Beebi mitte kakamine. 01.12.22 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere, mure beebiga saab kohe 7 kuuseks. Kuu aega tagasi soovitas arst pûreedega tutvust teha ning esimesest lusikast null kakamist. Ootasin 9p andsin microlaxi tuli kõva suur tûkk nagu plastiliin. Edasi taas 10p andsin microlax oli vâljaheide selline normaalne. Taas on vaikus ja 8-s pâev. Lisaks annan forlax pulber lahustan vees, duphalac siirup, biolatte L mitte midagi ei toimu. Laps sööb 150-200 ml pâevas. Putru pûreega ploomi pirni õuna, babycool kuubikuid sulatan veiseliha, kõrvits, suvikõrvits, lillkapsas jne. Joodan kui jõehobu saab veel rinda. Kui ohtlik see on et laps sööb ja joob ja 9-10+ vahed et siis vanem murest hullumas ja annan microlaxi. Ennem lisatoitu kakas 3-5x ööpâevas esimesest lisatoidu lusikast oli kõik. Puuksutab kuid muud midagi. Hakkab vaikselt ka virilaks muutuma. Perearst ûtleb anna sûûa rohkem, ma ei nõustu ta sööb ja mitte midagi ei tule. Et kulutab âra no kuhu ma isegi otsides ei leidnud kel selline probleem. Saatekirja lastearstile venitab et ohh proovime seda ka ja seda. Laps on stressis juba lusikatest, topsikutest sest need kõik jõle magusad. Kas lastearst saab ju teha uuringuid vaatamaks kas midagi on valesti. Kui sool igast jama tâis ja ei vâlju mis juhtuda võib? Kust mina kui ema peab aru saama et vot jama on lahti? Minu mõistus on otsas.

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,
Kui asjad ei laabu, võiksite ikkagi minna lastearsti vastuvõtule.
Hästi oluline on hinnata ka kaalu ja kasvu edenemist ja võtke kaalu-kasvu andmed kaasa.
Ainult nende kirjelduste järgi ei saa nõu anda, last oleks vaja näha ja siis koos plaani pidada, mis, milleks ja kuidas edasi toimetada,

Heade soovidega,
Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Beebil kõhulahtisus

Tere!

Selline mure, et minu peagi 1 kuuseks saaval beebil on viimased 2 päeva olnud kõht lahti.
Ta saab mul rinnapiima kuid riimapiima puudusel olen ka sunnitud talle andma ka talle ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Üsna tavaline on, et 1 kuune kakab praktiliselt igal toidukorral. Samas võib olla ka harvemini või sagedamini. Kui on gaasid ja need tulevad välja, pole muretsemiseks põhjust. Kui laps saab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: