Vereanalüüs 28.07.12 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere. Tahaksin teada, millele viitavad minu vereproovis s,p-TPO vastased antikehad 120, tuumavastased antikehad 1:10 pos, mao parientaalrakkude antikehad 1:100, glomerulaarfiltratsiooni kiirus (eGFR)74

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Saan aru, et kaebuseks on teil maovaevused. Teile tehtud laboriuuringutest võivad nende võimalikule põhjusele viidata mao parietaalrakkude vastased antikehad, mille olemasolu võib viidata atroofilise gastriidi võimalusele. Täpsema vastuse annab raviarst, kes vajadusel pakub välja ka täiendavate uuringute plaani,
Glomerulaarfiltratsiooni kiirus on teil normipärane, parameeter näitab neerude funktsioonivõimet.
TPO ja tuumavastaste antikehadega on keerulisem, kuna puudub labori interpretatsioon (pos. või neg,), number nende juures on ebaoluline info.
Kui TPO vastased antikehad on positiivsed, tuleks kindlasti täiendavalt uurida kilpnäärme funktsioonivõimet (TSH, fT4) ja vajadusel konsulteerida endokrinoloogiga.
Tuumavastaste antikehade tiiter 1:10 on mittediagnostiline ehk nii madalas tiitris ei ole ka positiivne vastus mingi haiguse tunnuseks. Igaks juhuks palun kontrollige, ega see vastus ei olnud 1:100, sest kõrgemas tiitris positiivsed tuumavastased antikehad nõuaksid juba täiendavaid laboratoorseid uuringuid.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

vereanalüüs

Tere! Opereeritud pinkuse blastoom (halvaloomuline nahakasvaja). Epikriisis ka dgn "AA amüloidoos I aste".Hiljem nahaarst ei osanud öelda, millega tegemist. Milline vereanalüüs seda näitaks? Tänan!

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Uuring on histoloogiline ehk patoloog hindab kasvajast võetud tükki.
Vereanalüüsid ei ole siin olulised.
Amüloidoosi kahtlusel soovitan jälgida uriinianalüüsi ja valgu eritumist ...

Loe edasi

Vereanalüüs näitab ALAT 27 kas see on halb näitaja ja millega on probleeid.

kas verepilt on halb

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kui kaebusi ei ole ja ALAT on 27, siis mingit patoloogiat diagnoosida ei saa.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Loe edasi

vereanalüüs

Soovin teada, mida näitab vereanalüüsis Ret number ja millega on tegu kui see on lubatust üle 10 ühiku kõrgem(84,3)?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

See on retikulotsüütide arv ja suurem on ta siis, kui inimene paraneb verekaotusest või kroonilisest aneemiast. Näitab, et vereloome töötab.

Marge Kütt

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere.
Arst kiitis selle analüüsi (lisatud) tulemused heaks, vaatamata sellele et referentsist väljas kohati. Milline on Teie arvamus?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Referentsist väljas olevad parameetrid ei ole kliiniliselt olulised. Eosinofiilide madalam tase ei ole patoloogia. Lümfotsüütide absoluutarv on korras. Komplekshinnanguna tegemist normaalse ...

Loe edasi

vereanalüüs

Tere,
Hiljuti tehtud vereanalüüs näitas, et trombotsüütide arv on piiri peal (vanust 58.a.).Mida soovitate nende arvu vähendamiseks ette võtta? Tänan

Lugupidamisega

Mart

Vastas dr Jüri Laasik

Ter,

Piiripealsete väärtustega ei ole midagi vaja ette võtta. Bioloogilise organismi reservid ja variatsioonid on muutuvad kaunis suurtes piirides ja seetõttu pole normväärtuste servas vaja ...

Loe edasi

vereanalüüs

Olen 52 aastane mees. Tegelen aktiivselt tervisespordiga. Vereanalüüs näitas, et MCHC on 375 g/l . normaalne on 315-345. Kas minu näitaja võib tekitada mingit probleemi tervisele?

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

MCHC näitab punaliblede keskmist hemoglobiinisisaldust ja ei oma iseseisva näitajana olulist diagnostilist väärtust. Teda saab hinnata koos teiste punavere näitajatega.
Lugupidamisega
Loe edasi

vereanalüüs (lisaks)

Hetk tagasi esitasin küsimuse vereanalüüsi kommenteerimiseks (trombotsüüte palju), kuid unustasin märkimata, et tegemist on 43 aastase naisterahvaga. Vabandan.

Vastas dr Jüri Laasik

Vastatud

Loe edasi

1 a tüdruku vereanalüüs

tere,

1 aastase tüdruku vereanalüüsil on tulemused
WBC 12,6
HGB 106
HCT .335
PLT 555
kas on põhjust muretsemiseks?

tänud vastamast!

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

Antud tulemused vastavad selle vanuse normidele. Vaid trombotsüüdid (PLT) on veidi kõrgemad kui vaja. Võiks mõne aja pärast korrata.

Tervitades
Jüri Laasik

Loe edasi

Põletiku näitajad

Kas vereanalüüs näitab alati kui organismis on mingid põletikud?
Minul on juba 4 aastat ebaselge päritoluga palavikud. Võetud vereproovid on alati korras olnud. Olen viibinud ka 2 korda Tallinnas ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Üldlevinud põletikunäitajateks on erütrotsüütide settereaktsioon (SR või ESR) ehk niinimetatud veresete ja C-reaktiivne valk (CRV). Enamusel juhtudest on nad põletiku puhul tõusnud, kuid tagasihoidliku ...

Loe edasi

vereanalüüs

Tere!
Mulle tehti hiljuti vereproov ja sooviksin saada mõnede näitajate kohta täpsemat informatsiooni (millele need arvud viitavad): lümfotsüüdid 52%, neutrofiilid 36,2%, MPV10,1fL
Ette väga ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere Liisi,
Kui Teile tehti vereanalüüs, siis oli sellel kindlasti ka mingi põhjus. Soovitan lisainformatsiooni küsida arstilt, kes selle uuringu määras. Kontekstist väljakistuna ei ütle need numbrid ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: