silmalaupõletik ja läätsed? 09.11.04 / Silmahaigused

Külastaja küsib:

Kas silmalau kerge põletik võib olla ka nn autoimmuunne, et tekitajat ei pruugi olla?
Kas ka sellise puhul ei tohi kanda läätsi?`Ravi ei ole nagunii aidanud (5 a )ja ise ei tunne et läätsedega silmad rohkem häiritud on, pigem vastupidi, läätsed nagu imaksid liigsed vedelikud endasse vmt, sest läätsedega ei jookse silmad nii vett.

Arst vastas:

dr Leo Schotter

Kui on tegemist lauäärte kroonilise põletikuga, võib läätsi proovida. On aga soovitav küllalt sageli (0,5 a) lasta läätsearstil kontrollida silmade seisundit.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Silmahaigused

Ülalaugude paistetus

Tere,

Olin 15 a läätsekandja. Viimased 4-5 aastat olin hädas silmade kipituse, ülalaugude paistetusega. Õhtuks väsisid silmad väga. Uuringutel ei leitud midagi.
Otsustasin laseropi kasuks, ...

Vastas dr Tiia Jugaste

Silmade kuivus, mis esineb laserlõikuse järel, ei põhjusta tavaliselt laugude turset.Kui hommikul on raske silmi lahti teha ja pidevalt silmad kipitavad, peaksite proovima teisi kunstpisaraid, näiteks ...

Loe edasi

läätsed

Tere,
Olen kandnud aastaid läätsi.Viimased aastad pehmeid (1 kuulisi).Vahetasin läätsi ja tekkis silmapõletik.Kas võib olla tegemist mingi nn.praak paariga? Kas piisab fucidalmic salvist ja sulfametizoli ...

Vastas dr Tiina Pakosta

Tere,

Kõigepealt pidage vahet läätsede kandmises- soovitavalt 1 kuu.
Salvist ja tilkadest piisab teie silmade raviks.
Kontaktläätsede kandmisest ei kahjustu silmade sügavamad osad.
Loe edasi

PRK järgne mure

Käisin 13.02. Teie juures laserravil. Sama päeva õhtul hakkasid silmad valutama, järgmisel päeval tekkisid kurguvalu, nohu ja väike palavik. 16.02 käisin vastuvõtul läätsi ära võtmas, rääkisite midagi ...

Vastas dr Tiina Pakosta

Tere Liisa,

Kaebused mida kirjeldate on täiesti normaalsed peale läätsede eemaldamist.
Tõenäoliselt kutsusin Teid üsna pea tagasi vastuvõtule. Kui ei siis helistage meie sekretärile ...

Loe edasi

Väike miinus

Tere,
Käisin 2 nädalat tagasi silmaarstil ja selgus, et mõlemal silmad väikse miinusega -0,25 ja -0,5. Kas nüüd pean võimalikult kiiresti hankima endale prillid või on alternatiive ka läätsede või ...

Vastas dr Tiia Jugaste

prillivajadus sõltub sellest, kas see miinus teid segab või ei .Kui näete, koolis teatris, loengutel, auto juhtimisel piisavalt, ei ole prille vaja.Läätsi nii väikese miinuse juures ei soovita, tilgad ...

Loe edasi

kontaktläätsed

Tere!.
Olen 19-aastane neiu, kes on läätsesid kasutanud pea 2 aastat. Parem silm on-4,5 ja vasak -4.75. Olen käinud ka silmaarsti juures silmi kontrollimas, et ega läätsed liiga ei tee. Viimane visiit ...

Vastas dr Tiina Pakosta

Tere,

Võimalik, et Teil on tegemist kontaktläätsede talumatusega. Seda olukorda võib läätsekandjatel aeg- ajalt ette tulla. Alternatiiviks läätsede talumatusele on laserravi. Loe lisa www.laservisioon.ee.
Loe edasi

laseroperatsioon

Käisin operatsioonieelsel uuringul, seal selgus, et mul on liiga õhuke sarvkest. Enne uuringut olin 2 päeva ilma läätsedeta. Kas nii lühike läätsevaba periood võis tulemusi mõjutada? Ning kui peaks siiski ...

Vastas dr Tiia Jugaste

Kui on liiga õhuke sarvkest ja suur miinus, siis laseroperatsiooni teha ei saa.EpiK sobib küll õhemate sarvkestade korral , aga täpseid uuringutulemusi mitte teades ei oska öelda, kas Teie silmadele see ...

Loe edasi

Sarvkesta õhenemine.

Kui sarvkest on õhenenud, kas ta siis mingi aja möödudes võib uuesti paksemaks kasvada? Ja kui sarvkesta on kasvananud veresooned, kas siis ainult prille kandes on võimalik, et nad kaovad mingi aja möödudes ...

Vastas dr Tiina Pakosta

Tere,

Juhul kui sarvkestad on õhukesed siis puudub võimalus selleks, et nad paksemaks muutuksid. Küll aga võivad sissekasvanud veresooned taanduda prillide kandmisel (st. läätsede mittekandmisel).
Loe edasi

Läätsedega arvuti taga.

Tere! Et sooviksin teada selle küsimusega seonduvast. Et miks on kahjulik ja kui kahjulik? Kuulsin muidu, et läätsedega tohib arvuti taga olla max 3 tundi päevas? Et on see nii?
Aga kõige rohkem ...

Vastas dr Tiia Jugaste

Läätsedega arvutitööd teha ei soovitata sellepärast, et arvuti kuivatab silma pinda.Kui läätsed on silmas pidevalt ja pikka aega, saab sarvkesta pind lisaks kahjustatud läätse mehhaanilisest toimest ...

Loe edasi

Kontaktläätsed

Tere!

Olen 24.a Olen lühinägelik -4,5. Olen kandnud kontaktläätsi 5 aastat. Kuid nüüd olen natuke mures silmade pärast.Silmas palju punaseid veresooni tekkinud,Hommikul kui üles ärkan on silmad ...

Vastas dr Tiia Jugaste

Ilmselt olete läätsede kandmisega üle pingutanud. Tegemist ei ole haigusega , vaid lihtsalt kontaktläätsede talumatusega.Peaksite tegema pausi läätsede kandmises ja kasutama lühemaajalisi läätsi.Punetuse ...

Loe edasi

parem silm udune

Tere, selline mure on, et tuttav tarvitab amfetamiini ja kurdab mulle kui heale sõbrale, et parem silm on udusevõitu. natuke nagu häirib midagi koguaeg. ja just nimelt ainlt parem. et millest see tingitud ...

Vastas dr Tiina Pakosta

Tere,

Teie sõbra parema silma udusus võib olla tingitud läätsede kandmisest või nägemise muutumusist, mis on küllaltki tüüpiline läätsekandjatele.
Siinkohal tekib mul küsimus, millal ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi