Lapse 2 -aastase vaktsiin 08.04.19 / Vaktsineerimine

Külastaja küsib:

Lapsele on jäänud tegemata 2- aastase vaktsiin. Olen kõik vaktsiinid teinud veidi hiljem, kui ettenähtud, kuid 2 -aastase vaktsiin on edasilükkunud kuna koguaeg on tulnud midagi vahele mille tõttu pole ka vaktsineerimine olnud võimalik. Laps on hetkel 3,5 , kas hilisem vaktsineerimine võib lapsele raskemini kulgeda (palavik, süsti koha punetus jne) ?
Kui 2 -aastase vaktsiin jääks tegemata, siis ei tekiks lapsel täieliku immuunsust?

Arst vastas:

Eda Tamm

dr Eda Tamm

Infektsioonhaiguste arst

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Lugupeetud lapsevanem!

Kindlasti tuleks laps vaktsineerida, sest muidu ei teki lapsel haiguste eest vajalikku kaitset. Kuna laps on juba 3,5 aastane, siis tuleks perearstiga nõu pidada, missugune vaktsiinde kombinatsioon selles vanuses sobib.
Lokaalne süstekoha reaktsioon vaktsineerimise järgselt on võimalik.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Vaktsineerimine

Vaktsineerimise jätkamine hiljem

Tere,
Last on vaktsineeritud viisikvaktsiiniga 12.01.2010 (Infanrix); 02.03.2010 (Infanrix) ja 21.04.2010 (Pentaxim) (vastavalt siis lapse 3., 4,5. ja 6. elukuul). Hetkel on laps saamas 6 (oktoobris) ...

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Lugupeetud lapsevanem!

Vaktsineerimisega ei pea alustama algusest peale. Teie laps peaks saama 1 doosi liitvaktsiini DTPa-IPV ( difteeria, teetanus, läkaköha ja lastehalvatus) 6-7 aasta vanuses. ...

Loe edasi

MMR vaktsiin alla aastasele lapsele

Tere! Soovin minna reisima Balile 10-päevaks ja kaasa võtta 5,5-kuune beebi, kes on saanud kõik vaktsiinid kalendri järgi. Murelikuks teeb see, et nii väike pole vaktsineeritud leetrite vastu ja viimasel ...

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Lugupeetud lapsevanem!

Emalt üsasiseselt saadud kaisekehad püsivad lapsel vähemalt kuus kuud ja isegi kauem. Lapse vaktsieerimise korral esimesel eluaastal segavad need kaitsekehad lapse ...

Loe edasi

Lastehalvatuse, difteeria, teetanuse ja läkaköha vaktsiin

Tere, tegime seda vaktsiini 7aastaselt (5-s doos), siis järgmisel päeval tuli lapsel palavik 38.0 ja nohu ühest ninapoolest. Olen kindel, et see ei olnud reaktsioon vaktsiinile, sest samal päeval peale ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Vaktsineerimise vastunäidustuseks on kõrge palavik, milleks tavaliselt loetakse palavikku 38,5 ja rohkem. Antud juhul ei olnud palavik piisavalt kõrge ja ka pikaajaline, et see mingil moel immuunreaktsiooni ...

Loe edasi

Vakstiinid ja lastehaigused

Tere! Vaktsineerimiskava sisaldab vaktsiine mitmetele lastehaigustele. Olen lugenud, et inimese immuunsüsteemile on vaktsineerimisest siiski kasulikum põdeda lapsepõlves erinevad lastehaigused läbi. See ...

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Tere! Lapsi vaktsineeritakse eelkõige selliste haiguste vastu, mis võivad lapsele olla eluohtlikud või mille põdemise tagajärjel võivad tekkida tüsistused. Mõned haigused võivad põhjustada ulatuslikke ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi