II astme diabeedi ravi 27.10.16 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Mida arvata nendest diabeedi raviplaastritest? Kas nende kasutamisest võib olla kasu Ii astme diabeedi ravimisel? Kas nendel on organismile kõrvalmujusid?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Lühike ja konkreetne vastus - ma ei arva neist plaastritest midagi, nende kasutamisest II tüüpi diabeedi ravimisel abi ei ole - tegemist on pettusega. Loodetavasti ei ole neil toime puudumisele lisaks vähemalt mingeid kõrvaltoimeid.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kõrge veresuhkur

Ter
e, mure selline, et elukaaslasel avastati 1 astme diabeet .
Kuna olen väga mures, siis tahaks ka Teie arvamust teada.
Hetkel on elukaaslane haigla, aga mulle tundub kuidagi kõik väga ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie küsimused vajaksid esitamist abikaasa raviarstile. Tehke seda kindlasti ja usun, et saate ammendava vastuse. Asjaolusid tundmata ei oska ma kuidagi kommenteerida Teie abikaasa veresuhkru ...

Loe edasi

Diabeedi ravi algorütm

Lugupeetud dr. Ambos! Õelge palun, kus kohas on võimalik leia kaasaegne 2. tübi diabeedi ravi algorütm? Tänan ette!

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kaasaegne 2. tüüpi suhkurtõve ravi algoritm ilmub uues 2. tüüpi suhkurtõve ravijuhises ajakirja "Eesti Arst" kaasandena lähikuudel.
Tervitades,
dr. ...

Loe edasi

2 astme diabeet

Tere.
Mul diagnoositi 2 astme diabeet... ca 3 nädalat tagasi.
Sugusvõsas on diabeet sees.
ise ole 20 aastane neiu.
Arst ütles et kui ma lähiajal soovin rasestuda, siis on oht et ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
2. tüüpi suhkurtõve patsiendi jaoks olete tõepoolest väga noor... Kui diagnoosi pani perearst, siis soovitaksin küll korra ka endokrinoloogi vastuvõtul ära käia. Teie noore vanuse tõttu tuleb ...

Loe edasi

diabeet

Mis on need toiduained mida peaksin hästi palju tarvitama peale juurvilja? Oleks hea kui saaks mingi päevamenüü. Mul diagnoositi ll astme suhkruhaigus alles hiljuti. Ravi ma ei saa kästi toiduga hoida ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Vajaksite diabeediõe nõuandeid dieedi osas ja peaksite seetõttu pöörduma Tartu Ülikooli Kliinikumi Sisekliiniku, Ida-Tallinna Keskhaigla või SA PER Mustamäe korpuse diabeedikabinetti. Koos ...

Loe edasi

diabeedi ja kilpnäärme päritavusest?


Palun öelge kui suur on risk haigestuda lapsel diabeeti ja kilpnäärme haigustesse, kui isa on 1 astme diabeedik(haigestus 35 aastaselt) ja ema on ravinud kilpnäärme ületalitust? Olen mures oma lapse ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilndlasti ei ole 1. tüüpi suhkurtõbi ja difuusne toksiline struuma pärilikud haigused. Nende puhul päritakse üksnes teatav eelsoodumus haiguse avaldumiseks. 1. tüüpi suhkurtõve puhul on see ...

Loe edasi

juuksed

tere
olen 22 ja mul on diabeet olnud juba üle kümne aasta.mure on selles et juuksed hakkasid välja langema ja pea kiilaneb,aga perekonnas ei esine kellelgi kiilaspäisust.kust ma alustama peaks ja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Juuste väljalangemine ei ole diabeedi kaasnähe. Soovitan kõigepealt pöörduda nahaarstile (dermatoloogile).
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

II diabeet

II astme diabeet diagnoositi 2002.a. Kasutusel vastavad ravimid. Organismis on oma insuliini olemas-, tühja kõhuga 0,82 ja pärast söömist 1,94, kuid organism millegipärast insuliini ei omasta. Sooviksin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks pole tänapäeva teadusele veel päris selge insuliini teekonna "füsioloogilis-biokeemiline ahel". Muidu suudaksime tõenäoliselt insuliinresistentsust, mis on 2.tüüpi suhkurtõve kõige ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: