Mehe probleem 17.09.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere,
Pöördun teie poole murega seoses minu mehe poolse viljakusega. Sisestan ka mehe andmed. Oleme läbi teinud mitu kunstliku viljastamise tsüklit. Tulemuseks on tulnud halva kvaliteediga embrüod. Arst saatis meid geneetiku juurde seal tehti meile köik võimalikud uuringud aga ei leitud meil ühtegi probleemi. Aga Nova Vitas tehtud mehele lisa uuring, kus tuleb välja, et mehel on teratozoospermia 95% peaosa defektiga. Ja sooviksin teada, kas seda on võimalik kuidagi edasi uurida. Mees ka alguses teie vastuvõtul käinud. Kas sellele on mingit lahendust veel.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ilma meest läbi vaatamata ja kõiki uuringuid nägemata siin head tarka nõu anda ei saa.
Keerulisi terviseküsimusi ei lahendata mitte interneti teel lühiküsimuste kirjutamise/vastamise teel, vaid kogu info süsteemse analüüsi alusel.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Analüüsi tulemus

Tere, uurin mehe analüüside kohta. Kas nende põhjal peaks mehe teie juurde saatma?
2a jooksul pole rasestumine ônnestunud, probleem minus seda tean kuid kas tuleb tegeleda mul vaid endaga vôi môistlik ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meeste viljakuse/viljatuse uuringutest on sperma analüüs vaid üks, kuigi väga oluline osa.
Minu soovitus on alati leida viljatuse põhjus, sest enamikel juhtudel mõjutavad nii mehe kui ka naise poolsed ...

Loe edasi

Eesnäärme sygelemine ja punetus ka mõned väiksemad villid.

Sühelus, punetus ja mõned villid!!!

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui probleem püsib juba 2 kuud, siis tasuks kindlasti meestearsti visiidile tulla! Eesnaha ja peenise pea põletiku tüüpiliseks põhjuseks on partneri sugutrakti mikrofloora tasakaaluhäire, harvem mittemõistlikud ...

Loe edasi

Eesnaha põletik

Eesnahk on punane ja ketendab ning eritab iga päev valget ainet. Kas mul oleks võimalik ise ravida või peaksin pöörduma kuhugi.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui probleem tänaseni püsib või ka kordub siis peaks kindlasti meestearsti vastuvõtule tulema/minema. Pea 90% juhtudel on tegemist partneri tupekeskkonna muutusega. Mehe poolet aitab kergematel juhtudel ...

Loe edasi

Probleem

Kas peab tingimatta tulema vastuvõtule et saada proovida Sildenafil Sandoz 100 mg

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Jah, pimesi, ilma mehe terviseseisundit teadmata ma ravimit kunagi välja ei kirjuta. Kui inimene nähtud, vajadusel uuritud ja ravimi esmased tulemused teada, siis jätkuretseptide osas on see võimalik.

Loe edasi

Punased täpid peenise peal

Pärast vahekorda tekkisid peenise peale punased väiksed täpid, mis ka sügelevad. Naine käis viimati tavakontrollis 06.09, analüüsi tulemused olid korras. Mis võib olla põhjuseks?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ikkagi eelkõige partneri tupe põletik või mikroobse keskkonna tasakaaluhäire. Harva põhjuseks ka mehe enda eesnäärmepõletik. Tänapäeva tingimustes veel harvem kehv hügieen. Kui probleem püsib, siis tasuks ...

Loe edasi

Küsimus

Tere! vabandan et segan aga kas krooniline sugutrakti põletik kaob ise ära mõne aja möödudes või peab ikkagi arsti poole pöörduma?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Võib kuid ei pruugi...
Tüüpiline on see, et kaebused vaibuvad/vähenevad, kuid protsess käib sees edasi ja ägeneb uuesti, kui organismi kaitsesüsteem nõrgeneb. Probleem selles, et eesnääre on mehe ...

Loe edasi

tere

mul selline probleem, et nägin oma mehe spermas valgeid tükke.....????mis see olla võib, ega ometi suguhaigus.
ette tänades murelik peagi kahe lapse ema !

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Valged tükid küll suguhaigusele ei viita - ilmselt on tegemist täiesti normaalse seemnepõiekese veel veeldumata sektreediga. Üheks võimalikuks põhjuseks võib olla liigharv seksuaalelu. Kui on siiski põhjust ...

Loe edasi

peenise jäigastumine

mul on selline probleem, et mu peenis jäigastub väga tihti ning niisama. ise olen 19-aastane. milles võiks probleem olla?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegu on noore, terve ja hormoonidest pulbitseva mehe keha loomuliku reaktsiooniga. Kas eneserahuldust kasutate?
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

tervist

Mu mehel on minuarust mingisugune seemne probleem. Märkasin probleemi umbes pool aastat tagasi ning välja näeb see sellinne, et ta seemne sisse tekkib mingisugused tükid(valged, pikklikud) siis kui me ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Põhjuste hindamiseks peaks tegema sperma analüüsi ja teie mehe läbi vaatama. Soovitan tulla vastuvõtule. Põhjused võivad sõltuvalt mehe vanusest olla väga erinevad.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

Mehe viljatus

Tere! Mul on selline mure,nimelt mu mehel oli u. 5a tagasi operatsioon,kus tal opereeriti nn. vesi munandit (loodan et väljend on õige). Operatsioon tehti Hiiul ja mehe vanus siis oli 30a. Probleem on ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Arvestades olemasolevat infot, on Teil kindlasti võimalus probleem lahendada.

Hüdrotseele e vesimunandi operatsioonil ei tohiks üldjuhul mehe viljakusele kahjulikku mõju olla - eeldusel, et ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: