Pärsitud erutus 06.07.05 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

Tere

Ma ei tea, kas minu vähene erutus naisega koos olles on tingitud antidepressantidest, mida ma võtan juba aastaid või millegist muust. Perearst soovitas antidepressantide kogust vähenada, aga ma ei tahaks seda teha, sest üks asi on see, et siis minu enesetunne kohe halveneb(võibolla läheks varsti üle, aga ma ei saa seda testida, kuna see ei võimaldaks mul tööl käia), teisalt muutsid antidepressandid minu elu.
Sooviksin teada, kas on olemas looduslikke ravimeid/aineid erutuse töstmiseks. Samuti mõtteid selle kohta, miks ikkagi mul erutust ei teki-võib see olla tingitud millegist muust peale ad-de?
Üldisem küsimus oleks, mida teha, et erutus suureneks-ntx viagra selle puhul ju ei aita.

Andrus

Arst vastas:

Lemme Haldre

dr Lemme Haldre

Psühholoog-psühhoterapeut, kliiniline seksuoloog

Erakliinik Elite

Tere
Antidepressandid võivad tõesti mõjutada Teie seksuaalse erutuse taset ning seetõttu on perearsti poolt antud soovitus täiesti omal kohal. Kahjuks ei kirjuta Te millist preparaati ja millises koguses tarbite. Antidepresaante on erinevaid ja osadel preparaatidel on seksuaalsusele väiksem pärssiv toime.
Kirjutate, et võtate antidepressante aastaid ja see aitab Teil elus paremini toime tulla. Loodan, et olete teadlik ka selles osas, et peale rohu võtmise saate oma enesetunnet mõjutada teistsuguste vahenditega, näiteks psühhoteraapia kuuri läbides. Võimalik, et erutust ja voodielu mõjutavad hoopis samad psühholoogilised põhjused, mis sunnivad Teid antidepressante võtma. Depressioonikalduvustega inimestel on enamasti automatiseerunud negatiivse värvinguga mõtteviis, mida ise tähele ei panegi. Psühhoteraapias oleks võimalik koos terapeudiga leida alternatiive sellele mõtlemisviisile ja leida uusi, paremaid tegutsemisviise, mis Teie enesetunnet pikemas perspektiivis parandaks. Psühhoteraapiat on võimalik kombineerida ka seksuaalnõustamisega (valige ainult terapeut, kes on saanud selleks lisa väljaõppe).
On olemas mitmeid looduslikke vahendeid, mida peetaks vanadest aegadest nn. seksirohuks. Väidetavalt on üheks kõige kiirema mõjuga armurohuks ingver (tass kuuma piima keeta läbi ingveriseguga), aga ka spargel, zenzenn, mandlid ja mesi. Õpetusi, kuidas neid aineid kasutada, võite leida terviseajakirjadest.
Samas jääksin lisaks "armuainetele" ka oma esialgse soovituse juurde, s.t. et psühhoteraapia kuuri läbimine võiks Teid aidata selles osas, et saaksite ravimid kõrvale jätta või annust vähendada.
Terevitades ja ilusat suve soovides Lemme Haldre

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

enneaegne seemnepurse

olen 43aastane mees ja erektsiooniga erilist probleemi ei ole aga erutus on alati nii suur et kui sisse saan siis tikub kohe ka purese tekkima

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Tulge vastuvõtule, arvan et võime teile aidata. Vladimir

Loe edasi

mure

probleeme on kaks:1)kui eelmäng liiga pikaks venib siis ma ei jõuagi seksini, sest erutus on nii suur et mul läheb juba ennem lahti.2)kui mul tekib tüdrukuga mingi kontakt kas kallistame, võtame käest ...

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere. Arvan et võime proovida. Tulge vastuvõtule - räägime pikemalt. Vladimir

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: