B12 näit beebil 24.09.19 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Mu 2-kuusel beebil mōōdeti B12 vitamiini näitu vereprooviga näpust, tulemus 175 pmol/L.

Perearsti sōnul on näit normis, lastearsti sōnul madal ja soovitas osta käsimüügist B12+foolhappe tablette, mida koos rinnapiimaga anda. Ostsin, aga ei jōudnud manustama hakata, kuna pakil kirjas, et need laste sobilikud pole. Hakkasin ise vōtma, et läbi rinnapiima lapseni jōuaks. Uurin, kas peaks sellise näidu puhul beebile vitamiini lisaks andma ja millisel kujul on need sobivad beebidele? Kas sōrmeotsast vōetud proov on täpne ja kas laps saab ka läbi rinnapiima vitamiini (ainult rinnalaps)?

Tänan ette vastuse eest!

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere ja aitäh küsimast!
B12 vitamiini näit on täpselt piiripealne. Sööge ise kala, liha ja mune ning võite lisaks võtta ka B12 vitamiini, siis jõuab see Teie lapseni.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

b12 vitamiin 6-kuusel lapsel

Tere!

Minu 6-kuusel lapsel mõõdeti ca kuu aega tagasi B12 vitamiini sisaldust (minu palvel), näit oli 169. Perearst ütleb, et see on normipiires ja lapsele pole vaja seda vitamiini juurde ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh põõrdumast! Minu arvamus on, et praegu pole mingit põhjust lapsele B12 vitamiini anda. Laps peabki lisatoitu saama tasapisi. Peale D vitamiini ei vaja laps alla aasta vanuses mingeid ...

Loe edasi

jalavoldid

Tere, 5 kuusel beebil ei ole jalavoldid samasugused..Kas jalavoldid peavad olema täpselt samasugused ? Puusa voldid on samasugused tal ..

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast! Võite olla rahulik-jalavoldid on väga sageli inimestel asümmeetrilised. See ei ole patoloogia.
Lugupidamisega,
Anu Sööt

Loe edasi

Rahutu laps

Laps hakkas ennast paar kuud tagasi toe najal püsti ajama, kuid seda tehes kaotas tihti tasakaalu ja kukkus palju, tihti ka kolaki peaga vastu põrandat. Kolks peaga vastu põrandat pööras ennast juba varem, ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Arvan, et lapse rahutus on seotud tema kiire arenguga ning see on mööduv nähtus.
Lugupidamisega,
Anu Sööt

Loe edasi

Beebil käte ja alahuule värin

3-nädalasel beebil värisevad käed, kui vahetan mähkut, nagu ta kardaks midagi, ja alahuul ka väriseb vahel, kas see on normaalne?

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Värinaid kätes või jalgades ja lõuas esineb beebidel väga sageli. Kui värinad kaovad 4.elukuuks ning on püsiva vähenemistendentsiga, võib neid lugeda normaalseks.
Lugupidamisega,
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: