pidev ja ravile allumatu probleem 06.01.18 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere, armas doktor! Minul väga väga suur mure, mis kestab pea 2 aastat pidevalt. Vahetpidamata püsivad põiepõletikud ( kolibakter, enterokokk), mille raviks saanud iga kuu 1-3 antibiootikumi. Kui varem oli antibiootikumi ajakski rahu majas, ehk siis kipitus all, alakõhuvalu, sage urineerimine taandus, siis nüüd enam ei parane enesetunne ka antibiootikumi võtmise ajal, bakter kaob küll korraks ära, kuid sümptomid ja uriinis põletikunäitajad püsivad. Olen proovinud ka kõiki looduslikke ravimeid nagu Urosepti, Canephroni, Sipelgapuu koort, einevaid neeruteesid, väga paljusid probiootikume, dieete, mis bakterite kasvu pärsiks, kuid kahjuks enesetunne ainult halveneb. Nüüd pole enam üldse jõudu, sest pidevatest antibiootikumidest korduvalt tekkinud ka ägedad kõhulahtisused ( clostridium difficile bakter) , mille raviks saanud omakorda antibiootikume ja olengi pidanud juba aasta tööst loobuma, ainult kodus voodis, söön pidevalt antibiootikume, ravimteesid ja pole millelegi loota, sest ei uroloog ega perearst saa enam aidata, kuna nad ei saa aru, kust lõpmatuseni need bakterid tulevad. Hügieeniga kõik korras, suguelu ei ela juba 10 aastat. Hetkel olen Nitrofurantoini 3x2 juba nädala võtnud, kuid enesetunne pole üldse parem , kipitab alakõhus, intiimpiirkonnas, peale urineerimist taas pakitsus, keelel valkjas katt ja tupest aeg-ajalt läbipaistev voolus. Olen püüdnud peale iga urineerimist pesta, et vähendada kipitust, kuid see pole aidanud. Samuti olen kasutanud Multi Gyn Actigeli, mis samuti ainult veidi leevendab. Praegult, antibiootikumide ajal, kui võtan uriiniproovi otse, ilma pesemata, siis uriin väga hägune ja leukotsüüte 500, kui pesen alt korralikult, siis uriin enamasti selge ja puhas. Kas selline läbipaistev voolus( mitte kohupiimataoline tükiline voolus) võib olla hoopis tupeseene või tupepõletiku sümptom,mis põhjustab alakõhuvalu, kipitust ( mitte sügelust) ja urineerimishäireid, sattudes uriini võib põhjustada pidevat leukotsüütide leidu uriinis ja lõputut põiepõletikku. Uuringutest tehtud ultraheli, kompuuter, tsüstoskoopia, vered, külvid. Kas tõesti ei ole võimalik peale pidevate antibiootikumide, mis mu soole, mao ning immuunsüsteemi täielikult rikkunud, enam põhjust leida ja abi sellele probleemile kuskilt saada. Palun, kulla tohter, kas Teie saaksite mind aidata või oskate soovitada, mida ometi teha, kuhu pöörduda või kust abi otsida, või mis uuringuid veel teha, sest nii ei ole võimalik enam elada ja neid kannatusi taluda, sest 2 aastaga pole mitte midagi paremaks läinud, vaid kogu organism on kurnatud ja elukvaliteet täiesti null. Tänud Teile,kui saate mind kuidagigi aidata!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere , võimalik, et rohke antibiootikumide raviga tekkinud teil tupeseen, mis võib põhjustada sarnaseid kaebusi. Samas arvestades teie vanust, võimalik,et teil tupe limaskest on atroofiline, samad muutused ka põies. Tupe põletik on tingitud östrogeenide vaegusest. Soovitan igal juhul teha tuperavi kas östrogeensalviga(Linoladiol-N) või tablettidega(Vagifem). Ravi on retseptiga saadav. Esialgu võib tekkida kipitus tupes aga see on mööduv. Ravi on kaks korda nädalas ööseks. Usun, et peale seda teil probleem laheneb. Kui on lisaks tupeseen , siis peab ka seda ravima. Günekoloog peab teid günekoloogiliselt läbivaatama. Kui ei aita minupoolsed soovitused ,siis tulge vastuvõtule.

dr Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

pidevalt segav ja ravile allumatu probleem

Hiljuti võeti pap-testiks analüüs ja tulemus: lameepiteele 3, silinderepiteele 1, metaplastilisi rakke 1, leukotsüüte 2, keppe 3, muud olid negatiivsed ja korras. Mul püsib pikemat aega väga tugev kipitus ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 56-aastane

Tegemist on östrogeendefitsiitse urogenitaalse atroofiaga ehk limaskestade taandarenguga ehk tupekuivusega. Viisakas termin on ...

Loe edasi

menses pärast puhastust

Juuli alguses puhastati peetunud rasedus (esimene rasedus, umbes 10. nädal, viimane menses 21.04, tsükkel 31p). Eemaldati normaalne raseduskude. Raseduse ajal oli hCG normis, progesteroon väga madal (alguses ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Millisel kuupäeval oli emaka õõne puhastus? See kuupäev on oluline, kirjutage kalendrisse.
Jääb arusaamatuks, miks oli vajalik teostada (kalleid ja ka mõttetuid?) hormoonuuringuid ...

Loe edasi

pärast aborti

Tere!
Olen 22-aastane naine. Tegin 3.aprillil (mõned päevad tagasi) kirurgilise abordi, selleks ajaks olin rase olnud paar päeva üle 9 nädala. Enne seda pole mul rasedusi ega aborte olnud. Pärast ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Abort on väga riskantne pimesi teostatav operatsioon, millel võivad avalduda tüsistused, mis sõltuvad eelkõige organismist endast ja elustiilist.
Reeglina ongi nii, et ~3-4 ...

Loe edasi

peale aborti

Tere,

Tegin medikamentoosse abordi. Nüüd on nädal aega sellest möödas...tekkinud on väike palavik ja veritsus on ikka veel küll mitte suur aga pisikesi klimpe ikka tuleb veel...kas see on ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud K !
Kehatemperatuur kuni 37,5 on normaalne. Määriv voolus võib olla kuni 2 nädalat.
Soovitused:
-hoiduge põletikest, peale aborti on risk põletikele ülikõrge: vajadusel kasutage ...

Loe edasi

ravile allumatu voolus

Olen 30-aastane, hea fyysiega ja tervislkke eluviise harrastav synnitamata naine. Eelmise aasta alguses pöördusin arsti poole vooluse, tugeva punetuse ja valulikkusega. Kolm nädalat ootasin testide vastuseid, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere M.!

Mõistan Teie muret ja tänan Teid pika kirja eest.

Vajaksin täpsustusi:

-kus oli eelmise aasta alguses tugev punetus ja kus piirkonnas valu?

-millise ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi