Arm peale rasket südameoperatsiooni 25.09.17 / Iluravi ja plastiline kirurgia

Külastaja küsib:

Tere!
Mul oli 1,5 aastat tagasi raske südameoperatsioon ja sellest on jäänud suur, kole, tumepunane arm, ta on nagu liigliha, kas seda oleks võimalik eemaldada või korrigeerida kuidagi, sest see paistab särkide alt välja mida kannan.See on keset rinnajoont, hakkab ta umbes kurgu alguses, kohe peaaegu kui kael lõpeb ja see sügeleb hullusti. Palju selline korrigeerimine maksma võib minna? Aitäh vastamast.

Arst vastas:

Peep Pree

dr Peep Pree

Plastika- ja rekonstrutiivkirurg

AS Clinica Esteetilise Kirurgia Erakliinik

Lugupeetud 30 aastane naine !
Teie kirjelduse järgi on tegemist kelloid-armiga. See on päriliku eelsoodumusega eriline armi liik, mis tekib just teatud kehapiirkondade haavade paranemisel. Soovitan konsulteerida Eesti Haigekassaga seotud haigla plastikakirurgidega, ehk on neil koostöös kiiritusravi-arstidega julgust/tahtmist seda armi kiiritada-opereerida-jälle kiiritada. Meie erakliinikus sellist kombineeritud ravi võimalust ei ole. Lugupidamisega, dr. Peep Pree

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Iluravi ja plastiline kirurgia

Arm ülahuulel

Tere. 2 nädalat tagasi osalesin liiklusõnnetuses mille tulemusena sai minu nägu ja pea lahtisi ja pindmisi hulgihaavu. Nina ja ülahuule vahel on arm, mille õmblused läksid osaliselt lahti 3päeva peale ...

Peep Pree

Vastas dr Peep Pree

Tere! Armide kirurgilist korrigeerimist ei ole soovitav teha enne minimaalselt 6 kuu möödumist, kuid soovitaksin kindlasti pöörduda Teid opereerinud kirurgi juurde, sest on ka teisi, mittekirurgilisi meetodeid ...

Loe edasi

Tatoveeringu eemaldamisest tingitud arm

Tere

Lasin kunagi suure rumalusega teha käe peale põidla kõrvale väikse südamekujulise tatoveeringu ja käisin seda mingi 1,5-2 aastat tagasi eemaldamas.
Tatoveering lõigati välja,kuid ...

Peep Pree

Vastas dr Peep Pree

Tere Karina! Juba olemasolevat naha-armi eemaldada-kaotada ei ole võimalik ja kui Te seda opereerida laseksite, algaks kogu paranemisprotsess koos turselisuse ja punetusega jälle otsast. Loomulikult annab ...

Loe edasi

arm(id)

Tere.
Mul on laparoskoopia tagajärjel arm(id) kõhupeal, ~3 kuud vana. Et armi teket vähendada, milliseid abinõusid soovitate rakendada. Soovitatud on mulle näiteks HepaGel 40 000'i peale määrimiseks ...

Peep Pree

Vastas dr Peep Pree

Tere R! Soovitaksin sama, mida Te juba teate. Silikoonplaastreid võitegi apteegist nii küsida. Tervitustega, Dr. Peep Pree

Loe edasi

iluravi

Olen 24 a. naine. Peale keisrilõikega sünnitust tekkisid mul tuharatele ja rindadele venitusarmid, rippuv kõht (millest ka sportimisega pole lahti saanud) ja inetu sünnitusarm (keisrilõikest). Kas teie ...

Peep Pree

Vastas dr Peep Pree

Tere! Rippuva kõhu korrigeerimiseks on operatsioon - abdominoplastika e. kõhuplastika. Selle operatsiooni puuduseks on bikiini-joonele jääv suhteliselt suur arm, pikem veel kui keisrilõike arm. Selline ...

Loe edasi

südameoperatsiooni järgne arm

Tere Doktor! Minul on selline mure, et mulle tehti 7-aastasena südemaoperatsioon ja nüüdseks olen juba 18-aastane ning huvitaks, et kas oleks mingi moodus selle armi eemaldamiseks? Kui on siis, kui palju ...

Peep Pree

Vastas dr Peep Pree

Tere N! Operatsiooni-armi päris ära kaotada ei ole võimalik. Kas on mõtet operatsiooniga armi "parandada". ei oska küll ilma seda nägetata vastata. Lugupidamisega, Dr. peep Pree

Loe edasi

ARM!

Tere!

Mul on mure.Nimelt ühe õnnetuse tagajärjel jäi mulle kintsu peale arm(punakas) umbes 2-3cm pikkune, kuid ma ei taha et ta mul oleks, kuna seda on kole vaadata, eriti suvel.Tahaksin teada, ...

Peep Pree

Vastas dr Peep Pree

Tere! Ikka ja jälle pean kahjuks vastama, et "juba olemasolevast armist "vabaneda" ei ole võimalik". Lugupidamisega, Dr. Peep Pree

Loe edasi

operatsiooni arm

Tere olen 22.a neiu.9 aasta tagasi läbisin südameoperatsiooni, mille tagajärjel on vertikaalne ,ligi 20cm arm rinnal (rinnakorvi liitekohal).Tahaksin teada,kas sellist armi on ka võimalik nähtamatumaks ...

Peep Pree

Vastas dr Peep Pree

Tere Agnessa! Kahjuks pean Teile vastama, et ühtegi olemasolevat armi nähtamatuks muuta ei ole võimalik. Teatavaid arme saab ehk ilusamaks muuta laser-lihvimise abil, näiteks Tallinnas Vitakliinikus.
Loe edasi

armi eemaldamine

Tere!

20 aastat tagasi tehtud südameoperatsiooni tulemusel on mu kehal paarikümne sentimeetri pikkune arm. Aastatega on ta oluliselt laiemaks muutunud. Tõenäoliselt päris eemaldada seda ei ...

Peep Pree

Vastas dr Peep Pree

Südameoperatsiooni arm on tavaliselt rindkere keskjoonel - rinnaku kohal või vasemal rindkere poolel. Selles kehapiirkonnas paranevad armid tavaliselt küllaltki inetult. Kui on tegemist lihtsalt "laiali ...

Loe edasi

ARMI TAASTAMINE

UMBES 10 AASTAT TAGASI HAMMUSTAS MIND KOER NÄOST, MILLE TAGAJÄRJEL ON MUL 10 CM PIKK JA 0,5 CM LAI ARM. MILLINE NÄEKS TA VÄLJA PEALE KORRIGEERIVAT OPERATSIOONI , KAS TA KAOB TÄIELIKULT ÄRA? TÄNAN VASTUSE ...

Peep Pree

Vastas dr Peep Pree

Tänan küsimuse eest!

Nii nagu v?ite lugeda minu vastustest eelnevatele küsimustele armide kohta, EI KAO KA PÄRAST PLASTIKAKIRURGI POOLT TEHTAVAT ARMIPLASTIKAT ARM TÄIELIKULT. Arm pärast plastikat ...

Loe edasi

Tuulerõuge arm

Tuulerõugetest jäi mul arm, millele kasvas peale liigliha. Nüüd mure - arm on valulik ja kõva, mida teha?

Vastas dr Ragnar Heido

Teie küsimusest jääb kahjuks arusaamatuks, kui vana armi ja "liiglihaga" on tegemist. Sõltuvalt "liigliha" e. kelloidarmi vanusest sõltuvad ka ravivõtted - kas on lootust näiteks apteegis saadaoleva armisalvi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: