jala süvaveenide arteroskleroos ? 15.07.19 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Sooviksin teada kas on vaja tulla vaskulaarkirurgi vastuvõtule.Käia saan rahulikku kõndi 200m,siis hakkab parema jala säär valu tegema.Läbi valu käin oma 2km.ära. rahu olekus ei valuta.Mõlemal jalal on ka vähesel määral veenilaiendeid.On digisaatekiri perearstilt dünaamika hindamiseks.Aga ei pääse vastuvõtule.Kui tarvis tuleksin tasulisse vastuvõttu. on läbi põetud 2 mikroinfarkti ja paigaldatud üks pärgarteri stent. Kasutan südameravimeid.

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!


Palun ärge tulge tasulisele vastuvõtule - seda ei ole vaja teha! Ilmselt on tegemist mitte veenilaienditega seotud probleemi, vaid jalgade arterite lupjumisega (need struktuurid on olulisemad, kui pindmised veenilaiendid).
200 m distants ei ole paha, seda enam, et öösel saate rahulikult jalgu voodis hoida.
Kui see vahemaa, mida saate läbida ilma probleemita (säärelihase valuta), hakkab lühenema, on mõtet arutada perearstiga võimalusel ja vajadusel veresoontekirurgi juurde saatmist läbi e-konsultatsiooni. Siis ei ole vaja registratuuris seda õiget hetke vastuvõtule registreerimiseks passimas käia.

Veronika Palmiste

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

põlveõndlad valutavad

Tere.kaks aastat põlveõnnaldes valud,eriti paremas.ka reites esineb valu.niisugune tunne,nagu oleksid reielihased pinges.vahel võtab isegi lonkama.perearst soovitas kontrollida süvaveene.põlveõndlad teevad ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Kindlasti ei saa antud kaebusi seostada süvaveenide patoloogiaga. Palun pöörduge taastusraviarsti vastuvõtule - väga tõenäoliselt on tegemist radikulopaatiaga.

Tervitades,
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: