Rasestumine enne konisatsiooni 10.02.15 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,

Planeerime väga värskelt elukaaslasega last. Nuvaringi kasutamise lõpetasin 10 päeva tagasi , s.t et rasestumisele oleme nö rohelise tule andnud. Kahjuks sain eile teada, et mul on avastatud emakakaela raske düsplaasia (CIN III) ning mulle tehakse emakakaela konisatioon. Operatsiooni aeg pole veel kindlaks määratud, ilmselt ca 1 kuu pärast.
Kuid küsimus on nüüd selles, et kuidas ma peaksin oma rasestumisse suhtuma? Kas peaksin nüüd (paar päeva hiljem õigest päevast) paigaldama uue Nuvaringi ning kasutama lisakaitset? Oletame et kui see "ei aita" ning rasedus ikkagi tekib, siis kuidas peaksin konisatsiooni suhtuma? Kui ka rasedus tekiks, siis oleks see tuvastatav alles ca 3 nädala pärast ehk vahetult enne konisatsiooni. Juhul kui konisatsiooni ajal olen rase, kas see mõjutab kuidagi raseduse püsimajäämist?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija!
CIN III on tõsine patoloogia ja probleem tuleb esmalt lahendada.
Rasedusest tuleb seni hoiduda; paigaldage kohe uus NuvaRing 21. päevaks, võib esineda määrimist, kasutage esimeses tsüklis lisaks kondoomi.
Peale konisatsiooni oleks arukas kohe vaktsineerida kiire skeemi järgi 4 kuud ja alles siis planeerida rasedus.
Galina Litter naistearst.ee
Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Peraerstikeskusest

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Rasestumine peale operatsiooni

Jaanuar 2020 käisin konisatsiooni lõikusel. Sain aru, et 3 kuu pärast oleksin pidanud tegema uue PAP testi, et üle kontrollida, kas nüüd on test korras.
Olen nüüdseks saanud ka 2 vaktssini, kolmas ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, raseduse ajal vaktsiini ei tohi teha. Juhul kui jääb mingi vaktsiin ära, siis seda saab teha peale sünnitust imetamise ajal, mitte enne. Kui lükkub kolmanda süstimise tegemine pisut edasi, pole ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: