Lapsel on sageli nohu ja köha... 17.03.15 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Lapsel on pidev nohu ja köhatamine,nohu on enamasti vesine (mitte paks ja roheline) ,hommikuti ühes ninapooles nuusates on ka verekiud sees ,ei ole palavikku ega muid haigussümptomeid. Ägeneb sügiseti . tavalised köha ja nohurohud leevendust ei too (sel talvel tegime kõigepealt kuuri sudafediga,igasugu muud nö rahvaravi ka -jalavann, sinepiplaaster, aur) Perearst ütleb ,et on allergiline nohu ja köha ,viimati raviti Ventolin siirupiga, korraks nagu kaob ära ja siis algab uuesti.Ikka ninaga tehakse lirts ja nüüd on veel lisandunud selline ninast-kurgust sissepoole tõmbav häälitsus,laps ise väidab selle peale et tal on selline tunne et midagi on kurgus....Ei oska enam midagi arvata,perearst ka kuhugi edasi ei suuna ,ise ütleb et on allergiline aga kaua siis sedasi saab, äkki peaks ikka kindlaks tegema mis seda siis põhjustab ja mille vastu ta allergiline on? Ja kas minna nina-kõrva-kurguarstile või allergiatesti tegema? Võime ju muidugi taas minna oma perearstile ja ta kirjutab jälle uue rohu sissevõtmiseks, aga ikkagi võiks ju teada mis sellise seisundi põhjustab.PS. Vabandan juba ette kui olen teinud sääsest elevandi ning muretsemiseks põhjust tegelikult pole...

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Kindlasti on näidustatud allergia ja astma uuringud ja selle alusel ka ravi määramine ning soovitused! Kõik see, mida kirjeldate, on allergiale iseloomulik.
Heade soovidega, Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Adenoidid

Tere.
Juuni alguses lapsel oli nohu , mis ei tahtnud üldse ära minna , ja 2 nädala pãrast läksime perearsti juurde , kes ütles er kõik korras ja lãheb üle . Nädala pärast tuli juba kôva köha ja pördusime ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Teie lapsel esineva nohu ja köha põhjuseks võib tõepoolest olla ka allergia ja seepärast on soovitus pöörduda allergoloogi vastuvõtule. Kui uuringute tulemused siiski allergiat ei näita, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: