Kilpnäärme vastus 27.04.21 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Mida tähendab kilpnäärme analüüs kaltsitoniin 2,82 referentsväärtus 1,87
Tänan!

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Küsimus eelnevalt vastatud.
Dr. Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme vastus

Tere! Mida tähendab kilpnäärme analüüs kaltsitoniin 2,82 referentsväärtus 1,87
Tänan!

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kaltsitoniin on kilpnäärme medulaarse vähi marker. Selle vähene tõus enamasti siiski veel kilpnäärmevähki ei tähenda. Näitajat tuleb määrata korduvalt ja kui kilpnäärmes on sõlmelisi muutusi, ...

Loe edasi

Türeofaagid

Tere

Mida see tähendab, kui kilpnäärme tsüsti biopsia vastuses on kirjas, et proovis oli rohke kolloid, vähesed follik.rakud ja rohked türeofaagid? Guugeldades ma ei leia, mis need türeofaagid ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie tsüsti biopsia vastus on healoomuline. Sellele need türeofaagid viitavadki.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärme maht

Tere,
Käisin ultraheli üldkontrollis ja mind huvitaks vastus mille sain.
Kilpnäärme struktuur on ebaühtlane,mahuline ja kergelt hüperehhogeenne.Mõlemas sagaras väiksed sõlmekesed kuni 6mm ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnääre on mõõdukalt suurenenud - kogumaht 35,2ml (norm naistel kuni 18ml). Samas ei ole ultraheliuuringul näha punkteerimist vajavaid suuremaid sõlmi ja TSH alusel on kilpnäärme talitlus ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus

Jäi lisamata, et pikkust on 1.74 ja on ka korduv depressioon.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ikka sama vastus. Ka depressiooni tuleb suhtuda tõsiselt, see on krooniline haigus nagu iga teinegi ja seda tuleb süstemaatiliselt ravida.
Tervitades,
dr. ...

Loe edasi

kilpnäärme uuring

Kas on halb või hea vastus proovile?Materjalis makrofollikulaarseid struktuure moodustavad follikulotsüüdid siidise väljanägemisega kolloidis,milles ka verd.Follikulaarne tsüst. see on patomorfoloogiline ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist on suure tõenäosusega kilpnäärme tsüstiga. Tsütoloogilise uuringu leid on igati healoomuline ja närveerimiseks põhjust ei ole.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme ultraheli uuring

Käisin ultraheli uuringul ja mind huvitab vastus, mille sain.
Paremas sagaras anehhogeenne tsüst suurusega 1,1*1,8,lisaks väiksemaid
tsüste ;vasakus sagaras isoehhogeenne sõlm läbim. 1,0 ja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
"Muna" paremal on kilpnäärme tsüst (vedelikuga täidetud sõlm), tegelikult mitte väga suur. Sõlmi (need küll ei ole tsüstid) on ka kilpnäärme vasakus sagaras. Kilpnäärme maht veidi üle normi ...

Loe edasi

Kilpnäärme ultraheli vastus - kas on muretsemiseks põhjust?

Kilpnäärme parem sagar 6,7x2.1x2.0,maht14,1ml. Vasak sagar6,5x2,1x1,7,maht12,3ml. Istmus läbim.0,5. Sagarad ebaühtlase struktuuriga, hüpervaskulariseeritud. Palun öelge, kas muretsemiseks on põhjust, kui ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnääre on mõõdukalt suurenenud - maht 26,3ml (norm kuni 18ml). Tõenäoliselt on tegemist kroonilise autoimmuunse türeoidiidiga. Kui hormoonanalüüsid on korras, pole ravida vaja. Küll ...

Loe edasi

Analüüsi vastus

Tere!
Käisin kilpnäärme ultrahelis ja arsti juurde lähen alles mõne aja pärast. Ultraheli läbi viinud arst oli väga napisõnaline ja seetõttu ei saanudki teada, mis ja kas üldse viga on. Vastuse lehe ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Vastusest võib välja lugeda, et polegi midagi viga. "Ii" tähendab "ilma iseärasusteta".
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

küsimus

Tere!
Käisin sisearsti juures kilpnäärme pärast. Saatis mind tegema verproovi, kust võeti palju igasugu asju. Sain vastuseks kõik on korras,antitrombiin III 94%.
Mida see tähendab?
Ette ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
See on hea uudis, et Teie kilpnääre on korras. Antitrombiin III on aga hoopis trombitekkimise marker. 94% on siiski normi piiridesse jääv vastus, seega võite olla rahulik.
Tervitades,
Loe edasi

Kilpnäärme probleemid

Eelnevale kirjale unustasin lisada kaks asja. Olen 30 aastane naine ja kehakaal tõuseb viimasel ajal mitte ei lange. Kätevärisemine on väga suur ning südamekloppimine on samuti tihe.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere taas!
Vastus jääb endiseks. Ilma hormoonanalüüsi ja ultraheliuuringut tegemata selgust ei saa.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: