Tourette sündroom, tikid 23.10.22 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere! Kas Eestis on leitav statistika seoses tikidega või Tourette sündroomiga lastel? Kui palju lapsi on selle haigusega, häirega Eestis. Informatsioon on vajalik üheks uuringuks, kuid statistikat Eestis ei leida. Aitäh.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere ja aitäh küsimast. Kahjuks ei ole see Eestis teada, s.t. pole uuritud.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Tikid ja Tourett`i sündroom

Lapsel on alates 3. eluaastast vahel olnud tikid. Ta on ülitundlik laps, perearsti sõnul nõrgema närvisüsteemiga. See sügis/talv käivad tikid tihemini ning need on kompleksemad. Käisime neuroloogi vastuvõtul, ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Ka selles vanuses on võimalik Tourette´i sündroomi diagnoosida, kuid tikid peaksid olema kestnud praktiliselt igapäevaslt 1a jooksul, kusjuures peaks esinema hulgi erinevaid ...

Loe edasi

Tikid

Tere! Meil on abikaasaga mure oma 6.aastase poja pärast. Nimelt hakkasid esimest korda eelmisel suvel silmade pilgutamised, pea tõmblus ühele poolele. Lugesin, et sellest ei tasu välja teha, siis kaob ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
vastuvõtule võiksite ikka tulla,siis saame probleemi täpsemalt arutada ning last vaadata.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Tikid

Tere
Lapsel hakkas asi silmade pilgutamisega,seejärel hakkas köhatama ja raskelt higama. Peale seda tulid peapööramised ning silmade kõõritamised. Need olid väga tugevad lapsel oli raske süüa õppida ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast! Teie lapsel on tõenäoliselt Gilles de la Tourette sündroom, mis allub halvasti ravile.
Soovitan konsulteerida TÜ Kliinikumi laste psühhiaatritega.
Lugupidamisega
Loe edasi

Tourette sündroom

Tere

Minu lapsel diagnoositi Tourette sündroom, sellega seoses oleks täpsustavad küsimused

1. kas see on tavaline et tikid algavad juba 4 kuuselt?
2. olen mitmest kohast ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Tikide algus selles vanuses on väga ebatavaline ning kindlasti ei ole võimalik diagnoosida Tourette sündroomi.
Soovitan kindlasti pöörduda lasteneuroloogi vastuvõtule, ...

Loe edasi

tikid pingeseisundi ajal

teismeline noormees /diagnoos syndrome de la tourette/tunneb end teistest viletsamana ning toimib koolis rahurikkujana.tikid on suuremad siis kui saab halva hinde.on olnud teraapias 2a.kuid enam ei soovi ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Te ei räägi, mis teraapiat on noormees saanud. Arvan, et peaksite oma arstiga asjad uuesti läbi rääkima ja koos sobiva ravivariandi leidma. Kui millegipärast on senine arst ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: