Ca-125 näit püsivalt üle normi 09.04.17 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Mul on aastaid olnud CA - 125 näit normist kõrgem: 40-43, norm alla 30. 2014 aasta juulis opereeriti mul emakas koos emakakaelaga müoomide tõttu avatud operatsioonil. Kaasuvatest haigustest on krooniline gastriit ja kaksteistsõrmikhaavand, lisaks glaukoom. 2016 aasta sügisel eemaldati väike basilioom.
Viimati tegi arst ka ultraheli, kus tsüste ei tuvastanud. Käin kaks korda aastas kontrollis. Mingeid muid uuringuid tehtud pole. Kas selline kõrgenenud vajaks põhjalikumaid uuringuid? Paluks Teie arvamust.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 55-aastane

Kõrgenenud Ca 125 võib viidata muudele kroonilistele (maks)probleemidele, adenomüoosile, endometrioosile jpm
CA 125 kasutamist munasarjavähi diagnostikas piirab madal spetsiifilisus, sest CA 125 tõusnud väärtusi leitakse ka mitmete muude haiguste ning füsioloogiliste seisundite (menstruatsioon ja rasedus) korral.
Analüüsi valepositiivsus on 11 – 33%.
Nii väike tõus ei viita munasarja vähile, ei vaja lisauuringuid ega ka jälgimist, munasarja vähkide korral on numbrid 1000-1200 ja kõrgemad.

Üle 50-aastastel naistel piisab kontrollist iga 2a järel, kes paaritul aastal sündinud, neil paarituil aastail ja vastupidi;
viimane PAP sõeluuring on 55, sõelmammograafiad 50-62, kes paaritul aastal sündinud, neil paarituil aastail ja vastupidi; käige kindlasti tasuta vähi sõeluuringutel

Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

munasarjavähk

Tere!
Mulle tehti munasarjavähi markeri test CA125. Vastus oli 69.
Kas on tegemist munasarjavähiga?. Arst kes mind vaginaalselt vaatas, ei näinud midagi kahtlast, ütles, et tegemist on suure ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 41-aastane.

Munasarja onkomarker Ca 125 on tõesti tõusnud, aga see ei tähenda alati, et 100% on tegemist munasarja vähiga, sest see marker ...

Loe edasi

Tsüst, müoomi sõlm

Olen 45a, peaaegu 3a. aastat tagasi hakkasin saama menstr.tsükli puudulikkuse pärast hormoonravi. Üle aasta olen kasutanud Novofrem-i. Mingeid günekoloogilise kasvajaid ei ole siiani olnud. Aborte ega ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Murelik Naine!
Teie liigne mure on asjatu, tegemist ei ole suure tõenäosusega vähiga.
Jätsite kirjutamata, millist ravi alustasite 3 aastat tagasi. Ultraheli günekoloogilise leiu ...

Loe edasi

Tere!

Olen 40 aastane 2 last sünnitanud naine. Pool aastat tagasi opereeriti (lahtine opp)pöördunud ja suur munasarja tsüst koos munajuhaga. Mõlemad munasarjad on alles. Tsüsti proovist ei leitud vähirakke.Kuu ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Teie mure on mõistetav, kuid selles munasarja vesikasvajas, mis eemaldati, ei olnud kindlasti vähki, kui oli tehtud patoloogilis-histoloogiline uuring.
Ca 125 tõuseb mitmete ...

Loe edasi

Tere

Olen 23 a 1,5 a tagasi sünnitanud naine. Varasemas elus on olnud palju probleeme paremas munasarjas esinevate kollaskehahematoomidega mis hakkasid tekkima rasestumisvastaseid tablette tarvitades. Parem ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Teie munasarja vähi markeri analüüs on normis ja ei vaja kordamist.
Kui alakõhuvalu püsib, siis peaksite külastama naistearsti nii Mirena kui ka munasarjade (tupekaudse ultraheliga) ...

Loe edasi

verepilt

mida näitavad vereanalüüsis :

- CA 15,3
- CA 19,9
- CA 125
- CEA
- CEA 1,1

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Tegemist on kasvajamarkeritega, mida määratakse veeniverest:
Ca 15-3 , kasvaja antigeen 15-3. Näidustuseks on rinnanäärme vähi kontroll, rinnanäärme vähi retsidiivide varajane ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi