Munandi manuse põletik 11.02.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere

Paar kuud tagasi avastasin vasakult munandilt sellise väikese tüki. Käisin uroloogi vastuvõtul kus sain vastuseks et on munandi manuse põletik. Antibiootikumi kuur 10 päeva. Valu ja selline ebamugavustunne kadus peale seda aga see tükk on endiselt alles ja nüüd on tunda et sinna kõrvale hakkab tekkima teine tükk! Kas peaks uuesti tegema läbi antibiootikumi kuuri või külastama uuesti meestearsti?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

"Tükid" munandimanuses on üldjuhul tsüstjad laineid. Neid esineb miskis suuruses pea kõigil meestel. Kui on märgatavad ja tekib juurde, tuleks selle muutuse põhjused leida. Mõnikord võib põhjus olla hoopis eesnäärme tasemel.
Mina ilma põletiku/mikroobide uuringuteta pimesi antibiootikumravi kellelige ei soovita.
Soovitan külastada kogenud meestearsti. Põhjuste selgitamiseks oleks mõistlik läbivaatusele lisada ka ultraheliuurin(ud), esmasjoa uriini analüüs ja vajadusel ka sperma analüüsi.
Veelkod - millegi pimesi ravimine on küsitav tegevus. Põhjustega tuleks tegeleda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

munandi manuse suurenemine

Küsimus oleks,kuna hetkel viibin austraalias,ja probleem munandimanusega(vasakpoolne),otseselt ta ei valuta,lihtsalt vahepeal on ebameeldiv tunne.küsimus on kuidas mõjub kliima ja töötaminne ? töö on füüsiline.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Arvestades vanust on kõige tõenäolisem munandimanuse põletiku põhjus suguhaigus. kui on ka püsipartner, siis kindlasti peaks ennast kontrollima ka tema.
Kliima on seal positiivne.
Kubemes olev ...

Loe edasi

Munandi suurenemine

30 oktoobril tundsin natuke imelikult ja leidsin et vasak munand on suurem kui parem.
Iseenesest valu ei tee, aga teadmine et kõik pole korras on ebameeldiv.
2015 aast lõpus oli just kui sama ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Mineraalid ja munandimanusepõletik pole küll omavahel seotud. Ausalt öeldes väga segane jutt. Muandimanusepõletiku põhjusteks on ühelt poolt suguhaigused ja teiselt poolt korrektselt välja ravimata eesnäärme- ...

Loe edasi

valu lahkliha piirkonnas, munandite taga.

Tere

Oleks 2 küsimust: Viimasel ajal on tekkinud probleem urineerimisega, ei ole valus ja on tavalist värvi, kuid näiteks hommikul vetsu minnes tundub häda tunduvalt suurem kui välja tuleb ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tsüsti teke munandimanuses, läbipõetud munandipõletik, kirjeldatud kaebused - kõik need viitavad pikaajalisele eesnäärmepõletikule. Tsüst tekib rõhu tõusust suguteedes, mida tüüpilisena põhjustab prostatiit. ...

Loe edasi

tunnen valu munandites

tunnen parempoolses munandis valu ja pitsitust olen teie juures ka varem käinud.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munandi valulikkust annab põhiosas kas sugutrakti põletik või vaagnapiirkonna närvijuure ärritus. Mõlemaid haigusseisundeid võib käivitada külmetamine. Peaks ära tegema eesnäärmepõletiku uuringud ja siis ...

Loe edasi

Prostatiit

põdesin ägedat prostatiiti koos munandi põletikuga
ravi nolicin ja tsefuroksiin
munandi turse on alanenud
urineerimine on veel veidi valuline
sperma värvus on pruun nagu kakao

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ägeda põletiku järel ongi sperma sageli kruunikas - seda põhjustavad vanad lagunemisjärgus punavererakud. Antud juhul soovitan teil peale ravi Kliinikumi meestekliinikus ära teha eesnäärme sekreedi uuringud. ...

Loe edasi

Valu paremas munandis

Tere.
Olen 18-aastane noormees. Probleeme põhjustab parem munand, mis aeg-ajalt valutab, viimati valutas 3-4 kuud tagasi ja nüüd paari päeva eest uuesti. Valu pole väga pikaajaline, mõned tunnid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munandi valulikkuse põhjuseid on liiast palju, et neid siin kõiki arutama hakata. Ilma läbivaatuseta siin niikuinii tarka nõu anda ei saa. Tüüpilisim põhjus on sugutrakti põletik. Arvestades vanust ja ...

Loe edasi

mure

tere! mul on parema munadi ülal munandi manuse peal mügarik vasaku munandi peal pole sellist asja. Ma käisin pere arsti juures ka selle probleemiga ja mind saadeti Uroloogi juurde ta vaatas munandid üle ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma teid läbi vaatamata sellisele küsimusele hästi vastata ei saa.
Kõige suurema tõenäosusega on tegemist munandimanuse tsüsti e. vesikotiga. Kui tsüst on väike ja munandi mahus ja elastsuses võrreldes ...

Loe edasi

vöörmoodustis testise ylaosas

Kui 38.a. meespatsiendil on testise ylaosas,munandi manuse sees mingi pisike
umbes 4-5mm kiviköva moodustis,mis on yhe otsaga fikseerunud testise kylge
ja teine ots on vabalt liikuv,selle otsas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega on tegemist munandi või munandimanuse `appendiksi e. pimesoolega`.
Kui häda ei tee, siis ravi ei vaja. Kui tekib valu on vaja operatiivselt eemaldada.
Selliste pisikeste ...

Loe edasi

Põletik

Tere!

Kui mehel on eesnäärme põletik,kas ta siis ise tunneb ka mingeid vaevusi??
Kuivõrd mõjutab vanus mehe spematosoidide reproduktiivsust?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Umbes 20% vastuvõtule pöördunud viljatutel meestel leiame eesnäärme põletiku. 65-75% põletiku leiuga meestest ei ole prostatiidile iseloomulikke kaebuseid.
Vanuse tõustes, eriti peale 40. eluaastat, ...

Loe edasi

klamüüdia

Olen lugenud, et klamüüdia VÕIB põhjustada viljatust. Kui kindel see ikkagi on, et kui mul diagnoositi see haigus 4 kuud pärast nakatumist ja koheselt alustasin ka ravi. Peale muude kaebuste oli ka ainult ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Klamüüdiast tingitud kusiti põletik tavaliselt pöördumatuid kahjustusi ei põhjusta. Teil aga esines ka munandi põletik, mis võib küll viljakust väga oluliselt kahjustada. Samuti võib pikalt organismis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: