HIV 16.07.12 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Olin kahtlases vahekorras aprill lõpus, viimasel nädalal. Kondoom purunes. Hakkasin muretsema, et äkki võisin HIVi nakatuda, kuna ei tea sellest inimesest peaaegu midagi.
Kas praegu oleks juba mõtet teha HIV testi või on vara. Öelge palun, kas soovitate teha ka RNA testi, kas see test on usaldusväärne? Palju selline test günekoloogi juures maksab? Kui praegu oleks test negatiivne, kas siis peaksin mõne kuu pärast uuesti tegema või näitab RNA test juba varases staadiumis?
Palun vastake küsimustele. Olen väga mures.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 28-aastane.
Loomulikult minge kohe testi tegema, et säästa end hingepiinadest. Nüüd on avatud uus ja ilus koht www.laborid.ee:
http://www.quattromed.ee/patsiendile/verevotukohad/
Quattromed HTI Laborid OÜ Tallinna labor (vt ka mujal)
Väike-Paala 1, II korrus
Tel: 17123
Tasuta HIV testimine ja nõustamine 8.00-15.00.
Tehke kõik, mis võimalik, et (asjatut) muret vähendada.
Minge kohe täna kohale, teid nõustatakse ja saate objektiivset infot.
On võimalik minna ka mujale, vt www.hiv.ee.
G.Litter, naistearst.ee, Piritalt-Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

HIV

Tere,
u. viis aastat tagasi magasin mehega, kellel vöis olla AIDS. Me küll rääkisime ja ta ütles, et kardab sugulisel teel levivaid haigusi, endast rääkimata. Kondoomi me ei kasutanud, sest see ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! HIV viiruse korral pole sageli mingeid haigustunnuseid. Tavalisel
günekoloogilisel läbivaatusel HIV testi ei tehta. HIV suhtes uuritakse aga kõiki rasedaid. Pole mõtet pidevalt muretseda, võimalus ...

Loe edasi

HIV-sse nakatumise võimalus?

Tere!
Kui suur on tõenäosus saada HIV ühekordsest kaitsmata vahekorrast juhusliku partneriga?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere! 2 %. Vastuvõtlikkus oleneb teie imuunsüsteemist ja põletiku olemasolust tupes ja emakakaelal. Dr Kadastik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi