Koroonaviiruse antikehad 20.01.22 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere!

Olen kaks korda vaktsineeritud (viimati 6 kuud tagasi), Detsembris põdes terve pere koroonat, lastel määrati ka Omikroni tüvi (kõik on vaktsineeritud). Mina olin ka haige, aga minu PCR test oli negatiivne.

Tegin nüüd, kuu aega hiljem, koroonaviiruse antikehade testi (kvantitatiivne), et saada aimu, kas võisin hoolimata negatiivsest testist ka haiguse läbi põdeda. Antikehade test oli negatiivne. Vaktsineerituna ei tohiks see ju nii olla. Kuidas sellest aru saada? Kas on mõtet või vajadust teha kolmandat vaktsiinidoosi?

Aitäh!

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Kui viimasest vaktsinatsioonist on 6 kuud möödas ja te ei ole vahepeal ka viirust põdenud, siis on võimalik, et antikehade tase on langenud alla mõõdetavuse piiri.
Lisakaitse täiendava vaktsiinidoosi oleks nii näidustatud.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Borrelia burgdorferi IgG

Tere. Lasin teha perearsti juures vereanalüüsi borrelioosi kohta. Kuna olen hirmus väsinud, põlv valutab ja alaselg oli ka valus, kõris valus. Higistan kõvasti. Vastuseks sain borrelia burgdorferi IgG ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

IgG antikehad näitavad varasemat läbipõdemist ja neid eraldi ravida ei tule. Antikehad püsivad aastaid peale põdemist ja see on organismi normaalne reaktsioon läbipõetud nakkusele.
Loe edasi

P-SARS koroonaviirus 2 Ab QN

Tere!
Tere,
Sattusin suvel 2021 haiglasse (teine haigus) ja teiste analüüside käigus "üllatusena" selgus, et plasmas on
" P-SARS koroonaviirus 2 Ab QN - 228,4 kU/l negatiivne."
Suvel ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vaktsineerimata inimesel tekivad nakkushaiguste, k.a. koroonaviiruse vastased antikehad põdemise tagajärjel. Teatud juhtudel põetakse seda haigust kas täiesti kaebustevabalt või on kaebused ...

Loe edasi

Koroonaviiruse antikehade analüüsi tulemus

Tere,
Sain teise kaitsesüsti mai alguses (Comirnaty). 27.augustil tehtud 2 IgG QN analüüsi tulemus on 7750. Kas nii rohke antikehade hulk võib tähendada seda, et võisin kevadel teadmata viiruse läbi ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Ei tähenda. Antikehade "hulk" sõltub nende määramiseks kasutatud laboriuuringu metoodikast, mitte reaalselt inimesel esinevate antikehade absoluutväärtusest.
Antikehade "hulga" ...

Loe edasi

Antikehad peale vaktsineerimist

Tere!

Maikuus sain teise doosi Moderna vaktsiini. 02. augusti seisuga on antikehade tase veres 0.429 ühik COI referentsväärtus <0.8. Tulemus negatiivne.Kuidas on selline asi võimalik peale ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vaktsineerimise järgselt tekivad antikehad vaktsineeritul reeglina, kuid mitte alati.

Siiski soovitaksin esmase meetmena korrata antikehade määramist teises laboris teise ...

Loe edasi

Toksoplasmoosi analüüs

Tere,
Olen 20 nädalat rase ja lasin teha toksoplasmoosi analüüsi (IGG positiivne 20,7 ja IGM negatiivne). Kas see tähendab, et veres on olemas antikehad ja uuesti haigestumine on välistatud? Loode ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

IgG antikehad näitavad, et võite olla varem kokku puutunud toksoplasmoosi tekitajaga ja organism on tootnud selle vastu antikehi. Kindlasti tagab see parema kaitse raseduse ajal, kui ...

Loe edasi

toksoplasmoos

Kas peaks praegu selle pärast muretsema või midagi ette võtma? Kas see mõjutab mu tervist?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Toksoplasmoosi diagnoosimiseks kasutame antikehade põhist diagnostikat. Uuringu positiivne vastus ei tähenda mitte seda, et haigustekitaja on endiselt organismis, vaid seda, et organism ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere. Tahaksin teada, millele viitavad minu vereproovis s,p-TPO vastased antikehad 120, tuumavastased antikehad 1:10 pos, mao parientaalrakkude antikehad 1:100, glomerulaarfiltratsiooni kiirus (eGFR)74

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Saan aru, et kaebuseks on teil maovaevused. Teile tehtud laboriuuringutest võivad nende võimalikule põhjusele viidata mao parietaalrakkude vastased antikehad, mille olemasolu võib viidata ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: