Tupeküünlad 11.07.19 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere , panin eile esimese dalacin100mg küünla õhtul aga kas võin nüüd näiteks ka päeval juba järgmise panna ? ja tihti ka ebamugavustunne tupes nagu miski oleks seal ees millest see tuleb ?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Tere taas

Ravimikarbis on juhend patsiendile ja ka lehel raviminfo.ee:
"Jälgige, et suposiidid ei oleks liigselt soojenenud, sest soojenemise korral muutuvad need pehmeks ja võivad deformeeruda. Tavaline annus on üks Dalacin vaginaalsuposiit tupesiseselt kolmel järjestikusel õhtul enne magamaheitmist. Suposiit sulab pärast asetamist tuppe. Vaginaalsuposiite võib paigaldada kasutades abivahendina tupeaplikaatorit või ilma selleta. Enne ravimi manustamist peske käed alati hoolikalt puhtaks...
Kui te olete rase, siis ärge kasutage aplikaatorit, vaid asetage suposiit tuppe kolmanda (keskmise) sõrme abil, lükates suposiiti sõrme abil nii kaugele, kuni see ei põhjusta ebamugavustunnet..."

Tupeküünlade täiteaineks on kakaovõi, mis sulab kehatemperatuuril ja eritub tupest. Tupes sügaval tunnete emaka kaela. Kindlustunne peaks olema, et tupes ei ole mõnd (vana) tupetampooni.

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Rasedus

Tere! Möödunud on 10 päeva kui alustasime mehega raseduse planeerimist. Rasedustest nii vara rasedust ei näita, kuid tekis mure löökide suhtes vastu kõhtu. Teise lapsega tegutsedes sai kõht kogemata lapse ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, ärge muretsega, kui isegi olete rase, selline vahejuhtum küll ei mõjuta mittekuidagi teie rasedust. Kõike head soobvides DR Kadastik

Loe edasi

Tupeküünlad

Tere Taas ! Küsin manuses oleva eelmise kirja põhjal et kas käsimüügis olevatel tablettidel sama toime nagu dalacinil ? ja kas võiks neid küünalde asemel hoopis võtta ? ja ega need tabletid loodet kuidagi ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere taas

Dalacini toimeaine on antibiootikum klindamütsiin. Teie raviarst on need ordineerinud ja arukas on need kolm tupekuulikest ära kasutada. Rasedus on suur, vajalikud ravimid on lubatud ...

Loe edasi

Tupeküünlad

Tere , rasedust 18+7 täna ja mul bakteriaalne vaginoos ja arst kirjutas tupeküünlad 3tk (Dalacin 100mg) kas nende kasutamise ajal vahekorras olla võib ?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Kuna BV bakteriaalne vaginoos reeglina ägeneb-kordub peale vahekorda, siis olekski arukas tupeküünal sisestada peale vahekorda. ...

Loe edasi

Määrimine

Mul oli määrimine 4 päeva aga päevi ei olnud pole varem olnud nii nüüd on süda halb alakõhu piires valud ja väsimus aga rasetesti pole teinud.

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 20-aastane

Kui menstruatsioon hilineb, peetub-jääb ära või vereeritus on vähene, siis tuleb kindlasti teha hommikusest uriinist rasedustest, ...

Loe edasi

Parem pool kôhust kôva

Tere! Mure selles et Kôhu parem pool on kôvem ja lamavas asendis näha ka mügarikku vahel ka hootised torked , rasedust on 16 nädalat , on see normaane nähtus ja kas peaks muretsema ? lamavas asendis tunda ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Olete rase üle 16. nädala. Kirjelduse ja pildi järgi tundub olevat normaalne (esmane?) rasedus ja muretsema ei peaks.
Loode ...

Loe edasi

Tabletiabort ja taastumine

Tere!
Olen 26 aastane. 2014.aastal olnud konisatsioon (vähieelne seisund, mäletamise mööda väga algne). Käinud kontrollis, siiani terve. 2018.aastal olin tihti hädas tupeseenega, sain ka ravi. Ilmselt ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 26-aastane

Teie pikka kirja lugedes päris kurb lugu nii nooore naise kohta, aga nüüd tuleb teha uusim ja parim, et end tulevikus säästa.
Loe edasi

Tere rase ja määrib hele roosaka.

Tere
Olen 37a tegime ivf. Siirdati 5päevane blasto külmaringil 29.05 ja tegin vt 8ndal päeval veri näitas 120,59.õige vt on 10.06 täna aga hommikul wc käies oli õrnroosat paberil. Nüüd aga enam ei ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 37-aastane

Tegemist on TSA tüsistunud sünnitusabi anamneesiga: IVF ja muu sinna juurde kuuluvaga. Kuna tarvitate olulisi ravimeid, siis ...

Loe edasi

Kolmas keisrilõige

Peres on hetkel kasvamas kaks last. Mõlemad lapsed on sündinud keisrilõike abiga ( mõlemal juhul tingitud lapsest). Plaanis on ka kolmas beebi. Viimasest keisrist on möödas 3a 7 kuud. Viimase raseduse ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, iga järgmise keisrilõikega suureneb oht rasedsue ajal platsenta sissekasvu osas armkoesse ja sellest tulenevalt komplikatsioonide võimalus. Suure tõenäosusega tuleb teil ka kolmas keisrilõikus, ...

Loe edasi

Eostamine tugeva ravi ajal

Tere

Olen hoolimata kaitsevahenditest jäänud rasedaks. Viimati olid päevad 04.04.2019-08.04.2019. Eostamine toimus eeldatavasti 13.04.2019, peale mida võtsin tegelikult 72 tunni sees SOS tableti ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 31-aastane

Tuleb soovida palju õnne! Minu üks kogemustest on: rasedus tekib vaid siis, kui selleks on olemas soodsad tingimused. Kus te ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: