Veenilaiendid 17.08.20 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

tere tekkinud on veenilaiendid peale 4 lapse sündi süvenenud . Terve jalg pluss veel kõhul on juurde tulnud olen käinud Veresoontekirurgia juures Tiit Meren tema arust probleemi ei ole nendega et väga ilusad . Aga pigem mure nüüd süvenenud on tekkinud õhtuti et pluss läheb madalaks 48-56 peale südames sel hetkel kahtlane olek . Ultraheli pole tehtud veresoontele . Kas võib olla et need tekkitavad ikka mingit ohtu või mis uuringuid ma peaksin ette võtma . Kas oleks loodust saada perearstilt saatekirja või . Või kuidas, ei oska ise kuhugi pöörduda oma murega

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!

Veenilaiendite tõttu praegu muretsema ei pea - pildil olev muutus ei põhjusta pulsisageduse muutust ning ebameeldivat olekut rinnaku piirkonnas.
Kui ühel hetkel muutub oluliseks (eelkõige kosmeetilisel põhjusel) veenilaiendiga tegelemine, siis prognoosin, et see ei ole ainult lihtne ultraheli jalast, vaid midagi täpsemat - eelkõige seetõttu, et ka kõhul on veenilaiendid. Aga see muutus praegu ei ole oluline, ega puhjusta Teile muid kaebusi. Küll soovitan ebameeldiva enesetunde ning pulsisageduse probleemide tõttu pöörduda perearstile.

Veronika Palmiste
veresoontekirurg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

Minestus

Tere. Uurin oma 19 aastase poja tervisliku seisuni pärast. Pooldeist aastat tagasi tekkisid palavikud, hommikul ärgates 38 ja nii pea nädal ja siis nädal pooldeist vahet ja siis jälle. Palaviku käivad ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Kuna tilt-test veresoontekirurgi poolt ravitavate haiguste diagnostikaks ei ole kasutusel, ei oska ka antud tulemust kommenteerida.

Veronika Palmiste
veresoontekirurg

Loe edasi

Tromb

Tere
Selline mure .Olin ühel üritusel ,kus pidin istuma järjest 4 tundi.Juba istudes tundsin ,et üks jalg pitsitab.Võtsin kinga jalast ära aga tagsi enam ei saanud.Jalg oli kuni põlveni paistes(üks ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Kirjeldatud kaebusega (aeg-ajalt tekkiv turse) ei ole mingit mõtet kirurgi poole pöörduda. Sellist eriala nagu "veeniarst" ei eksisteeri. Samuti ei ole kirjeldatud kaebus üksüheselt ...

Loe edasi

Tumedad veresooned

Tere!

Vasaku ja veidi ka parema põlve õndlas on mul ilmselt juba aastaid, kui mitte alati (ei oska hinnata) olnud tumedamad veresooned, mis kuumaga nähtavale tulevad. Jahedas on need näha, ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Vastan küsimustele järjekorras:
1. Nahaalt läbikumavad veenid ei takista Teil saunas käimast
2. Vibrotreeningutega mul kogemus puudub
3. Veenivõrgustik on enamus ...

Loe edasi

Veenipõletiku ravi

Tere, parema jala säär kuni põlveõndlani (ka veidi kõrgemale) on punakas- lilla ja paistes, katsudes kõva ja valulik. EMO-s tehtud ultraheli näitas, et trombi ei ole, arst soovitas määrida Liotoniga ja ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Veenipõletik ei ole eluohtlik haigus, kuid on seda ebameeldivam. Perearsti poolt antud soovitused on õiged ning mõistlik oleks lisada veel ka kompressioonravi kogu jala ulatuses (sukk ...

Loe edasi

Veenilaiend

Tere, olen 21 aastane naine. Vasaku jala peale, põlve taha tekkinud minu jaoks suur veenilaiend. Kuna ma sinna taha vaatama ei küündi siis ei oska öelda millal see täpsemalt tekkis. Nüüd aga tundub, et ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Lihtne vastus - veenilaiend ei põhjusta kirjeldatud kaebusi.
Kui soovite kontrollida, kas mul on õigus, soovitan alustada kompressioonravi kasutamist (sukad või sukkpüksid, ...

Loe edasi

Parema põlveõndlas valutav veen, mis levib mööda säärt alla ja jalalabasse ,varvastesse.

Tere!
Parema jala põlveõndlas sinine valulik veen ,mis kulgeb mööda säärt allapoole ja veenis seletamatud väikesed munakesed nagu väiksed herned..katsudes tunda ja valusad.Jalg valutab ööpäeva ringselt ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Kahjuks selle veenilaiendi eemaldamine ei vabasta Teid jalavalust. Kui tahate veenduda, kas minul ja Teiega tegelenud kirurgil on õigus - alustage kompressioonravist (sukk, sukapüksid). ...

Loe edasi

valu labajalgades

Tere!
Millest võib olla tingitud valu labajalgades. Jalga maha pannes tugev valu jala peal, hommikuti astumine kange. Jalg pealt tuim, õhtuks paistes kuni sääre alaosani. Kuna mul on probleem lülisambas, ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Verevarustushäire välistamiseks on vaja reeglina ainult labajalal pulsse katsuda. Seda teeb tavaliselt perearst oma esmasel vastuvõtul - patsient on sellel ajal lamavas asendis. Ise ...

Loe edasi

Peale veenilaiendite opereerimist

Kas peale veenilaiendi kirurgilist eemaldamist on normaalne, et naha all on tunda kõvad, natuke valulikud mügarikud. Operatsioonist on möödas 16 päeva ja haavad ja verevalumidbon on paranenud.

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Jah, see on täiesti normaalne - need käega tuntavad "tükid" taanduvad mõne kuu möödudes ja tuleb ilus tulemus. Kui mõnes kohas tundub "tükk" kõvem ja valulik ning olete valmis tegelema, ...

Loe edasi

Verevalum?

Tere!

Vasaku jala siseküljele on tekkinud juba mitu kuud tagasi verevalumi sarnane ca 2 cm läbimõõduga kühm. Valu see ei tee ja kõvem ega muud erinev muust nahast ei ole. Siiski on natuke ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Pildi järgi jääb mulje hemangioomist, mis ilmselt on kauem labajalal olnud, kui kirjelduses üles märkisite. Kui moodustis ei valuta, siis ei pea seda eemaldama. Tervisele ohtlik antud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: