Vereproovi tulemused 25.01.21 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere!

Olen varsti pea 10 aastat artriiti põdenud ja selle tõttu käin kord kvartalis kontrollis. Viimane vereproovi andmine oli suvel, siis olid kõik näitajad korras. Sügisel erinevatel põhjustel ja riigis valitseva olukorra tõttu ei jõudnud sinna. Mainin ka ära, et novembri keskpaigas olin haige. Korraks oli 37 palavik, kurk maru valus ja punased laigud kurgus. Covidi test oli negatiivne. Tarbisin antibiootikume. Punased laigud siiani alles. Nüüd jaanuaris käisin verd andmas ja mõned näitajad on paigast ära, mille tõttu olen ka mures. Näiteks Lymph ja Mono. Perearsti arvates kõik ok. Kas sellised erinevused normist on normaalsed?

Glükoos paastuseerumis/-plasmas
5.0 mmol/l 4.1-6.1

CRP
1.21 mg/l 90
Settekiirus
7 mm/h <15

TSH
5.72 mIU/l 0.40-4.00



Hemogramm 5-osalise leukogrammiga

Hb
153 g/l 134-170

Hct
44.2 % 40.0-49.0

WBC
9.9 E9/L 4.1-9.7

RBC
4.93 E12/L 4.50-5.70

MCV
89.7 fl 82.0-95.0

MCH
31.0 pg 28.0-33.0

MCHC
346 g/l 322-356

RDW-CV
12.8 % 12.0-15.0

Plt
273 E9/L 157-372

Pct
0.25 % 0.18-0.38

MPV
9.1 fl 9.2-12.3

PDW
10.5 fl 10.1-16.2

Neut
4.80 E9/L 1.90-6.70

Eo
0.14 E9/L 0.02-0.40

Baso
0.02 E9/L 0.01-0.08

Mono
1.20 E9/L 0.24-0.80

Lymph
3.79 E9/L 1.30-3.10

Suur aitäh ette!

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Teile muret tegevad lümfotsüütide ja monotsüütide üldarv on tegelikult normilähedased ja muretsemiseks ei ole põhjust. Minimaalset suurenemist võib põhjustada näiteks põetud viirusinfektsioon. Sellist haigestumist te oma kirjas ka kirjeldate.
Mulle hakkab siiski silma suurenenud TSH väärtus, mis võib viidata kergele kilpnäärme alatalitlusele.
Oleks vajalik juurde määrata fT4 uuring, et täpsustada kilpnäärme toimimist.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

monotsüüdide arv veres kõrge

Olen mures ,sain laborist vereanalüüsi tulemused ,mis 11,1
see näit on ju üle maksimumi .Kuhu ma peaksin pöörduma ,et täpsemat infot saada.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kas ma saan teist õigesti aru, et 11,1 on monotsüütide üldarv vereproovis? Tegelikult on vereproovi tulemuse konsulteerimiseks vaja näha kõiki proovi näitajaid, mitte ainult üksikparammeetrit.
Loe edasi

Neutrofiilide arv veres

Tere
Mida tähendab, kui neutrofiilide arv veres on kasvanud? Ei ole üle 2. juuni 2013 oli neutrofiilide arv 2.6 ja 20 detsembril võetud vereproov näitas 5.3. Ülejäänud verenäidud olid väga sarnased ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Ainult sellise numbri põhjal on tegelikult raske otsustada, oleks vaja näha ka mõõtühikuid ja vastava labori referentspiire.
Aga neid teadmata tundub, et mõlemad tulemused on referntspiirides ...

Loe edasi

Vereproovi tulemused.

Ma sooviks teada, mis tähendab kui on veres hematokritt 31% ja taga on normiks pandud 41-45%. Millest see on tingitud ja mis see tähendab. Ning veel, kui kiiresti taastub hemoglobiin, kui olen käinud lõikusel ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Hematokritt näitab erütrotsüütide ja vereplasma suhet, s.t. normaalses situatsioonis on ta otseses sõltuvuses erütrotsüütide arvust. Kuna Teil on ka hemoglobiin madal, võib arvata, et erütrotsüüte ...

Loe edasi

Kliinilise vere näidud

Tere!
Mind vaevab selline kysimus, et kas on tavaline/normaalne, et 2 päevaga muutub tavaline kliiniline vereproov nii kardinaalselt kui alljärgnevate näitajate muutused.
Esimene vereproov ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

Need muutused ei peaks Teid veel väga muretsema panema, sest täisvere uuringul võivad erinevatel päevadel võetud analüüsidel olla erinevad tulemused, mis on mõjutatavad mitte ainult ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: