Analüüsi tulemus 23.07.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere, uurin mehe analüüside kohta. Kas nende põhjal peaks mehe teie juurde saatma?
2a jooksul pole rasestumine ônnestunud, probleem minus seda tean kuid kas tuleb tegeleda mul vaid endaga vôi môistlik ka meest lisaks uurida. Mehel lapsed puuduvad. Suur tänu

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Meeste viljakuse/viljatuse uuringutest on sperma analüüs vaid üks, kuigi väga oluline osa.
Minu soovitus on alati leida viljatuse põhjus, sest enamikel juhtudel mõjutavad nii mehe kui ka naise poolsed viljatuse põhjused ka nende inimeste üldtervist.
Lisaks pole minu arvates mingit õigustust loomuliku rasestumisega seotud spermide loodusliku valiku sõela ilma selge põhjuseta kunstliku viljatusega välja lõigata.
Antud analüüsis on spermide arv suhteliselt madalamapoolne ja ka normaalseid sperme on pisut madal %.
Viljatusravi on on oma olemuselt kõigi võimalike probleemi teket soodustavate riskitegurite mõju minimaliseerimine, et viljastamisprotsessil (olgu see siis loomulikul teel või labori tingimustes) oleks võimalik valida parima kvaliteedidga sugurakke

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Testosterooni tase

Tere! Analüüsi vastus 14,68 nmol/L. Nõutavaks tasemeks näitab 11.40 kuni 28. Seega minu küsimus, et kuivõrd see number on pigem alumise piiri lähedal, siis kas peaksin: a) tegelema selle tõstmisega kuidagi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Testosterooni tase on seotud kaalu, eluviisi, analüüsi võtmise kellaajaga ja veel mitme teguriga. Tulemus on keskmiselt hea. Testosteroonil ja viljakusel on väga-väga kaudsed seosed ja selle testi alusel ...

Loe edasi

Analüüsid

Tere.
Naisel on krooniline seen! Teeb/teeme ravi läbi, natuke aega on rahulik ja siis kõik endine! Oleme ravinud ka ureoplasmat. Soov on hakata ka pisipere peale mõtlema ja tahaks enne probleemist ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Antud juhul peaks kindlasti tegema sperma analüüsi põletiku suhtes ja ka ureplasma ja selle sugulasmikroobide (mükoplasma, klamüüdia) uuringud. Olen oma patsientidel järjest enam üle läinud suguhaiguste ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: