Põie probleem. 13.11.20 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere.
Põis ei tühjene korralikult ja survet ka pole. Pole täheldatud eesnäärme suurenemist ega põletikku. muidu on tervis korras ja teen regulaarselt sporti. Öösiti ka eriti vetsus ei käi. Kas probleemile on muud lahendust või ainult tabletid. Loodan abile sest tilgutamine on ikka väga tüütu ja tablette ei tahaks ka kogu aeg süüa.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Madala kusesurve ja raskendatud põietühjenemise põhjused jagunevad laias laastus kolmeks: 1. Probleemid kusitis; 2. Probleemid eesnäärme tasandil; 3. Probleemid põie tasandil.
Selleks, et pakkuda miskit optimaalset ravi, peab teadma mis tasandi probleemiga on antud juhul tegu. Seega esimene mida vaja teha on kusevoolu kiiruse ja jääkuriini mõõtmine. Nende uuringute alusel saab selgeks kuhu ravi adreseerima peab ja kas on vaja veel täpsustavaid uuringuid (eesnäärme tasandil on mitu haigust, vägagi erineva raviga).
Seega soovitan vastuvõtule tulla. Eelnevalt peaks meestekliiniku sekretariaadis broneerima ka kusevoolu kiiruse ja jääkuriini mõõtmise aja. Neid uuringuid saab/tasub teha vaid täis põiega!

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Probleem seemnepurskeni jõudmisega

Tere, probleem selles,et enamus kordades ei jõua seemnepurskeni. Vahekord kestab tavaliselt pool tundi. Puhanuna seisab ja toimetab peenis hästi.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Hiline seemnepurse ja seemnepurske puudumine on keerulised lahendada. Küsimusest ei selgu päris täpselt ka see, kas tegu on seemnepurske puudumise või seemnepurskega põie poole (viimasel juhul on orgasmitunne ...

Loe edasi

probleem põiega

Tere!
probleem selles et tekkib kiirelt täis põie tunne mis on kordades suurem kui tavaliselt. Ei ole otseselt valulik vaid nagu kui oleks täis põis aga see on mitmeid kordi tugevam see tunne .Eriti ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kirjeldate üsna tüüpilist eesnäärmepõletikust tingitud eesnäärmekahjustuse kaebuseid. Esimeses etapis tuleb välistada põletiku püsimine ja see välja ravida. Teiseks etapiks on eesnäärme funktsionaalse ...

Loe edasi

Valu põies urineerimisjärgselt

Mõnikord hommikuti pärast ärkamist on kusemisel põie piirkonnas paremal pool olnud valus, ka surve sellel ajal pole olnud piisav, reeglina on siis ka häda olnud suur. Kerge ebamugavustunne võib jätkuda ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks ei kirjuta te oma vanust.
Suure tõenäosusega tekib see ebamugavustunne põie ületäitumisest. Sellisel juhul on ka kusejuga nõrgem ja kuna ülevenitus tekitab kerget kudede kahjustust, siis ...

Loe edasi

Milles probleem ?

Tere

Hiljuti täheldasin sellist probleemi: pärast urineerimist aga ka urineerimise ajal on selline imelik tulitav tunne peenise otsas. Aeg-ajalt on ka lihtsalt istumise aeg koguaeg urineerimisvajaduse ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Peenise otsa valu ja ebamugavustunne on üheks tüüpiliseks eesnäärme põletiku tunnuseks. Samas suunas viitab ka sagenenud kusemissagedus. Soovitan uuringutele tulla. Vaatamat ühele partnerile tuleks välistada ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: