Pikk menstruatsiooni tsükkel 17.09.17 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere. Mure on 13 eestade tütre pärast. 1,5 aastat tahasi hakkas menstruatsioon. Alguses kestis vaid mõned päevad siis oli paus üsna mitu kuud. Kui päevad algasid uuesti oli tsükkel 3 kuud ja üsna tugeva voolusega. Asume soomes ja saime siinselt perearstilt rohu (PRIMOLUT). Nüüd oli kaks kuud pausi ja tsükkel hakkas uuesti ja on nüüd kestnud tugeva voolusega üle 30 päeva. Kas selline asi on normaalne? Lapsest on kahju. Õnneks puuduvad alakõhus igasugused valud ja enesetunne on üsna hea. Kas pean uuesti arstile pöörduma ja kas muretsemiseks on põhjust?

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, noortel kui menstruatsioonid algavad võibki tsükkel olla ebaregulaarne mõned aastad.. Kollaskehahormooni võiks võtta umbes 6 kuu vältel ja võtta tsükli II pooles 10 päeva, nii iga kuu. Sellega tsükkel reguleerub. Kui esineb kauakestev häiriv voolus, soovitaks ikkagi günekoloogi juurde minna.
Drkadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Ülemineku iga

Menstruatsiooni tsüklid on ebaregulaarsed, kord vererohke, lühem, teinekord pikem.
Viimane kestab juba üle 2 nädala, lorraga ei tule palju. Valuline pole.
Nova T 380 pandud 2018, regulaarsed ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Olete premenopausis, seega peaks kõigepealt NovaT eemaldama, kuna vaskspiraali toimel on vereeritus menstruatsiooni ajal pikem ja vererohkem. 52-aastaselt pole vaja rasestumist karta, spontaanne ...

Loe edasi

Rauapreparaat ja menstruatsioon

Lugupeetud Dr. Seidelberg,

Mu mentstruatsioonitsükkel on viimastel aastatel olnud üpriski pikk 33-35 päeva ning mitte eriti regulaarne (alati paar päeva siia/sinna). Viimasel kahel kuul on ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Tavapäraselt on tsükli pikkus 28 päeva, kuid normaalseks loetakse ka menstruatsioonitsüklit , mis on 21-35 päeva. Tsükli pikkus on individuaalne ja võib elu jooksul muutuda. Väga paljud faktorid ...

Loe edasi

Pikk tsükkel

Tere!

4kuud tagasi lõpetasin imetamise ja eemaldasin spiraali, tsükkel siiamaani pikk, eelmine oli 39 päeva ja üleeelmine veel pikem, googeldades leidub, et sellise probleemiga on tsükkel ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Tavapärane normaalne menstruatsioonitsükkel on 21-35 päeva. Peale imetamist taastub tsükkel hiljemalt 6 kuu jooksul. Kui enne rasestumist oli tsükkel pikk, siis sellist tüüpi tsükkel ...

Loe edasi

Menstruatsioon

Kas peale SOS pilli võtmist võib menstruatsioon hakata varem ja kesta kauem. Mul hakkas varem ja kestab juba 2 nädalat. Kas see on normaalne? Käisin ka 07.01 naistearsti vastuvõtul ja öeldi et on kõik ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
SOS pilli kasutamine põhjustab sageli tsüklihäireid. Peale SOS pilli võtmist tekib enamasti ühe nädala jooksul vereeritus. Kuna hakkasite SOS pilli järgse menstruatsiooni algusest kasutama ...

Loe edasi

Tavapäraselt lühem tsükkel kui Nuvaringi "tsükkel"

Tere.

Hakkasin kasutama Nuvaringi ca 4 kuud tagasi. Minu tavapärane tsükkel oli 25 päeva ja on kogu aeg nii olnud. Päevad kestavus keskmiselt 5 päeva, millest 2-3 eriti vererohked. Nuvaringi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
NuvaRingi tuleb kasutada vaid kindla skeemi järgi: rõngas on sees 21 päeva ja rõngavaba periood on 7 päeva. Kui võtta rõngas varem välja või kui teha paus üle 7 päeva, kaob NuvaRingi rasestumisvastane ...

Loe edasi

BEEBI

Tere!
Olen 25 a. Oleme elukaaslasega üritanud pool aastat last saada. Enne seda võtsin 2,5 aastat rasestumisvastasid tablette. Peale tablettide võtmist on menstruatsioon olnud korralikult, ainult ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Soovitan ka elukaaslasel kontrollida oma tervislikku seisundit androloogi juures.Pool aastat ei ole küll pikk aeg,aga kui elukaaslase analüüsid on korras,võiks siiski günekoloogi poole pöörduda.Edu ...

Loe edasi

tsükkel

tere, olen 16-aastane neiu.mul hakkasid päevad aasta tagasi. siiamaani on olnud enam-vähem korrapärane(veel vist ei peagi täpne tsükkel olema)menstruatsioon kestab 7 päeva, kuid pärast on umbes 2 päeva ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Soovitan pöörduda naistearsti poole. Menstruatsiooni ajal ei ole tavapäraselt tupes valusid. Võib olla aga vähene emaka valulikkus (alakõhu valu) emaka kontraktiilsuse tõusust. Rohke vooluse ...

Loe edasi

menstruatsiooni puudumine

Tere! Sooviksin teada saada kas menstruatsiooni puudumine üle 6 kuu on ohtlik, Mul kadusid päevad ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, Pille!
Kiire kaalu langus põhjustab sageli tsüklihäireid ja sageli just menstruatsioonide puudumise. "Päevade" puudumine ei kujuta endast küll otsest ohtu tervisele, kuid tsükkel on vaja taastada ...

Loe edasi

ebregulaarne tsükkel ja rasedus

Tere! Kõigepealt on mul üks selline küsimus - kas olen õigesti aru saanud, et ebaregulaarne tsükkel võib olla seotud hormonaalsete häiretega (mis võib takistada ka rasestumist)? Minul pole tsükkel kunagi ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Pärast pillide võtmist võib paus olla isegi kuni 6 kuud ja kuna rasestumine toimub alati peale ovulatsiooni,ei ole Teil mingit põhjust muretsemiseks.
Soovin Teile ilusaid jõule ja loodan,et ...

Loe edasi

"pikad päevad"

Olen 36-aastane naine. Peale viimast sünnitust(4aastat tagasi) paigaldati mulle spiraal. Algul oli kõik korras, menstruatsioonid ehk olid vererohkemad kui tavaliselt, aga praeguseks on päevad veninud umbes ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Kuigi kaasaegsed spiraalid on efektiivsed ja ohutud,ei sobi nad kõikidele patsientidele.Arvan, et ka Teil on liigne verejooks tingitud spiraalist ja mina soovitaks küll spiraal eemaldada,pealegi on spiraal ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi