Covid vastu vaktsineerimine peale haigust 23.12.21 / Vaktsineerimine

Külastaja küsib:

Tere!

Jäin 18.12.21 jäin algselt kergete sümptomitega (vaid köha) haigeks. Öösel läks halvemaks ning tõusis palavik. 19.12 ärkasin juba palavikuga. Sama päeva õhtul oli tervis juba väga hea ja arvasin, et tegu oli väiksema külmetusega. Öösel kordus sama trall, tõusis palavik, meeletult higistamist ning 20.12 lisandus lisaks palavikule, peavalule, sooja-külma vaheldumistundele ka kõhulahtisus. Kõhulahtisus kestis 3 päeva. Väga veidralt vahelduvate sümptomitega kulgev haigus ja täpselt ei teagi, millega tegu võiks olla. Algas köhaga, siis palavik, köha-nohu, hiljem kõhulahtisus. Oksendamist polnud. Kovidi test oli negatiivne ja nüüd toibun.
Millal oleks ohutu minna tegema 3ndat kaitsesüsti? Kas 2 nädala pärast oleks juba piisav?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Haiguseid on palju, kõik ei ole covid 19. Vaktsineerimise vastunõidustus on palavik üle 38 C, ägeda haiguse nähud.
Teie puhul on paras aeg vaktsineerida tõepoolest paar nädalat peale haigust, u 3.01 paiku.
Kaunist jõuluaega !

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Vaktsineerimine

soovin teada vaktsineerimise kohta

soovin teada, kui ohutu on mulle covid 19 vaktsineerimine. enda teada on mul kroonistest haigustest kopsupõletikud, mida olen põdenud umbes 40 korda elus. kopsus püsivaid kahjustusi ei ole tekkinud ja ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Mõistan muret. Jah, Teil on nõrgad kopsud ja palju muid tõbesid-probleeme, mistõttu oleks Covid vaktsineerimine ülivajalik. Mina võtaksin rahumeeli vaktsineerimise ette, oleme teinud teist 10 ...

Loe edasi

Covid antikehad

Põdesin covidit detsembris 2020. Testisin 3 korda antikehasid. Veebruaris 2021 oli tulemus 608, juulis 2021 276 ja nüüd oktoober 2021 355. Kuidas need juurde tekivad? Ühtegi haigust vahepeal põdenud pole ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Kaitsekehade tiiter ajas on olnud langus trendiga. Kõrgeim näit veebruaris. Juuli ja oktoobri vahel teoreetiliselt võis Teil olla vähese viiruse hulgaga kontakt, mis kulges asümtomaatiliselt, ...

Loe edasi

Luupus ja Covid vaktsineerimine

Tere! Mul on erütematoosluupus elundi või süsteemi haaratusega M32,1 , reumatoloogiline mitraalstenoos koos puudulikkusega,täielik arutmia jne. Nüüd on probleem,kas võiksin oma haiguste pagasiga Covidi ...

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Tere!

Kuna kuulute oma haiguste poolest riskigruppi, siis on COVID 19 vastane vaktsineerimine teile näidustatud.
Enne vaktsineerimist oleks õige nõu pidada oma perearsti ja/või eriarstiga, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: