beebil keha peal lööved 06.07.21 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere!3 kuusel beebil tehti 4 aprill sünnitusmajas tuberkuloosi vaktsiin ja kuu hiljem läks süsti mäda punn katki ja hiljem avastasin et oli üks punn tekkinud ja neid punne on käe varre ja selja ja kõhu peal ja neid punne tuleb juurde et kas võib olla tuberkuloosi bakter ja arstilt pole abi saanud ei ole osatud öelda mis punnid need olla võivad määrin salvi aga tuleb juurde punne

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Kindlasti on vaja nahaarsti vastuvõtule pöörduda ja vajadusel konsulteerib ta infektsionistiga.
Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Beebi allergia

Tere, minu beebil tekkinud üleöö seljale selline lööve(pildil), tunduvad nagu väiksed mädapunnid, mõned üksikud on ka rinna peal ning näos ja juuste see, beebi on 1 kuune, kas peaksin pöörduma arsti poole? ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kindlasti tuleb pöörduda arsti juurde ja ilmselt olete seda juba teinud!
Ainult pildi järgi ei ole võimalik lööbe põhjust hinnata.

Kjulge

Loe edasi

1 kuusel beebil näos punnid

Tere!
1-kuusel beebil näos ja juustes punnid. Lisasin ka pildi. Kuna olen ise suur allergik, nii erinevatele toiduainetele kui ka muudele asjadele, siis on mure suur, et mu beebil võis tulla läbi ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kollane korp ja lööbe paiknemine on iseloomulik seborroilisele dermatiidile.
See ei tähenda alati allergiat, kuid atoopilise dermatiidiga lastel on seda sagedamini enne tüüpilise ...

Loe edasi

6kuusel beebil nahal lööve

Tere!
Nimelt, umbes 3 nädalat on olnud lapsel nahal lööve, mis vahepeal kaob ja ilmub tagasi. Nädal peale seda, kui olin ise toitumist muutnud ja proovinud erinevaid meetodeid, käisime ka perearstil. ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Last nägemata ei ole võimalik öelda, mis lööve see on. Lööbe nägemise alusel tekivad ilmselt mõtted ja küsimused, millest see tekkinud võib olla. Täpsemalt saab hinnangu anda alles allergoloogiliste ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: