emakakaelapõletik 12.04.05 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere !
Pöördun Teie poole suure murega, tänasel günekoloogi vastuvõtul arst ütles, et minu proovis olid tsütoloogilised muutused, PAP II, mis on mul juba mitu korda olnud ja nüüd lisaks mingi Asmus või sellesarnane sõna, selle muutused. Kahjuks ei saa ma aru, olen väga mures, arst ainult ütles, et kui tahad sünnitada, pead kohe tegema, muidu võib hullemaks minna, et mingit ravi praegu ei tehta, ainult jälgimisel 6 kuu pärast uuesti, võttis veel ühe proovi, mingi HV võ PV analüüs, lähen tagasi 26.04.2005.a. Alati kui ta proovi võtab, hakkab veritsema. Kas see muutus tähendab vähki, ma alailma tunnen alakõhus ja seljas valusi, külmetumisel annab tunda, kogu aeg öeldakse,et kõik on korras, kui palju peab siis muutusi olema, et ravida ja kas üldse saab midagi ise teha, organismi vastupanu tugevdamiseks. Milline oleks teie arvamus, kas oleks vajalik ka teisene konsultatsioon ja kuidas oleks võimalik Teie vastvõtule saada, olen Kesk- Eestist. Vabandan, kui med. terminid pole õiged.
Teie vastutulelikkusele lootma jäädes, mures 36a, 1 poja ema.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija!
Eesti Vabariigis kuulub PAP II normi hulka, kuid sageli lisanduvad sellega (põletiku) probleemid. Lisaks ASCUS, mis on inglisekeelne lühend -määratlemata tähendusega atüüpilised lameepiteeli rakud (üksikud muutunud ebatüüpilised rakud, sageli põletikest), emaka kaelal. On hea, et võeti proov HPV-le ehk inimese papilloomiviirusele, mille mõned tüübid on onkoloogilist riski tõstvad (emaka kaelal).
Veritsus viitab tõenäoliselt kas põletikele või ka viiruslikele muutustele.
Täna Teil emakakaela vähki ei ole.
Soovitused:
-26.04.2005 minge kindlasti oma arsti juurde, paluge onkotsütoloogia ja HPV analüüsi koopiad oma kätte, siis on alati võimalik teisene nõustamine
-arstil on võimalik peale HPV teha vajadusel kolposkoopiline uuring ning vajadusel biopsia ehk koeuuring
-mina kirjutan 6 kuud raviks Dalacin tupekuulikesi 1 karp kuus ja reeglina need (põletiku) muutused paranevad 6 kuu möödudes
- ilmtingimata on vajalik onkotsütoloogiline analüüs korrata 0,5 aasta pärast. Siis on võimalik hinnata, kas muutused süvenevad või vastupidi kaovad.
Kui analüüs halveneb, on võimalikud eelpoolnimetatud lisauuringud.
Kui soovite tulla vastuvõtule, siis tutvuge minu asutuse koduleheküljel oleva infoga www.naistearst.ee. Saaksite tulla kolmapäeviti. Helistage, kui soovite vastuvõtuile ja võtke analüüside koopiad kaasa.
Soovin Teile hingerahu ja head kontakti raviarstiga.
G.Litter
www.naistearst.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Veritsus pillide ajal

Tere!

Tarvitan juba 6 aastat Jeanine pille, kuid viimased 3 kuud on pillide võtmise keskel tekkinud veritsus( nagu puhas veri, ilma limata, õrnalt roosa). Pille vahele pole jäänud ja võtan ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
pillide võtmise ajal tekkiv veritsus tsükli keskel on seotud vaid pillide toimega. Kui veritsus on ebakorrapärane või tekib peale vahekorda , siis peab alati uurima ka võimaliku põletiku ja ...

Loe edasi

Emakakaelapõletik

Mull siis selline küsimus, et olen 10,2 nädalat rase. Käisin täna oma arsti juures ja sain teada analüüside vastused ja avastati emakakaelapõletik.
Eelnevalt olin sinisel lehel, kuna kaeblesin emaka ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
rasedusega arvele võttes tehakse analüüsid emakakaelast erinevatele põletikutekitajatele. Kahjuks ei selgu kirjast,milline põletikutekitaja diagnoositi. Emakakaela põletiku korral on sagedasemateks ...

Loe edasi

papillomviirus

PAP testi tulemusena selgus, et on papillomiviirus (II-III?), lisaks käisin täiendavalt kolposkoopias mille tulemusena selgus, et on krooniline emakakaelapõletik.
Kas emakakaelapõletikku ravitakse, ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Väga sageli ajavad patsiendid segamini PAP testi ja HPV testi.
Unustasite märkida oma vanuse.
PAP test on günekotsütoloogiline uuring emaka kaelalt ja emaka kaela kanalist ...

Loe edasi

emakakaelapõletik

Uuringute tulemusena (PAP test ja lisaks kolposkoopiline uuring) selgus, et mul on emakakaelapõletik. Arsti vastuvõtul käies aga mingit ravi ei määratud vaid öeldi, et poole aasta pärast tuleks anda uus ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kui emakakaela analüüs viitab põletikule, siis peaks täpsustama põletiku tekitaja, s.t. tegema lisa-analüüse. Soovitav on teha analüüsid sugulisel teel levivate infektsioonide suhtes ja bakterioloogiline ...

Loe edasi

antibiootikumid

Tere,

Selline küsimus. Nimelt olen praegu 4. korda pooleteise aasta jooksul antibiootikumi kuuri peal, kuna pole saadud selgeks, mis mul täpselt viga on (põiepõletik, emakakaelapõletik vm). ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ega siin muud ohtu ei ole kui resistentsuse teke edaspidi nende antibiootikumide suhtes.Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Raseduse ajal ilmuv haigus

Kui ohtlik on emakakaelapõletik raseduse algfaasis ? Abort on hirmus, mida kardan hirmsasti. Millliseid ravimeid tarvitada emakakaelapõletiku puhul?

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Emakakaela põletiku ravi sõltub põletikutekitajast. Raseduse ajal avastatud põletikku ravitakse samuti vastavalt põhjusele. Ravimata jäänud põletik võib olla enneaegse sünnituase põhjustajaks.
Loe edasi

Emakakaelapõletik ja varajane rasedus.

Arst avastas vaatlusel emakakaelapõletiku. Rasedust eitas. Ometi näitas teine test nõrgalt rasedust. Kas peab loobuma rasedustestidest, mis eksitavad?Proovi vastus näitas rohkesti leukotsüüüte. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupetud Küsija!
1. Rasedustesti võib korrata (kasvõi igal hommikul).
Arst saab täpsustamiseks ja diagnoosi kinnitamiseks alati määrata vereanalüüsi.
2. Millise proovi vastus näitas ...

Loe edasi

emakakaela pôletik

Tere,
olen 32- aastane. Seitse aastat tagasi avastati muutused emakakaela rakkudes ja tehti konisatsioon. Neli aastat oli kôik hästi, aga siis avastati uuesti muutused: diagnoos HPV (tüüp 33) raviti ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Lapsi on võimalik saada emakakaela kroonilise põletiku korral.Reeglina on emakakaelapõletik sümtoomidevaba,seega leitakse sageli juhuleiuna.Ka hormonaalsed muutused menstruaaltsükli eri faasides ...

Loe edasi

emakakaela erosioon ja voolus

Olen 21-a. neiu. Naistearst diagnoosis mul emakakaela põletiku. Kas saaksite sellest täpsemalt kirjutada - mida see endast täpselt kujutab, mis on selle põhjuseks jne. Mul on pidevalt probleeme voolusega ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Emakakaelapõletik e. tservitsiit on üldiselt sümptoomidevaba. Olulisemad tservitsiidi tekitajad on Chlamydia trachomatis,gonokokk,Trichomonas vaginalis ja herpesviirus. Tundub,et Teil ei ole ükski eelpool ...

Loe edasi

emakakaela põletik

Olen 27 aastane sünnitamata naine. Mul on olnud kaks korda aasta jooksul emakakaela põletik. Viimaste analüüsid näitavad, et kõik on korras. Samuti on võetud koe proov. Kuid aeg ajalt on peale vahekorda ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Emakakaelapõletik e. tservitsiit on üldiselt sümptoomidevaba. Mõnikord siiski esineb seksuaalvahekorra järel vereeritust,alakõhu-ja ristluuvalusid ning kipitust urineerimisel. Teie kirjelduse järgi tundub ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi