Nuvaring 12.09.13 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Paigaldasin esimese nuvaringi 24.08 ja tahaksin sättida nii, et mul reisi ajaks päevad ei hakka (reis kestab 16-23.10). Esimese nuvaringi peaksin eemaldama 14.09, aga kas peaksin siis äkki uue panema, et päevade aega edasi lükata? Või tuleks praegu siiski eemaldada ja nädal vahet pidada ning järgmise nuvaringiga vaba nädalat mitte pidada?

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 26-aastane.
NuvaRing kuulub kombineeritud hormonaalsete kontratseptsiooni meetodite KHK hulka, nagu ka antibeebipillid ning EVRA plaastrid.
Postponeerimiseks ei jäeta 7-päevast vahet, vaid paigaldatakse uus NuvaRing, kui eelmine on olnud tupes 21 päeva, siis järgmine 21-päeva ja alles siis tehke 7-päevane paus, mis kirjutage kalendrisse.
Igale arstile, kuhu pöördute, öelge alati, et kasutate NuvaRingi ja 7 NuvaRingi vaba päeva.
G.Litter, naistearst.ee, Piritalt -Maarjamäelt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Vahekord Nuvaringi nädalavabal perioodil

Kui Nuvaring on kolm nädalat sees ja siis tuleb see välja võtta üheks nädalaks, kas siis sellisel juhul kui vahekord toimub sellel nädalal, kui Nuvaringi sees ei ole tuleks kasutada kondoomi?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 23-aastane

Olete väga tubli ja toimetulev, et saate uue kaasaegse rasedusvastase vahendiga NuvaRing hästi hakkama. Skeem ikka sama, mis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: