Liiga suur rebukott 14.10.21 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,

olen 10ndat nädalat lapseootel. Täna käisin tegemas Panorama XP testi, millele eelnes günekoloogi poolt loote ultraheliuuring. Lootega oli kõik hästi, vastas 10+4 nädalale nii nagu olema peakski. Süda lõi kenasti. Günekoloog ütles ultrahelipildi järgi, et kõik on lootel proportsioonis. Ultraheli käigus mõõtis ta aga rebukoti pikkuseks ca 9.2 mm. Veritsust pole raseduse aeg kordagi olnud. Günekoloog aga jäi küllalt napisõnaliseks ja täpset infot, mida see tähendab, kahjuks teada ei saanud. Internetist uurides aga väga häid uudiseid just kui ei ole. Sooviksin teada, kas see on tavaline, et raseduse aeg mõõdetakse rebukoti pikkust? Mida tähendab rebukoti liiga suur mõõt minu ja loote jaoks? Kas peaksin olema ekstra ettevaatlik? Kas rebukott saavutab mingi hetk oma maksimaalse pikkuse ja hakkab ühel hetkel kahanema? Esimesel ämmaemanda visiidil, mis oli 7ndal nädalal, rebukoti suurusest ei räägitud. Saan aru, kui rebukott on algusest peale suur, siis on ta ohumärgiks. Sel hetkel aga selle kohta nagu ei mainitud. Öeldi, et kõik on korras. Mõtteid on palju ja loodan, et oskate ühtteist mulle siit vastata.

Tänan!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, rebukoti suurus vastab raseduse suurusele,. need mõõdud võivad olla natuke varieeruvad, ei saa olla mingi kindel number. Ma ei leia, et teil oleks midagi halvasti. Antud teie raseduse suuruses mõõdetakse loote pikkust, mitte rebukotti,mis omab tähendust väikeste raseduste korral.Seega te ei pea kohe üldse muretsema.

DRKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Lootemuna

Tere,nädalaid 6+3,näha ainult lootemuna,kas võimalik,et tekib veel rebukott?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 38-aastane

Kõik on võimalik, oleme pikaaegsete kogemuste korral paljut ootamatut näinud. Isegi ultraheliuuring ei ole kõikvõimas ja mõningaid ...

Loe edasi

Aeglane rasedus

Tere,

Minu mure seisneb nimelt selles, et rasedus kulgeb aeglaselt(kui saab nii väljendada). Nimelt eelmise menstruatsiooni järgi peaks olema 8+2.
Arstile läksin esimest korda, kui oli ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere Kui HCG kasvab ja ka UHs on lõpuks nähtud loodet, siis rasedusega peaks olema kõik korras. Siiski peab jälgima, seni kui tuleb nähtavale loote süda. Ilmselt on teil rasedus tekkinud pisut hiljem ...

Loe edasi

Ultraheli ja hCG

Tere!


5+2 oli hCG üle 9000 IU/L
5+4 ligi 15000 IU/L

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: