ovulatsioon ja rasestumine 14.11.07 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 33a kolme aastase lapse ema. Nüüd oleks soov jääda uuesti rasedaks, kuid seni pole see õnnestunud. Nimelt võtsin eelnevalt 3a Logest tbl., nende võtmise lõpetasin mai kuus ning nüüd senini (novembrini, möödas 6 kuud) ei ole ikka rasedaks jäänud. Tegin ka ovulatsiooniteste, mis näitasid, et kõik toimib. Küsin igaks juhuks üle, kui tsükkel on 26-27 päeva, siis millal on ikkagi õige ovulatsiooni ja rasestumise aeg? Alguses, kui tbl. lõpetasin oli ainult pruunilt määrivad päevad kuid nüüdseks on juba "punased päevad" ning 4 päeva pikad. Kas põhjust muretseda ning panna arstile aeg uuringuteks või on veel lihtsalt taastumise aeg ning ovul. arvutamisega valesti?
Tänud juba ette!

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Teil ei ole küll veel põhjust muretsemiseks.Peale pillide ärajätmist on sageli m.tsükli peetus,rääkimata ovulatsioonist.Kui m.tsükkel on 26-27 päeva,siis ostke BIOCARD ovulatsioonitestid ja mõõtke m.tsükli 11-15 päeva hommikul hommikuses uriinis ovulatsiooni ehk siis triipude teket.Reegli järgi peaks ilmuma 2 triipu m.tsükli 13.päeval.Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Atibiootikumid ja rasestumine

Tere, hakkasin menstruatsiooni 3. päeval võtma Doxycyclinum antibiootikume 10 päeva (ureaplasma parvumi positiivse proovi vastuse tõttu). Seega peaks antibiootikumide kuur just lõppema napilt enne ovulatsiooni. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Unustasite kirjutada oma vanuse.
Doksütsükliinirea preparaate ei ordineerita rasedatele seetõttu, et need kahjustavad loote hambaalgeid ja põhjustavad kollase varjundiga ...

Loe edasi

pillid ja antibiootikumid

Tere!

Tarvitan antibiootikume pillide võtmise 2-st nädalast. Oleme 10 päevase kuuri ajal kasutanud kondoomi. Ühel korral oli kontrollides kondoom täiesti terve ja vahekorra ajal maha ei libisenud ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
arvan, et oled liialt mures ja hirmul on tõesti suured silmad. Antibiootikumidega kuuri ajal pillide toime nõrgeneb ja seetõttu on kondoomi kasutamine sellel ajal vajalik. Isegi kui oleks tõepoolest ...

Loe edasi

menstruatsioonihäire; rasestumine?

Tere Dr Seemen!! Mul selline mure aasta tagasi oli raseduse katkemine ja nüüd on M häired nimelt on mul ta kuidagi tume pruun aga kestab nagu ikka 5 päeva, mis see on?? kuu keskel on rinnad tundlikud ja ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere, murelik neiu,
kuna tsükli keskel on alakõhuvalud ja rindade hellus, viitab see sellele, et menstruaaltsükkel on ovulatoorne, s.t. ovulatsioon toimub. Vähene veritsus päevad ajal võib olla tingitud ...

Loe edasi

kollaskeha tsüst

Tere!
Olen 30 aastane ja püüdnud rasestuda juba aasta jagu, kuid senini tulutult. Selle aasta veebruaris tegin ka kõik vajalikud põletiku uuringud, mis olid korras. Mul on olemas 2 aastane laps. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kollaskeha tsüst taandareneb tavaliselt iseenesest ühe või paari tsükli jooksul ja selle aja jooksul toimuvad endiselt munasarjades tsüklilised muutused ning ovulatsioon on võimalik.

Loe edasi

rasestumine

Soovin teada, et kui lasin eemaldada Mirena spiraali, millal on võimalik uuesti rasestuda? Kas eemaldamise kuupäevasst 14-a päevani, mil peaks toimuma ovulatsioon ja pärast seda olen valmis juba uut rasedust ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Kindlasti on teil võimalus rasestuda ka kohe peale spiraali eemaldamist, kuid reeglina siiski organism vajabd mõni kuu kosumist. Kuna vanus on ka selline, kus ei toimu iga kuu ovultatsioooni, siis ...

Loe edasi

Rasestumine peale pillide võtmise lõppu

Tere!
Lõpetasin pillide võtmise kaks kuud tagasi, enne seda tarvitasin neid 8 aastat. Nüüd käisin ultrahelis ja arst ütles, et mul ei ole folliikleid. Sooviksin väga rasestuda. Mida saan ise ette ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere,Kairi! Kuna ovulatsioon oli Teil 8 aastat pärsitud,siis ei küpsenud ka folliikleid ja ultrahelis ongi näha amorfse struktuuriga munasarju,ilma domineerivate folliiklitega.Siin on tõesti tarvis oodata ...

Loe edasi

Tsüklihäire ravi ja rasestumine

Lgp. Dr. Väli! Käisin tsüklihäire pärast arsti juures,samuti ei ole õnnestunud aasta jooksul rasedaks jääda. Üks laps 5a.Veenivere proov näitas,et ovulatsioon toimub normaalsest tunduvalt hiljem. Ultrahelis ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! ESTROFEM on hormoonpreparaat ,mis sisaldab inimöstrogeeniga identset östradiooli.Valdavalt kasutatakse seda östrogeenpuudulikkuse raviks menopausis naistel,aga kui Teie arst seda soovitas,siis ...

Loe edasi

tere!

Kas antibeebipillid võivad hiljem põhjustada probleeme rasestumisega?

Ette tänades.

Vastas dr Aire Sekavin

Üldjuhul antibeebipillide kasutajatel ei ole hiljem rasestumisega probleeme. Küll võib (mõnikord) esimesel paaril kuul puududa ovulatsioon, mistõttu rasestumine ei ole võimalik.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi