vahendid.Võite Cerazette tablettidega lõpetada.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Norcolut ja Harmonett

Tere

Arst kirjutas mulle menstruatsiooni esilekutsumiseks Norcolut`i, et seda 5-7 päeva võtta, siis peaksid algama mul päevad. Kas see on võimalik? Täna on 5. päev, aga hommikul ainult kergelt ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Menstruatsiooni esilekutsumiseks kasutatakse Norcoluti , mida tuleks võtta 7-10 päeva ja tavaliselt peale nädalast kuuri 2-3 päeva möödudes algab veritsus. Veristsuse esimesest päevast tuleks ...

Loe edasi

beebipillid

Tere!
Võtan tri regoli tabelette. Tsükkel on normaalne. Nüüd oleks vaja, et päevad hakkaksid 1 nädal varem. Kui ma jätan viimase nädala tablettidest võtmata, kas siis nihkuvad päevad nädala võrra ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Mari!
Sul on täiesti õigus, lõpetades pillidega 1 nädal varem ,algab veritsus mõni päev peale viimase tableti võtmist. Sellisel juhul rasestumisvastane toime nõrgeneb ja kasutama peab lisakaitsevahendeid ...

Loe edasi

spiraal

Kui spiraal on paigast nihkunud, siis millised on tunnused ja kas spiraaliga tampoone võib kasutada?

ette tänades

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere! Kui spiraal on nihkunud, siis reeglina esineb ebakorrapärane veritsus tupest, võib olla ka valu alakõhus. Tampoone võib kasutada menstruatsiooni rohke vereerituse ajal. Kui veritsus väheneb (viimased ...

Loe edasi

päevad

Tere!

Alustasin esmakordselt Jeanine võtmist, seda menstruaaltsükli esimesel päeval. Nüüd on päevad kestnud juba pool kuud ja ei ole siiani lõppenud. Kaks nädalat enne menstruatsiooni algust ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Esmakordselt pillidega alustades esineb sageli esimese paari kuu jooksul kas pikemaid või lühemaid veritsusi. Kui pille korralikult edasi võtta, kaob veritsus tavaliselt iseenesest. Juhul, kui veritsus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi