Lipoom 21.05.22 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere, kas on võimalik, et sfenoidsiinuses on lipoom? Nii palju kui olen uurinud võib tekkida lipoom kõikjale kus on rasvkudet, kuid kas sfenoidsiinuses on ka rasvkude? Peaaju mrt uuringus kirjas järgmine lause: Sfenoidsiinuses vasakul on jälgitav T 1ja T 2 rezhiimis kõrge signaaliga selgelt piirdunud
moodustis mõõtudega ca 9 x 16mm, leid viitab eelkõige siinuses paiknevale lipoomile,
dif. diagnostiliselt tuleb arvesse sfenoidaalluust pärinev lipoom. Muus osas paranasaalsiinused
on transparentsed.
Saan siit aru aru, et see moodustis viitab eelkõige lipoomile aga samas täiesti kindel see pole? Kas peaksin edasi pöörduma kuhugi täiendavateks uuringuteks?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Mina täiendavate uuringute vajadust ei näe. Kui midagi teha, oleks see biopsia võtmine tuumorist. See on aga kaunis tüsilik protseduur ja ilma näidustuseta seda teha ei tasu. Oleneb ka sellest, kui palju Teil sellest vaevusi on.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Lipoom kõhuōõnes

Tere

Millised on sümptomid kui lipoom asub kõhuõõnes ning on umbes pesapalli suurune?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sümptomeid ei pruugi üldse olla. Survest mõnele kõhukopa organile võivad vaevused olla seotud selle organiga - sooltele võib põhjustada soolesulgust.

Loe edasi

Lipoom kõhuōõnes

Tere

Millised on sümptomid kui lipoom asub kõhuõõnes ning on umbes pesapalli suurune?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellise suurusega lipoomist kõhukoopas ei pruugi üldse mingeid sümptomeid olla. Kui lipoom surub mingile kõhukoopa organile, võib ta lähtuvalt sellest organist vaevusi põhjustada -soolestikus võib põhjustada ...

Loe edasi

Lipoom

Tere Doktor!

Minu mure seisneb selles, et märtsis 2 kuud peale sünnitust avastasin endal paremal rangluu all oleva kühmukese, valguse käes on see näha, muidu silma ei hakka, kuid katsudes ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lipoom valu anda ei tohiks .Lipoom pahaloomuliseks ei lähe. UH võib usaldada. Kui lipoom häirib (ka psühholoogiliselt), soovitan eemaldada. Muud ravi ei ole.

Loe edasi

Lipoom

Tere! Kas tegemist võib olla lipoomiga? Oli mul aastaid väiksem kui sel suvel märkasin, et on suurenenud. Ei tekita kaebusi ega midagi. On pehme, nagu rasvapall. Viimastel päevadel tunnen, et natuke hakkab ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lipoom on üks võimalus. Ilma katsumata/nägemata ei julge ei kinnitada ega ümber lükata.

Loe edasi

Lipoom

Tere!

Avastati lipoom südametipu piirkonnas , kas on võimalik et segab mu eluviisi ja südame tööd . Uuriti küll seda korraks aga ei midagi ei öeldud mulle
Ei jõua enam joosta arstide ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lipoomid südame piirkonnas võivad südame tööd häirida surve tõttu südamele. Mida suurem on lipoom, seda suurem on tõenäosus, et see mingeid häireid põhjustab. Kui Teile aga midagi ei öeldud, siis tõenäoliselt ...

Loe edasi

Lipoom beebil peas

Laps sündis lipoom peas. Praeguseks on ta 7 kuune ja eelnevalt varasemaga see munake enam ei ole liikuv ja pehme, vaid kõva ja kinnitunud. Mida see tähendab? Kas on olemas analüüsi mis kinnitaks, et tegemist ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lipoomi tõestuseks analüüsi ei ole olemas. Uurida võiks ultraheliga - sellega peaks saama aru, kas tegu on lipoomi või millegi muuga.

Loe edasi

Lipoom paremal käel

Tere!
Minu paremal käel on lipoom küünarnuki juures, oli väike ja on suurenenud vaikselt kogu aeg. Nüüd on asjade tõstmine valulik. Peale selle parema käe peopessa nimetissõrme juurde on tekkinud ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Neid kahte asja ei oks omavahel seostada - ilmselt tegu kahe eraldi protsessiga. Muud ei oska soovitada - kui teeb häda, peaks eemaldama.

Loe edasi

Lipoom kopsus

Käisin hiljuti tegemas kopsupilti, kuna pidevalt köhin. Perearstilt sain teada, et pilt näitas kopsus lipoomi. Kopsuarstile panin aja kinni. Kas seda ka kopsus opereeritakse ja kui raske opp see on?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lipoom kopsus on kaunis ebatavaline diagnoos. Kui on kasvaja, mille olemus pole teada või on kahtlane, siis seda ikka opereeritakse. Operatsiooni raskus oleneb suuresti sellest, kus nimetatud kasvaja paikneb ...

Loe edasi

lipoom

Lgp.dr.Tepp
4 aastat tagasi lasin eemaldada lipoomi, mis asus tuhara all. Praeguseks olen hakanud nägema, et seal on jälle midagi. Kas on muretsemiseks põhjust ja kas peaksin minema arsti juurde? ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Lipoom võib tõesti tagasi tulla. Kui palju muretsemiseks põhjust peaks olema las otsustab arst kellele peaksite end näitama.

Loe edasi

lipoom

arstliku kontrolli käigus avastati seljal moodustis ja ultraheliarst ütles, et see on lipoom 4-cm. Lasin kohaliku tuimestusega kasvaja ära opereerida, oli tihkelt kinni-kirurg ütles, et see on sellest, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

99% tõenäosusega pole Teil muretsemiseks põhjust. Üldreeglina tuleb inimese küljest ära võetud "tükid" kõik histoloogiliselt uurida, et tõenäosus oleks 100%. Arvan siiski, et kirurg teadis, mida ta ütles. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: