Probleemid rasestumisega 31.05.11 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere,
olen 23-aastane neiu, rasedusi pole olnud ja see ongi minu probleem.
Elukaaslane on 25-aastane. Alguses kasutasime rasedusest hoidumiseks katkestatud suguühet. Siis otsustasime rasestuda. Sellega seoses käisin uuesti klamüüdia kontrollis, kuna 4 kuu jooksul ei suutnud rasedaks jääda. Avastati klamüüdia, jälle. Arst arvas, et eelnevalt oli korralikult välja ravimata. Kuna eelmisel korral sain 3-päevase antibiootikumi kuuri, siis sel korral sain 10-päevase . Ravisime muidugi mõlemad end.
3 kuu pärast üritasime uuesti rasestuda ja üritame siiamaani. Aega on läinud tänaseni 11 kuud ja tulutult. Päevad on pea-aegu regulaarsed, 28-32 päeva.
Kuna elu on olnud kiire ja kohati pingeline, pole me seda suure kella külge pannud, et last saada ei ole õnnestunud. Mõlemad suitsetasime, kuid mina olen nüüd üritanud suitsetamisest loobuda. Plaanime osta ka ovulatsiooniteste ning rasestumisega tõsisemalt tegelema hakata. Kas foolhappe tabletid aitaksid rasestumisele kaasa?
Küsimus siis selline, et kas oodata veel mõned kuud, et ehk ikkagi õnnestub rasestuda, või kohe arsti vastuvõtule minna? Elukaaslases probleem ei tohiks olla, kuna tal on 6-aastane laps.

Aitäh!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija! Tegemist on viljatu paarisuhtega, vajate viljatu paarisuhte uuringuid. Üks põhjustest on korduvad suguhaigused urogenitaalsed klamüüdiainfektsioonid. Põletikulised suguhaigused on üheks peamisteks viljatuse põhjustest, kuna põletike tagajärjel tekivad liited väikevaagnasse ja võivad sulguda munajuhad.
Soovitan broneerida koheselt aeg vastuvõtule online broneeringute kaudu www.naistearst.ee-www.arst.ee kaudu, meili teel või telefoni 6014331 teel. Alustame põletiku-uuringutest, siis suunan mehe vastava ankeediga viljatusega tegelevale androloogile, dr. Punab, siis on vajalik plaaniline diagnostiline laparoskoopia. Peale neid põhiuuringuid on enamik põhjusi juba teada ja on võimalik ovulatsioone stimuleeriv ravi.
Ise saate loobuda mõlemad suitsetamisest, tarvitada Livol Multi Total vitamiine naistele ja meestele, teha ovulatsiooni teste, jm.
G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Viljatuse probleemid (kilpnäärme alatalitlus)

Oleme mehega üritanud last saada nüüdseks 1,5 aastat. Enne seda jääb rasestumise vastaste vahendite (beebipillid) kasutamine umbes 8. aasta tagusesse perioodi. Mehele on tehtud kõik vajalikud uuringud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 30-aastane

Kiidan ja tunnustan teid selle eest, et alustate murede lahendamisega varakult. Vajate kindlasti viljatu paarisuhte uuringuid. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: