Emakaväline rasedus. 19.10.16 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere.

Minu suuremad mured algasid 10.septembril. Tuli jube kõhuvalu, mida esialgu ajasin gaaside kaela. Kui olin aga 8 tundi valusid kannatanud ja enam kõndida õieti ei saanud, lasin oma mehel ennast öösel kella 1 ajal EMO-sse viia. Kohe tehti igaks juhuks rasedustest ning uriinianalüüs. Rasedustest oli positiivne. UH-s avastati, et on sisemine verejooks ning munasari rebenenud. Viidi opile. 8-9 tundi peale oppi avastati uus sisemine verejooks ning viidi uuesti opile. Kuna kaotasin poole oma verest, sain ka vereülekande. Sealt alates on olnud palju valusid, hirme ja ülemõtlemist. Enda arstile ei taha ka koguaeg helistada ning seetõttu praeguse küsimusega pöördun Teie poole.
8.oktoobril algas arvatavasti menstruatsioon, natuke teistsugune, veri limasem. Sain samal päeval peale ka Jeanine pillid, mida pean nüüd kaks karpi järjest võtma. Sel päeval käisin ka UH-s. Opereeritud minasarja jäeti väike osa alles, see väidetavalt selline nagu peakski olema aga teine munasari oli suurenenud. Mõõdud 5,13 ja teine mõõt oli 4, .. ( täpselt ei mäleta) . 12.oktoober veritsus lõppes täielikult.
Aga nüüd alates 15.oktoobri õhtust on määrinud. Voolus on peale oppe üleüldiselt suurem olnud. Määrimine on selline, et vahepeal pole üldse, siis vahepeal pruunikam ja vahepeal rohkem puhtama vere moodi. Küsimus siis see, et kas see määrimine praegu on normaalne ?
Kardan just sellepärast ka rohekm, et valusid on alakõus erinevaid. Vahepeal nagu keskel aga siis ka munasarjades. Terve munasari valutab vahepeal nii, et kiirgab ka selga. Selle vastu olen võtnud NoSpad.
Pillide võtmise alguses oli esimestel päevadel ka süda paha.

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane

Olete elanud üle 2 operatsioooni, mis on suur trauma. Kahjuks ei selgu kliinilised diagnoosid, kas munasarja apoplexia? ja uus verejooks? kõhuõõnes?: palun saatke minu töömeilile glitter@naistearst.ee oma isikukood, saan vaadata digilugu.ee ja anda täpsemad selgitused teie meilile.
Kuna praegu tarvitate antibeebipille, siis kirjutage üles kuu ja aasta kui alustasite antibeebipille, kalendrisse märkige 7-pillivaba päeva ja nimetage need igale arstile, kuhu pöördute.
Pillide tarvitamise algul võivad olla mitmed kaebused: iiveldus, määrimine, veritsus, mis reeglina mööduvad.
Iga määrimisega peavad olema välistatud rasedus ja STLI sugulisel teel levivad infektsioonid. Rasedustesti saate osta apteegist ja teha hommikusest uriinist.
Jään ootama teie isikukoodi, enamasti aeg annab arutust ja elu läheb tavalisse rütmi. Otsustage, kas soovite hoiduda pikemalt või rasestuda ja sünnitada. Sellest sõltub edasine (ravi)taktika.
Kuna olete noor, siis paranete kindlasti hästi.

Galina Litter naistearst.ee
Pirita Naistearstid

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Töö

Mul on viies nädal. Töötan maaler/viimistlejana, mul on 9 tunnised päevad millest 8 tundi seisan. Puutun kokku värvide, lakkide ja tööpinna õliga. Värvid,lakid on veebaasi. Palju müra ja pean asju tõstma. ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 20-aastane

Kõikide /rahaliste/ dokumentide vormistamiseks peab olema rasedus tõestatud. Rasedus on tõestatud siis, kui emaka õõnes on näha ...

Loe edasi

menstruatsioon pärast operatsiooni

Tere! 21.03 toimus lap. Op kuna tekkis emakaväline rasedus munajuhas ning parempoolne munajuha eemaldati. Kas sellise operatsiooni käigus võib menstruatsioon edasi lükkuda või ka vahele jääda?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Kuna teil oli emakaväline rasedus, siis menstruatsioon võiks tulla 4-5 nädala möödudes operatsioonist. Samas võib olla ka varem, oleneb raseduse suurusest. Igal juhul esilgu organism taastub ka hormonaalselt ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: