Gripi vaktsiin 12.11.17 / Vaktsineerimine

Külastaja küsib:

Kas on mõistlik vaktsineerida 7 kuust väikelast gripi vastu? Ma isiklikult kardan grippi väga kuna olen ise seda põdenud ja usun, et lapse jaoks on see ränk. Kui ma ikkagi vaktsineeriksin lapse kolmevalentse vaktsiiniga, siis mis on kõrvaltoimed ja kas see on ohtlik? Laps rinnatoidul ja siiani terve olnud.

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

See on hea, et soovite last gripi vasta kaitsta.
Imikule sobib kolmevalentne vaktsiin ja seda oleks vaja teha kaks süsti ühe kuuse vahega.

Terve püsimist!

Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Vaktsineerimine

vaktsineerimine

Tere. Laps 28.10.2014 sai vaid ühe vaktsiini, kuna ta 2 laps peres ja pidevalt haigeks jääb. Hetkel tal on stafülokokk 5 risti ja ta halvasti võtab kaalus juurde , sündis 2996, kui kaotas kaalu oli 2850, ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Kui tegu on ajalise ja tervelt sündinud lapsega, peab kindlasti vaktsineerima. Saan aru, et pere teine laps käib lasteaias ja seetõttu on kokkupuude viirustega suurem.
Praegu on viirustesse haigestumus ...

Loe edasi

Vakstineerimine ja rasedus

Tere tohter, tavaliselt saan külmetushaigused väga kiiresti ja olen ennast igal aastal lasknud gripi vastu vaktsineerida. Nüüd olen viies kuud rase ja mõtlen, kas vaktsineerida? Kas see beebit kuidagi ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Raseduse ajal on naise immuunsüsteem veidi muutunud, mistõttu on võimalik, et naine haigestub nakkushaigustesse tavapärasest kergemini. Seetõttu soovitatakse just rasedatel end gripi vastu vaktsineerida. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi