tsükkel 22.02.04 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

tere, olen 16-aastane neiu.mul hakkasid päevad aasta tagasi. siiamaani on olnud enam-vähem korrapärane(veel vist ei peagi täpne tsükkel olema)menstruatsioon kestab 7 päeva, kuid pärast on umbes 2 päeva imelik voolus. millest on see tingitud?
Ja päevade ajal on tupes imelik valu. kui mens lõpeb on kõik korras.
Soovin nõu, kui seda üldse vaja on.

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere.
Soovitan pöörduda naistearsti poole. Menstruatsiooni ajal ei ole tavapäraselt tupes valusid. Võib olla aga vähene emaka valulikkus (alakõhu valu) emaka kontraktiilsuse tõusust. Rohke vooluse olemasolu vajab täpsustamist. Teil on suhteliselt pikk menstruatsiooni aegne veritsus. Võimalusel minge ennast arsti juurde näitama just siis kui Teil esineb 'imelik voolus' .
Tervitades Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Nõustamine

Tere!


Arst kirjutas välja Gepretix 200mg, et progesterooni tõsta. Ütles, et võtaksin 16-25 tsükkli päeval. Kuid, mul on hiljuti diagnoositid ka PCOS, ja olid eelmine kuu esimesed päevad ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
PCOS korral on menstruatsioonid ebakorrapärased ja sageli harvad. Teil oli viimane tsükkel 38 päeva ja eelmine menstruatsioon 8 kuud tagasi. Normaalne tsükkel on 28 +/- 7 päeva. Arst määras ...

Loe edasi

Pikk tsükkel

Tere!

4kuud tagasi lõpetasin imetamise ja eemaldasin spiraali, tsükkel siiamaani pikk, eelmine oli 39 päeva ja üleeelmine veel pikem, googeldades leidub, et sellise probleemiga on tsükkel ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Tavapärane normaalne menstruatsioonitsükkel on 21-35 päeva. Peale imetamist taastub tsükkel hiljemalt 6 kuu jooksul. Kui enne rasestumist oli tsükkel pikk, siis sellist tüüpi tsükkel ...

Loe edasi

Pikk menstruatsiooni tsükkel


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Tavapäraselt lühem tsükkel kui Nuvaringi "tsükkel"

Tere.

Hakkasin kasutama Nuvaringi ca 4 kuud tagasi. Minu tavapärane tsükkel oli 25 päeva ja on kogu aeg nii olnud. Päevad kestavus keskmiselt 5 päeva, millest 2-3 eriti vererohked. Nuvaringi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
NuvaRingi tuleb kasutada vaid kindla skeemi järgi: rõngas on sees 21 päeva ja rõngavaba periood on 7 päeva. Kui võtta rõngas varem välja või kui teha paus üle 7 päeva, kaob NuvaRingi rasestumisvastane ...

Loe edasi

Liiga pikk tsükkel

Tere!
Lõpetasin mai kuus rasestumisvastaste pillide võtmise. Peale seda oli tsükkel väga ebakorrapärane (kõikudes 43-65 päevani). Nüüdseks on jäänud 45p. pikkuseks. Kas 45p. tsükkel on liiga pikk ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Kui 45 päeva on jäänud stabiilseks menstruatsioonide vaheajaks ja Teid see ei häiri,siis ei ole muretsemiseks põhjust.Kui soovite aga rasestuda ja tsükkel on anovulatoorne,siis oleks vaja uurida,kas ...

Loe edasi

tsükli häire?

tere!
olen tarvitanud pikemal perioodil logest tablette. nüüd jätsin sel kuul vahele. eelmise perioodi algusest on möödas 27 päeva ja uus tsükkel pole veel alanud. Tavalselt on tsükkel lühem (ilma ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Muretsemiseks pole põhjust, peale pillidega lõpetamist võib esimene tsükkel mõned päevad nihkuda. Kui olite kaitsmata vahekorras veritsuse kolmandal päeval, siis tõenäosus rasestuda on küll ...

Loe edasi

Menstruaaltsükkel

Aprillis jätsil Minulet tabletid ära sooviga rasestuda, kuid siiamaani ei ole see õnnestunud. Esialgu käis tsükkel nagu kellavärk, kuid viimased kuud on kõikumised väga suured, eriti see kuu. Eelmine menses ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Tsükkel võiks reguleeruda hiljemalt poole aasta jooksul peale tableti kasutamise lõppemist. Kui Teil enne pillide kasutamist ei olnud tsükkel regulaarne, on võimalik, et ka peale pillide kasutamise ...

Loe edasi

Ebaregulaarne tsükkel ja soov rasestuda

Lõpetasin suvel (kasutasin 8kuud Femodeni) pillide kasutamise, sooviga rasestuda. Enne tablette oli tsükkel 28-32 (v.a mõned harvad erandid 2 nädalat kuni 2 kuud). Aga nüüd, peale pillidega lõpetamist ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Lõpetage see Duphastoni võtmine ja paluge oma günekoloogil teha ultraheliuuring kontrollimaks emaka limaskesta paksust ja munasarjade struktuuri.Peale pikaajalist pillide tarvitamist esineb sageli ...

Loe edasi

Tablettide ärajätmine

Tere!!

Pöördun Teie poole sellise murega. Võtsin 5 kuud Jeanine tablette (Juuli-November) Kui enne tablettide võtmist oli tsükkel ebaregulaarne, siis tablettide võtmise ajal muutus see regulaarseks. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
pillide võtmise ajal on menstruatsion väga regulaarne tänu pillidega tekitatud hormoonide tasemele. Peale pillidega lõpetamist käivitub taas munasarjade funktsioon ja kui enne oli tsükkel ...

Loe edasi

Ebaregulaarne tsükkel

Kas menstruatsiooni tsükkel võibki jääda ebaregulaarseks? Olen 19aastane ja tsükkel pole kunagi regulaarne olnud, kuid mind pole see seganud..kuid kas peaksin ikkagi arsti poole pöörduma?

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Oleneb,kui ebaregulaarne on ebaregulaarne.Kõikumine 2-3 päeva ei ole tõesti mingi probleem.Kui aga mõni kuu jääb vahele ja siis on mitu korda kuus,siis peaks günekoloogi poole pöörduma.Kirjutage ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi