K2 vitamiin 07.09.21 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

Tere. Minul selline küsimus,et mul on toidulisand K2 (seakhulgas ka D vitamiin) On öeldud, et K2 vitamiin on sobilik liigeste haigustele (minul on), et kuna mul vererõhk kõrge ja kasutan ravimit ja olen kasutanud verevedeldajat Hjertemagnyli, et veri oleks vedelam. Kas ma tohin kasutada K2 vitamiini seoses minu kõrge vererõhuga?

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
K2 vitamiini veenev efekt liigeshaiguse ravis on küsitav, siin võib olla tegemist osava telefonimüüjaga.
Liigeshaiguseid on erinevaid ja kõik nad vajavad isemoodi ravi.
Hea koostöö oma arstidega.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

Vitamiinid

Tere!
Minul tekkis selline küsimus, et söön antibeebipille aga kõrvale võtan ka vitamiine. Tablettide võtmise vahe jääb kuskile 2,5h vahele.
Vitamiine võtan kõikki ühel ajal.
Kalamaksaõli ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kindlasti ei tasu kõike vitamiine koos võtta. Raud koos c vitamiiniga peaks olema teistest mainitud toidulisanditest eraldi. Lisaks vajaksid kalamaksaõli ja vitamiin D imendumise paremaks tagamiseks ...

Loe edasi

Vitamiinide ja mineraalainete normtase veres

Internetist ei ole leinud adekvaatseid andmeid selle kohta, milline on erinevate vitamiinide ja mineraalide normaaltase veres.

Huvitab eriti
D-vitamiin
B-3 ja B-13 vitamiin

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Saadan teile TÜ Kliinikumi labori kodulehe, kust leiate teid huvitavate analüüside referentsväärtused.

http://www.kliinikum.ee/yhendlabor/analueueside-taehestikuline-register
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi