habe 21.11.16 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tegin hormooni uuringud , testosteroon oli 50 n/mol , milles v6ib asi olla et näokarvad ei , kasva ? Kas MINOXIDILI võib kasutada näokarvade kasvuks ja kas see reaalselt toimib ka ?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Soovitan pöörduda oma küsimustega androloogi ehk meestearsti poole. Androloogid võtavad vastu Tartu Ülikooli Kliinikumi meestekliinikutes nii Tallinnas kui Tartus. Saate nõu nii meessuguhormoonide osas kui karvakasvu küsimuses.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Miks ei ole habe ja vuntse?

Tervist! Olen juba nüüdseks väga mures, miks ei kasva mul endiselt ühtlaselt habe ja vuntsid kuigi olen juba 30? Näos mõnes kohas on ja mõnes mitte, kuid seda ka harvalt? Kas oleks võimalik millegagi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Karvakasv ja selle intensiivsus sõtub hormoonidest üksnes osaliselt. On väga palju kõigiti mehelikke mehi, kelle pea varakult kiilaneb ja ka mujal pole karvu kuigi ohtralt. Karvanääpsude rohkus ...

Loe edasi

Karvakasv

Tere, olen väga mures oma karvakasvu pärast oma näol. Mul on väga hull olukord nn lõualotil ja lõual. Paksult musti karvu täis. Häbi on iga päev, sest seda on "ilusti" näha. Üritan küll neid välja kitkuda, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teid nägemata on mul raske probleemi tõsidust hinnata. Teie väike laps võib aeg-ajalt ikka öelda midagi sellist, mis punastama paneb. See on eakohane käitumine. Soovitan pöörduda oma murega ...

Loe edasi

liigne karvakasv

olen 22a mees ja propleeme karvakasvuga paari kuuga on asi hullemaks läinud näole(silmade alla sinna kuhu tavaliset habe ei kasva)
ja kõrvadele on tekkinud karvad ja selg ja rind on ammu karvane.on ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei oska Teie rohket karvakasvu küll ühegi endokriinhaigusega seostada. Pigem soovitan pöörduda perearsti vastuvõtule väsimuse ja peavaludega ja teha vajalikud uuringud nende vaevuste põhjuse ...

Loe edasi

pco

tere, olen 25 aastane , olen 4 aastat tarvitanud antibeebi pille, nüüd üle aasta enam et tarvitanud neid ja kui läksin valuga arstile valutas vasak külg avastati mul pco ja hormoonid kah pole vääga korras:S ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kirja põhjal ei saa küll ei lohutada ega ähvardada. Tuleb endokrinoloogi juures ära käia ja vajalikud uuringud ära teha. Siis selgub, kui tõsine on Teie probleem. Kergekujuline PCOS ...

Loe edasi

liigne karvasus!

Tere!

Minule teevad muret liigsed karvad kogu minu kehal, need on küll suhteliselt heledad, aga see eest neid on palju ja tihedalt. Lisaks on suurenenud ka higistamine, eriti jalgade higistamine, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Arvan, et arst siin aidata ei saa, sest haigust ei ole. Üle kogu keha paiknevad peened heledad karvakesed on Teie iseärasus, mitte haigustunnus. Hormoonhäirete tagajärjel tekkiv karvakasv ...

Loe edasi

Habeme kasv..

Olen 20 ja tean et võib ka esineda hilisemat habemekasvu, aga siin on asi väga tähtis. Nimelt suvel pean näitlema etenduses(võibolla ka tuelvikus filmis) "Habe" Olen peategelane ning minu asemele on väga ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahju küll, aga peate rolli jaoks ette kleepima valehabeme! Pole viga, tänapäeval on grimmikunstnikud kõikvõimsad.
Kui muidu on tervis korras, karvakasv teistes kehapiirkondades piisav ...

Loe edasi

habe+seborröa =?

Olen noorest saadik olnud hädas keskmisest suurema karvakasvuga (sääred karvasemad, kui enamusel peikadest). Sääred säärteks, kuid põhiline on HABE - koosneb ta küll max 10-st, kuid see-eest tugevast karvast ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
1) Hinnangu olukorrale võib anda üksnes läbivaatuse ja hormoonanalüüsi alusel (analüüs tuleb teha tsükli 1.-7. päeval).
2)Stress hormonaalseid häireid üldjuhul ei põhjusta.
3)Oleneb, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: