Lõua väristamine nutu ajal 16.03.05 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Umbes nädal aega on lapsel suurema nutu ajal kaasnenud lõua väristamine. Laps 1,5aastane.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh pöördumast! Arvan, et tegemist ei ole tervise probleemiga. Suure nutu ajal emotsionaalsetel inimestel tekivad värinad mitmel pool.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Lisan juurde oma eelnevale küsimusele

Laps hakkas sedasi tegema nõks enne aastat. Areng igati normaalne kõike on hakanud tegema ajakohaselt või isegi natuke varem. Hambaid suus 10, sedasi väristabki isegi hammaste tuleku ajal rohkem. Väristab ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Selline väristamine on east sõltuv ja taandub koos lapse arenemise ja kasvamisega. Kuni 5a lapsele on igasugused "sinised ekraanid" vastunäidustatud. Pidurdate sellega vaid oma lapse aju arengut.
Loe edasi

Aastane väristab pead

Tere!

Meie mure järgmine, natuke enne aastaseks saamist hakkas poeg ennast väristama, teeb suu lahti ja lükkab käed ette ning väristab. Teeb seda siis ja lühikest aega kui näeb midagi uut ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Arvan, et selline väristamine esineb omapärase liigutusena varases lapseea, ega viita aju haigusele. See möödub lapse kasvades.Temale ei ole see väristamine ebameeldiv ja sellele pole vaja ...

Loe edasi

Beebi käte ja jalgade väristamine

Tere!
Küsimus beebi käte ja jalgade väristamise kohta. Laps on kohe saamas 9kuu vanuseks. Väristamine on kestnud maksimaalselt paar kuud, mitte kauem. Pigem panen tähele just viimasel ajal, viimase ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Tegemist on tavapärase laste arengu käigus esineva tegevusega. Püüdke lapse tähelepanu mujale viia kui ta niimoodi jalgu pulka ajab ja väristab, siis kaob ka see komme. Tegemist on lapseea ...

Loe edasi

6kuusel lõug väriseb

Tere!
Lapsel on sünnist saati aeg-ajalt lõug värisenud. Väriseb see siis, kui on tal külm, kui ta nutab väga kõvasti või kui ta on väga erutunud. Nüüd mõnda aega ei olnud lõua värisemist täheldanud, ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Teie laps on terve, ega vaja neuroloogi konsultatsiooni. Provotseeritud lõua värisemine esimesel eluaastal on normaalne nähtus närvisüsteemi ebaküpsuse tõttu.
Lugupidamisega,
Loe edasi

Käte väristamine

Tere, mure oma tütre pärast, kui laps erutub, näeb midagi, mida sooviks kätte saada või muid asju, mis teda huvitavad, siis hakkavad käed nagu tõmblema, kiiresti kõverduma ja ka natuke värisema, muul ajal ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast!
Tegemist on lapse loomulike liigutustega selles vanusperioodis.Käte, vahel ka näo väristamine, midagi huvitavat nähes või seda puutuda tahtes, on loomulik. Lapse kasvades ...

Loe edasi

beebi krambid?

Tere ,meie beebi sai just IV kuuseks,umbes II kuuselt oli tal selline pea väristamine tissitamise ajal,ei osanud midagi mõelda,,siis nüüd taas olnud selliseid käte ja peaga krambitamist(ei oska öelda mis ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere veelkord,
kui väristamine on Teie poolt katkestatav, siis ei ole tegemist krampidega. Palun tulge vastuvõtule,
on olemas ka cito ajad.
Edu Teile!
Lugupidamisega,
dr. ...

Loe edasi

öised nutuhood

tere, meie pere probleemiks on 1a. 10 k. lapse öised nutu ( hüsteeria) hood, kus laps une pealt, praktiliselt ärkamata, hakkab hüsteeriliselt nutma. Ennast puutuda ei lase, vaid hoog ise vaibub. Neid hoogusid ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Tõenäoliselt on tegemist nn. öiste hirmuhoogudega, mis esinevad lapseeas sageli. Raviks soovitaksin rahustavaid taimeteesid, mida apteegist võib leida. Sellist teed(näiteks ...

Loe edasi

1a4k lapse jonnihood

Tere! Oleme juba paar kuud tõeliselt hädas oma lapse jonnihoogudega. Muidu igati tore ja taibukas poiss, aga ühelegi keelule pole ta kunagi allunud- "ei" põhjustab tavaliselt vastupidise reaktsiooni. Ja ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
soovitan Teil oma murega pöörduda lasteneuroloogi vastuvõtule.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: