otsin silmakirurgi 11.01.07 / Silmahaigused

Külastaja küsib:

tere!
mu 8-aastasel lapsel on silmalaul sipsmepiiril mollusk, saime selle eemaldamiseks saatekirja silmakirurgile.
Kas ainuke koht on Silmakliinikus - kus on järjekord 2 kuud - või on kusagil erakliinikus ka lastega tegelevat silmakirurgi? Kas selle äravõtmiseks on kindlasti vaja täisnarkoosi? Kas see on pisioperatsioon?
marika kont

Arst vastas:

dr Tiia Jugaste

Oftalmoloog

Silmakeskus Laservisioon

8.aastasel lapsel on täiesti võimalik mollusk eemaldada ilma narkoosita või kohaliku tuimestava süstiga.See sõltub lapsest ja tema koostöövõimest.Kui laps on väga kartlik ja närviline ja ei ole valmis valu taluma, on parem teha see protseduur narkoosis, mis on väga lühiajaline ja pindmine.Põhimõtteliselt on molluski eemaldamine nagu vistriku väljapigistamine.Kuna lauserv on tundlik ja molluskeid on sageli mitu, ei ole lapsed enamasti võimelised paigal olema.
Molluskit võib eemaldada iga silmaarst, ei ole vaja laste silmaarsti.Narkoosi on võimalik teha vaid silmakliinikus.Kui soovite probleemist kiiremini vabaneda, võite küsida silmakliinikus tasulist ambulatoorse pisioperatsiooni aega, see on 500 kr, lisaks vajadusel narkoosi hind.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Silmahaigused

reetina irdumine

Võrkkesta plombeerimise operatsioonist on möödas kuu. Tagasi kutsuti mind vaid juhul, kui augustumine kordub. Silma ees ujuvad nagu uduviirud ja tohutult erineva tumedusastmega musti täppe. Kas see on ...

Vastas dr Leo Schotter

Peaksite külastama Teid opereerinud silmakirurgi.

Loe edasi

prillid

Pojal on prillid -6 ja lisaks veel "silindrid". Mida tähendab "silinder" ja kas see takistab lühinägevuse kirurgilist korrigeerimist ? Ja kas antud juhul soovitate teemantnoaga operatsiooni või laseriga? ...

Vastas dr Leo Schotter

Lühinägevuse kirurgiline korrigeerimine on võimalik vanuses alates 18 eluaastast ja kui lühinägevuse suurenemine on stabiliseerunud. Millisel meetodil ja kas üldse on lõikus võimalik selgub ikka silmakirurgi ...

Loe edasi

Progresseeruv miinus või mitte

Lp. Leo Schotter

Olen 22 aastane, mistõttu praegune silmamiinus - mõlemad üle miinus 8 - halveneda enam ei tohiks. Nagu olen aru saanud ei sobi minu miinuse täielikuks korrigeerimiseks ükski ...

Vastas dr Leo Schotter

Kui vanaemal on kae, siis kae on operatsiooniga kergesti eemaldatav, olenevmata kae intensiivsusest. Praegusel ajal ei pea ootame kae "küpsemist".
Vt www.silmakeskus.ee
Toksoplasmoos ei ole ...

Loe edasi

kühm silmalaul

Tere!
Olen 41-aastane. Vähem kui aasta tagasi tekkis mul esmakordselt elus odraiva. Vasaku silma ülemisele laule. Peale odraiva kadumist jäi silmalaule märgatav kühm. Kas see kaob ise millaski?

Vastas dr Leo Schotter

Võib kaduda nii 2-3 kuuga, aga võib ka jääda. Kui siis on sellest lahti saamise tahe, peaks pöördima silmakirurgi poole.

Loe edasi

Kasvaja silma ülalau peal

Minu vasaku silma peal on juba mitu kuud väike visuaalselt nähtav kühmuke, mis ei taha kuidagi ära kaduda. Kas on võimalik sellise iseloomustuse põhjal panna diagnoos, millega on tegu. Juhul, kui see tuleb ...

Vastas dr Leo Schotter

Kõige suurema tõenäosusega on tegemist launäärne ummistusega e 'raheteraga'. Aga muid harvemesinevaid põhjusi on ka. Nii, et ikka silmaarsti juurde, kes diagnoosib ja vajadusel saadab silmakirurgi juurde ...

Loe edasi

Lühinägevuse op.

Tere!

Mul on lühinägevus -9,5. Kui viimati, ~ aasta tagasi, arsti juures käisin, öeldi, et on ka silinder nii 0,25-0,75 (täpselt ei mäleta, ühel silmal oli vist 0,25 ühikut suurem kui teisel). ...

Vastas dr Leo Schotter

Lühinägevus on kaunis suur. Operatsiooni tulemuse täpne prognoos selgub siiski konsultatsioonil, sest see sõltub mitte ainult miinuse suurusest, vaid ka silma ja eelkõige sarvkesta ehitusest ja ka Teie ...

Loe edasi

Laseroperatsioon

Millised on lühinägevuse (-8) laseriga korrigeerimise ohud?



Pille 31a

Vastas dr Leo Schotter

Igal kirurgilisel tegevusel on ka oma riskid ja ohud ja lühinägevuse laserkorrektsioon (LASIK) pole erand. Sagedasemad on üle ja alakorrektsioon, ehk mitte päris täpne tulemus, ja astigmatismi teke. Igale ...

Loe edasi

lühinägelikkus

Tere doktor!

Olen 27 aastane naine ja minu üks silm on midagi -5 ja teine umbes -6. Läätseid olen kandnud juba 7 aastat vaheldumisi prillidega. Nendest 2 aastat aga ainult läätsesid päevast ...

Vastas dr Leo Schotter

Läätsede kandmine kogu päev (ja sageli lisaks pool ööd) pole silmadele sugugi tervislik. Soovitav on kanda läätsi mitte üle 10 tunni päevas ja ülejäänud aja anda silmadele prillidega puhkust. Läätsed siiski ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi