Hemangioom on beebil otsa ees 23.11.22 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Beebil tekkis kuu pärast sündi otsa ette hemangioom. Vanemal lapsel on see seljapeal ning perearst ütles, et see midagi halba ei tee. See peaks iseenesest mingi ajajooksul ära kaduma. Kuid kas otsa ees olev hemangioom on kuidagi ohtlikum lapsele?

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere ja aitäh pöördumast.
Hemangioom ei ole ohtlik. Oluline on jälgida hemangioomi suurust ja seda ei tohiks vigastada. Enamasti kaob ta iseenesest.Kui hemangioom püsib üle 1a või näitab suurenemistendentsi, siis tuleks pöörduda lastekirurgi poole.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Lapse peavalu

Tere.

Mure 6-aastase lapse pärast.Millest võivad olla tingitud umbes mitte rohkem kui 2 sek valutorked otsa ees. Valuvaigistit pole kunagi vajanud? Vahel on väga pikk vahe, kui kurdab aga ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh küsimast,
inimestel, ka lastel võib esineda valutorkeid peas, kuid nendele pole õiget seletust. Ei ole tegenmist millegagi, mille pärast peaks muretsema.
Lugupidamisega
Anu ...

Loe edasi

Lapse peavalu

Muretsen oma poja pärast, ta on praegu 4 aastane ja vahetevahel ta kurdab,et otsa ees ja müni kord meelekohal valutab aga see kestab tal kuskil 2 sekundit võibolla,kunagi valuvaigistit kasutama ei ole ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Tegemist on nn pingepeavalude klassi kuuluva peavaluga,. Kui laps oma käitumist ja tegevusi ei muuda, siis ei ole kindlasti tegemist nn tõsise peavaluga. Sellise kaebuse ...

Loe edasi

Suureamplituudilised kloonilised tõmblused beebil jalas

Tere!

Beebi 1,5 kuune. Perearst saatis seoses ühe jala tõmblustega neuroloogile. Saatekirjal on kirjas, et suureamplituudlised kloonilised tõmblused jäsemetes. Mida see tähendab? Kas see võib ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Teie kirjelduse alusel saan öelda, et lapse areng on eakohane. Unes teevad lapsed nn uneliigutusi ja häälitsusi, mis on täiesti normaalsed ning seegi, et lapse silmad mõnikord ...

Loe edasi

hemangioom

Tere!
Minu 11-kuusel tütrel on terve nina täis hemangioomi, nina on ebaloomulikult suur, sinakat värvi ja punaste laikudega. Umbes pool aastat pole see ei suurenenud ega ka kahanenud. Kaela peal ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Tavaliselt on hemangioomid lastel healoomulised ja isetaanduvad. Kui hemangioom ei suurene, siis võib jääda ootele. Kui 3.eluaastaks nina hemangioom ei ole vähenenud, siis soovitan ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: