antibeebipillide manustamise lõpetamine 08.12.03 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere! Naistearst soovitas antibeebipillide tarvitamise lõpetada, kuna olen neid võtnud juba 5 aastat (vanus 21), sest emakas osutus läbivaatusel juba liiga väikeseks. Arsti selgitusel pidavat pillide edasine manustamine hilisemale lapsesaamissoovile negatiivselt mõjuma. Soovitati teha poole aatane kuni aastane paus ja siis võivat edasi tarvitada. Siit küsimus--kas peaksin küsima ka teise arsti arvamust või leppima enda arsti (5aastat tema juures vastuvõttudel käinud) arvamusega? Kas organism on nüüd pillide tarvitamise lõppedes eriti vastuvõtlik rasedusele? Hirm rasestumise ees on ülisuur ja kuna hormoone kasutada ei lubatud, on mure võimas. Loodan, et vastate mu küsimustele ja andestate võhiklikkuse.
Ette tänades

Karmen

Arst vastas:

dr Aire Sekavin

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Tähe Erakliinik

Tere Karmen.
Kui Teil pille kasutades esinevad menstruatsiooni taolised veritsused ja need ei ole muutunud viimasel ajal väga verevaeseks võite soovi korral jätkata pillide kasutamist. Ei ole lugenud artiklit, kus oleks leitud seos pillide pikaajalise kasutamise ja lastetuse vahel. Kui Te ei kasuta pille, vajate kindlasti muud rasestumisvastast vahendit (näiteks kondoom).
Tervitades Aire Sekavin

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Treclinac geeli kasutamine enne rasedust

Tere!

Akne probleemide tõttu kirjutas arst mulle umbes aasta tagasi Treclinac geeli, mida mõnda aega tookord kasutasin. Samal ajal tarvitasin ka antibeebipille Jeanine. Nüüd aga 4 kuud tagasi ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 31-aastane

Kas ma saan õigesti aru, et hetkel te ei ole rase?
Arvan, et tähtsaim eesmärk meie elukutses on tegelda patsientide viljakusega. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: