Esperal või Naltrexone 26.11.22 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere! Minu küsimus on, et mida pigem kasutada alkoholisõltuvuse raviks, kas esperal või naltrexone? Kirjutati välja esperal, arvasin, et väga lihtne on olla täiesti ilma alkoholita, kuid harjumus juba tekkinud. Peale maovähendust tekkis “komme” mäluauku juua. Ei taha ravi jätta pooleli, et saada paari klaasi võtta, mis võib lõppeda hullemini. Eesmärk on alkoholi tarbimise vähendamine ja adekvaatsuse säilitamine. Kas esperali võiks naltrexone vastu välja vahetada?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Alkoholi lõhustumine on mitmeetapiline, esimene samm atseetaldehüüdi (väga mürgine) lõhustumine. Esprital jt ravimid pidurdavad seda lõhustumist. Seega tilk alkoholi võtta ja inimesel atseetaldehüüdi tasandil väga paha olla, seega ei saa joomisest heaolutunnet vaid vastupidi.
Mõõdukus unustage ära - olete sõltlane ja teie ei tohi mitte tilkagi võtta, mõõdukust teie organism ja psüühika ei tunne.
Kehakaalu probleemidega kaasneb ka kõrvalnähtusid ja neid ei tohi/ei saa lahendada alkoholiga, "mäluauku joomisega".
Soov tervislikumalt elada - ole kaine! Ei tilkagi!

Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Esperal ja Venlafaksiin

Tere
Kas Esperal 1 tbl päevas ja Venlafaksiin(antidepressant serotoniin) 225 mg päevas sobivad omavahel kokku ?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Minu ravitaktika - võimalusel võtta ravimeid tunni-poolteise vahega, siis saate teada kuidas neist üks või siis teine teile mõju avaldavad.
2) Nii saate ka ravimite annuse muutmisel nende toimeid ...

Loe edasi

Antidepresandid ja viljakus.

Tere.

Küsimus siis mitmetele ravimitele. Need ravimid kirjutati minu abikaasale. Kellel oli/ on alkoholi sõltuvus. Tahaksin teada kuidas need rohud mõjuvad mehe viljakusele. Need ravimid on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Põhiprobleem on alkoholile täielik Ei!
Seemnerakkude uuenemine on meestel 4 (neli) kuud - neli kuud ja + täielikult alkohvaba, siis on võimalik "kaineid" seemnerakke saada.
Kainuse rajal ...

Loe edasi

Esperal

Tere,Kas alkoholivaba õlut ja siidrit võib juua kui kasutan Esperali ?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Üldreegel - üks asi korraga:
a) kui arstirohud, siis rohud ja ei mingit siidrit.
b) Pingeid ei maandata alkoholiga - vajalikud on arstirohi algetapil, harjutused (kestvalt) ja uus eluhoiak, ...

Loe edasi

Esperal tabletid

Tere

Minu perearst ütles, et neid tablette pole Eestis enam võimalik välja kirjutada. Nimelt mul abikaasa viimasel ajal on hakkanud liiga palju õlut jooma, ta kunagi tarvitas Esperali. Kas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Praegu kasutatakse uut ravimit - SELINCRO, toimeaine nalmefeen.
Peale tabletikeste on vaja ka muid asjaolusid oma elus muuta, eluviisi muuta.

Parimat soovides,
Jüri O.-M. Ennet

Loe edasi

Esperal ja alkohol

Mitu päeva pärast Esperali tarvitamist võib alkoholi tarbida?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Võiks võrrelda allergia probleemiga:
a) mõnel lõpp kohe ja surmaga (ennemuiste võeti patsiendilt kirjalikule tõendile allkiri, et on teadlik...),
b) mõnel ropult paha ja jääb ellu,
c) ...

Loe edasi

Naltrexone

Tere.

Mees kasutas mingi aeg Naltrexone tablette (1 kuu) siis jättis nende kasutamise maha. Kas on olemas ampull Eestis sama toimega, mida võib naha sisse panna, et ei oleks vaja iga päev ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Igasugused ampullid, tabletid, süstid on selleks et, 3-5 või rohkem aastat Absoluutselt tilkagi ei võta!
Tablett on oluline, ise peab ka soovima-tahtme. Kui elus on eesmärk, siis tervise kulutamiseks ...

Loe edasi

revia

Tere!
Kas võib tarvitada peale nõndanimetatud ampulli panemist Reviat? Mõtlen seejuures mitte igapäevast, vaid enne üritusi, kus on ette näha alkoholitarbimist . Kas Revial võib olla kõrvalmõjusid ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Nendel kahel preparaadil mingeid negatiivseid koostoimeid
ei ole.Seega võib neid ka koos tarvitada.
Ampull (disulfiraam) blokeerib alkoholi metabolismi ja
tekib kudedel toksiline atseetaldehüüd.Revia ...

Loe edasi

ampull või süst?

Tere!
Sooviksin teada, et mis vahe on nn. ampullil ja alkoholivastasel süstil. Nagu ma aru olen saanud, tekitavad nad mõlemad organismis alkoholi tarbimisel mingi reaktsiooni. Kas vahe on mõju pikkuses ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Ehk sobiks Teie abikaasale hoopiski preparaat
Revia(naltrexone).Enne pidu tablett sisse võtta ja peaks aitama
piiri pidada.Selle preparaadi põhimõte on sellega,et võib ...

Loe edasi

alkoholism

Tere!
Minu abikaasale paigaldati aasta tagasi nahaalused Esperal ampullid, mis aga tulemusi ei andnud. Kas oleks mõtet seda protseduuri uuesti korrata või ei sobi temale selline ravimeetod?Millist ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Vastamiseks on infot veidi napilt.Kaua püsis kaine?
Kas tekkis paigaldamise järgselt mingi haavapõletik
ja kuidas on tervislik seisund.Soovitav on teha eelnevalt
vereanalüüs maksa seisund ...

Loe edasi

Esperal

Vennale kirjutas arst välja Esperali tabletid. Reviat arst mingil põhjusel ei saanud välja kirjutada, haigekassa soodustus oleks väike olnud. Vend on nö. korralik alkohoolik, st. elu muidu sotsiaalselt ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Esperaalravi eesmärk on siiski täiskarskluse hoidmine.Kui selline ravieesmärk on püstitatud,siis ta sobib toetava vahendina hästi.Ka väikese alkoholi koguse võtmist küll ei soovita,sest koos alkoholiga ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: