ateroskleroos (jäsemete rahuoleku valu) ja varikoosi ravi 12.03.17 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Tere.
Teema on järgmine:
naisterahvas 83. a. vana. Diagnoositi alajäsemete ateroskleroos, raviks praegu on järgmised ravimid: enelbin 100 mg ja trental 400 mg x 2 korda päevas, 1 kord päevas xarelto 10 mg. Jubedasti valutavad jalad, kirjeldab, et nagu seisaks palju jalu jääl. Perearst lisas enelbini. Lisaks sellele on varikoos.
Mis saab teha, et parendada elukvaliteeti? Kust võiks abi saada ja kust alustada? Elada ju kõik tahavad.
1. Lugesin, et veenid šunteeritakse.
Kas see on mõeldav selles vanuses ja kuidas määratakse seda vajadust? Kui inimene kannatab peaks mingi leevendus olema.
2. Varikoosi ravi on skleroteraapia. Kas tehakse haiglates sellises vanuses tasuta või ainult tasuline teenus?
3. Millisest raviasutusest, lähtudesTeie kogemusest, tuleb otsida adekvaatset teenust?
Lugupidamisega,

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!

Ma arvan, et see ei ole veenilaiendite probleem. Palun kirjutage veronika.palmiste-kallion@itk.ee


Tervitades,
Veronika Palmiste

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

Jäsemete arterite ateroskleroos

Tere. Mul tuvastati jäsemete arterite ateroskleroos, kuna ma ei talu joodi siis jäi kompuutri uuring tegemata. Kas on veel mingit võimalust uuringut teha. Liikumine on jäänud väga piiratuks ja suur soov ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Kindlasti soovitan ühendust võtta uuesti dr. Tiit Mereniga, et jätkata tegelemist - nii on Teile endale kõige lihtsam. Olemas on erinevaid uuringuid, mida saame teha ka neile, kellel ...

Loe edasi

tromboosioht?

Valu paremas põlveõndlas, sääres jm: takistab liikumist päeval ja ei lase öösel magada, teeb võimatuks autoga sõitmise ja sportimise, sest kogu parem külg on valus. Väljanägemiselt on jalg laitmatu (opereeritud), ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Ärge palun muretsega - see valu, mis on Teid vaevanud 5 aastat ja nüüd on intensiivistunud, ei ole tõenäoliselt süvaveenitromboosiga seotud kaebus. Kirjelduse järgi on tegemist ...

Loe edasi

alajäsemete arterite ateroskleroos

Tere!
Esitan Teile küsimuse murega oma ämma pärast, kes on 79.aastane. Seni on elanud üksi meist eemal Sindis, eelmisel kuul ta kukkus kodus, murdis vaagnaluu ja viibis Pärnu Haigla ortopeediaosakonnas ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Mina näen Teie olukorras järgnevaid võimalusi:
1. Palun informeerige olukorrast oma perearsti, et ta hindaks olukorda ja annaks Teie ämmale vajaliku saatekirja
2. Kui Teie ...

Loe edasi

Veenilaiendid ja saun

Tere!

Viimase kuu jooksul on tekkinud mure, et saunas käies veenid säärtel ja labajalgades suurenevad silmnähtavalt ning muutuvad valusaks. Valu takistab seejuures ka kõndimist. Mul on diagnoositud ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Soojas ning pingutusel on füsioloogiliselt määrtud et nahaalused veenid laienevad ning on rohkem nähtaval - see on üks osa meie termoregulatsioonist.
Teine asi on valusündroom ...

Loe edasi

Valutavad veenilaiendid

Tere
Mul on aastaid olnud veenilaiendid. Vaevusi ei ole need tekitanud. Ühel jalal on pindmised veenilaiendid, teisel jalal peenike punane võrgustik. See võrgustik on hakanud laienema. Kui enne oli ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Veenilaiendite suurenemine ning sümptomite tekkimine aja jooksul on ootuspärane haiguse kulg. Kahjuks on kirja teel keeruline ütelda, kas valusündroom on konkreetselt varikoosi arenguga ...

Loe edasi

Veenilaiendid valutavad

Olen 30.nädalat rase ja süstin 7ndast nädalast Clexane 0,4ml, kuna mul oli 2008. aastal puusast peaaegu põlevi süvaveeni tromboos. Uuringute tulemusel diagnoositi positiivne Leideni mutatsioon V geenis ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Veenilaiendite suurenemine või teke rasedal on sage olukord - raseduse suurenedes on kuhugi vajalik ära mahutada suurenenud vedeliku hulk ema organismis. Kuna teistes õõntes ruumi rohkem ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: